Leszczyna turecka (Corylus colurna)
- maryann
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 3 wrz 2007, o 14:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Leszczyna turecka (Corylus colurna)
Jeżeli jest żywa, to się nie martw. I owszem- przytnij.
Wiesz jak się sprawdza, czy żyje? Skubnij paznokciem skórkę- jak pod spodem jest źywozielone, a nie np żółte czy brązowe, to żyje.
Wiesz jak się sprawdza, czy żyje? Skubnij paznokciem skórkę- jak pod spodem jest źywozielone, a nie np żółte czy brązowe, to żyje.
Tyle z patrzenia na ładnego,
co ze słuchania mądrego.
(Badania przeprowadzone na Uniwersytecie w Oslo w 2015 roku wykazały, że mózg uwalnia dopaminę do naszego organizmu, kiedy patrzymy na coś przyjemnego)
co ze słuchania mądrego.
(Badania przeprowadzone na Uniwersytecie w Oslo w 2015 roku wykazały, że mózg uwalnia dopaminę do naszego organizmu, kiedy patrzymy na coś przyjemnego)
-
- 50p
- Od: 12 kwie 2020, o 08:12
To skubnięcie zrobić na pniu? W sensie oderwać kawałek kory? Czy na gałęzi?
Tak szczerze powiedziawszy to nie wygląda to jakby dało się zerwać wierzchnią warstwę paznokciem. Stąd moja obawy bo gałęzie wyglądają właśnie na takie suche, twarde, pomimo widocznych pąków. Czy Ktoś kto posiada takie drzewko lub wiedzę na jego temat jest w stanie mi powiedzieć czy gałęzie właśnie tak "twardo" powinny wyglądać?
Tak szczerze powiedziawszy to nie wygląda to jakby dało się zerwać wierzchnią warstwę paznokciem. Stąd moja obawy bo gałęzie wyglądają właśnie na takie suche, twarde, pomimo widocznych pąków. Czy Ktoś kto posiada takie drzewko lub wiedzę na jego temat jest w stanie mi powiedzieć czy gałęzie właśnie tak "twardo" powinny wyglądać?
- maryann
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 3 wrz 2007, o 14:31
SKÓRKĘ. Na cienkiej gałązce.
Tyle z patrzenia na ładnego,
co ze słuchania mądrego.
co ze słuchania mądrego.
-
- 50p
- Od: 12 kwie 2020, o 08:12
Ktoś coś?
Bo nie wiem czy piłę ostrzyć ;-)
Bo nie wiem czy piłę ostrzyć ;-)
-
- 200p
- Od: 13 maja 2012, o 19:39
Tnij od końca gałęzi i sprawdzaj w przekroju aż dotrzesz do zielonego.
Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga czasu. Czas i tak upłynie.-H. Jackson Brown, Jr.