Słoneczne rabaty 2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
Biedronka641
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 cze 2012, o 17:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Słoneczne rabaty 2

Post »

Sabinko a kto Ci zabroni pluć na swoje floksy. :;230 Białego masz?

Będzie jeszcze kolorowiej i pachnąco. U mnie dziś też padało i ochłodziło się. Wolę taką pogodę niż ten upał i suszę,która wykańczała rośliny. :wit
Awatar użytkownika
Tulap
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2014, o 09:30
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

No śliczne są te jednoroczne,ja wysiałem,wyrosły trzy,no i..tylko wyrosły bo stoją od maja z parą liści właściwych :;230
Lilia Playtime bardzo ciekawa kolorystycznie ;:224
Ale Twoich tortów to nie mogę przeżyć ;:oj
Namalowania tych kwiatków to w ogóle... ;:63 ;:63 ;:63
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Alu, będę pluła, a co?! Może zaczną się lepiej rozrastać :;230 białe mam ;:108 dostałam od Dorotki, bo dzieliła ogromne kępy. Nadal na nie czekam, chyba są jakieś późniejsze ;:218
Tulap, Playtime to normalnie wywołuje achy i ochy u całej rodzinki. Niesamowita lilia ;:oj . W tym roku jest raczej niziutka i miesza się z margerytkami, ale za rok, mam nadzieję, będzie górowała nad całością :tan
Torcik miał być w wykonaniu: prosty, łatwy, szybki i przyjemny.. a potem coś mi wpadło do głowy z tymi kwiatkami.. i zeszło ponad godzinę na same malowanki ;:223
Podobno liczą się detale ;:224

Obrazek
Awatar użytkownika
gracha
1000p
1000p
Od: 23 maja 2012, o 21:49

Post »

Kocham ,kocham i jeszcze raz kocham lilie ;:167 ,zakasowały wszystkie inne kwiatki,są cudowne i jakie fotogeniczne ;:215 ;:215 ;:215
Pozdrawiam Gracha
Mój Raj cz.5
Moje wątki
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

Grażynko, dziękuję ;:196 a co z twoim kolejnym wątkiem? Czy tylko ja nie mogę go nigdzie znaleźć, czy jeszcze nie otworzyłaś piątej części?? ;:218
Awatar użytkownika
gracha
1000p
1000p
Od: 23 maja 2012, o 21:49

Post »

Sabinko otworzę za kilka dni ,bo czekam na swoje lilie ,coś marudzą w tym roku ;:196
Pozdrawiam Gracha
Mój Raj cz.5
Moje wątki
Awatar użytkownika
stefanek
500p
500p
Od: 14 maja 2012, o 20:50

Post »

Witam ;:172

Sabinko znalazłem u Ciebie to co bardzo lubię, wszystkie rodzaje lilii, ;:215 dużo wspaniałych odmian różyczek i jeżówek. ;:215 Jest na co popatrzeć, chwilami trudno oczy oderwać od bardzo ładnych zdjęć.
Jeżówki to Sama wysiewasz czy kupujesz sadzonki ;:88
Torcik wspaniale wygląda, ciekaw jestem jak smakował :?:

Powodzenia ;:3
Pozdrawiam Stefanek
Mój W http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 29&t=64568" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Sabinko u mnie też koper na rabatkach, czasem wychodzą zaskakujące zestawienia. :D Playtime śliczna, jeszcze z jeżówką i złocieniem. ;:215 Rabatka z kleome świetnie wygląda. ;:63 Wykopywania mieczyków ci nie zazdroszczę. U mnie pusto, a dziś przy przesadzaniu deptałam smagliczkę, jej nie szkoda. Tort to prawdziwe dzieło sztuki. ;:oj Kociaka do mnie, ;:108 bo nornice dalej pracują. Jak chcesz w jakimś miejscu mieć ostróżki jednoroczne, to po dojrzeniu nasion wytrzep w tym miejscu. Najdorodniejsze u mnie były nie przesadzane.
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28

Post »

Zachwycam się wszystkimi liliami, ale Playtime to prawdziwe cudeńko ;:108 szkoda, ze wszystkie moje lilie są nn, nawet za bardzo odmian nie odróżniam :oops: Ja też bym chętnie wypożyczyła kotka, bo mój obecnie ma chorą łapkę, a nawet jak był zdrowy to bardziej interesowały go spódniczki (czy co tam kotki noszą ;:306 ) niż grasujące w ogrodzie nornice :wink:
Awatar użytkownika
a_nie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:16

Post »

nifredil pisze:Cóż, póki ja jestem zadowolona z efektu, tak inni mogą sobie mówić. Z tymi odmianami to nawet mi nie wspominaj, bo Double Sensation kupiłam z wyższej półki cenowej, specjalnie z premedytacją dając za cebulkę prawie 6zł, a tu taki bubel. Kolejna Red Twins. Teraz mam ich już z pięć ;:223
I tak trzymaj, w końcu to Twój ogród i masz Ty się w nim dobrze czuć.
Ja moją lilie kupiłam tanio w L. W tym roku znowu wypatrzę tam Coctail Twins, ciekawe czy w końcu trafię na nią, a nie na Red Twins albo Double Sensation. Moim Double Sensation chętnie się z Tobą podzielę, może jak będziesz znowu nad morzem.
Lili OT jeszcze nie mam, Twoje są piękne, muszę sobie takie w tym roku sprezentować. Już nawet wiem gdzie ją wsadzę :tan . Twoje Empoli i Flavia piękne, już sobie zapisałam nazwy.
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 26 maja 2014, o 20:18

Post »

Sabinko, białe floksy są z tych późniejszych, ale warto na nie czekać, bo śliczne, zawsze zdrowe i bardzo szybko się rozrastają ;:108
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28

Post »

ooo, a u mnie białe pierwsze wystrzeliły, obydwie odmiany i to na długo przed "peletonem" :shock:
Awatar użytkownika
sweetdaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2015, o 19:21

Post »

Galtonia już taka :shock: moja wciąż ma tylko liściory, żadnego pałąka jeszcze nie widać.
W zeszłym roku też jak wreszcie postanowiła zakwitnąć to pierwsze kwiaty już mróz w nocy ściął ;:223
Pewnie będzie powtórka z nie-rozrywki :evil:
Sabinko, Tobie przezimowały mieczyki, a mi lwie paszcze jednoroczne - ot takie zimy ostatnio ;:oj
Ale mnie to wcale nie przeszkadza, mogło by tak zostać ;:224
Pozdrawiam, Zuza
----------------------------
Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi I, II, III
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”