Kawon ( arbuz ) - część 7
Re: Kawon ( arbuz ) - część 6
Szanowni Forumowicze!
Proszę o poradę, czy zażółcenia liści i łodyżek to efekt jakiejś choroby dręczącej moje arbuzy, czy też może to normalny efekt odmiany? (Złoto Wolicy)
sadzonki były przesadzone do gruntu w czerwcu, na agrowłókninie, niedawno robiłam oprysk środkiem grzybobójczym. Mam wrażenie, że rozrastają się, jednak bardzo martwią mnie te żółte plamy na liściach i zażółcone łodyżki . Jestem początkującym hodowcą arbuzów, dlatego bardzo proszę o wyrozumiałość
Proszę o poradę, czy zażółcenia liści i łodyżek to efekt jakiejś choroby dręczącej moje arbuzy, czy też może to normalny efekt odmiany? (Złoto Wolicy)
sadzonki były przesadzone do gruntu w czerwcu, na agrowłókninie, niedawno robiłam oprysk środkiem grzybobójczym. Mam wrażenie, że rozrastają się, jednak bardzo martwią mnie te żółte plamy na liściach i zażółcone łodyżki . Jestem początkującym hodowcą arbuzów, dlatego bardzo proszę o wyrozumiałość
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 22 lip 2015, o 21:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Złoto wolicy i żółte unerwienie liścia - ten typ tak ma.
wokan - bardzo dziękuję za uspokojenie
- seba1999
- Od: 16 sty 2014, o 20:10
Moje arbuzy stoją jak zaczarowane i nic nie rosną Nawet po 1 kg nie mają
Czasami warto obrywać pierwsze zawiązane owoce. Roślina sie wzmacnia a następne zawiązane owoce są coraz większe. Oczywiście teraz już na to za późno. Szkoda potencjału jaki roślina włożyła w ich wytworzenie. Trzeba wyczuć moment. Ja tak robię zawsze z papryką, arbuzami a często też pomidorami i dyniami jak słabo rosną. Roślina wytworzy tylko taki owoc na jaki ją w tej chwili stać.
-
- 200p
- Od: 4 maja 2016, o 18:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Czy ktoś próbował opryskać arbuzy mlekiem?tak jak pomidory i ogórki.
Pozdrawiam Ekaterina
-
- Od: 7 kwie 2011, o 19:21
Chciałbym zasilić arbuzy, bo stanęły w miejscu owoce. Co będzie lepsze do tego, florovit czy substral do ogórków?
Piotr
Witam. Bylem w sklepie i niestety nie mają infinito, sprzedawca zaproponował Gwarant 500 sc. Nie kupiłem go bo chciałem się skonsultować z wami. Nada się ten środek na rzekomego który już zaatakował ?
-
- 500p
- Od: 17 kwie 2015, o 20:04
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
A jesteś pewien, że to z powodu brau jedzenia? Ostatnio jest chłodno, zwłaszcza noce są zimne. Moje też chwilowo nie rosną.rolnik90 pisze:Chciałbym zasilić arbuzy, bo stanęły w miejscu owoce. Co będzie lepsze do tego, florovit czy substral do ogórków?
Pozdrawiam
Bea
Pozdrawiam
Bea
Bea
-
- Od: 7 kwie 2011, o 19:21
Może to przez noce, ale mimo to chcialbym je dokarmić, bo obornika pod nie nie dawałem.
Piotr
Moje mają od 1 cm do 4 cm średnicy małe ale nadal mam nadzieję, że urosną i będą się nadawały do spożycia
-
- Od: 22 lut 2011, o 18:41
Moje też przystopowały .Zrobiłam im oprysk nawozem do ogórków .W takich stresowych sytuacjach (silne
ochłodzenie ) roślina powinna dostać zastrzyk energetyczny .Zobaczymy czy ruszą ,ma być cieplej .
ochłodzenie ) roślina powinna dostać zastrzyk energetyczny .Zobaczymy czy ruszą ,ma być cieplej .
- jokaer
- -Moderator Forum-.
- Od: 14 lut 2008, o 08:21
- Lokalizacja: Pogórze Ciężkowickie 385 m npm; na granicy Małopolski z Podkarpaciem
Armetil może być zamiast Infinito.Miro56 pisze:Witam. Bylem w sklepie i niestety nie mają infinito, sprzedawca zaproponował Gwarant 500 sc. Nie kupiłem go bo chciałem się skonsultować z wami. Nada się ten środek na rzekomego który już zaatakował ?
Gwarant jest tylko kontaktowy i nie za bardzo zdrowy
Pozdrawiam- Jola Spis treści w uprawie warzyw
----------------------------------------------------
Sprzedam/Kupię/Wymienię Moje krzyżówki Na pohybel zimie
----------------------------------------------------
Sprzedam/Kupię/Wymienię Moje krzyżówki Na pohybel zimie