Ogródek to moje drugie życie cz.11 -sezon 2017
Re: Ogródek to moje drugie życie cz.11 -sezon 2017
Wow Jaka ta Maria Theresia przecudna Nie widziałam jej jeszcze. Ale Novalisa już mam na liście, bo ma wyjątkowy odcień
- ktoś
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 11 lis 2008, o 10:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Dorotko same piękności . Alinka śliczna - moje kolorki.
- aneczka1979
- Od: 14 cze 2010, o 21:44
Dorotko już zapomniałam jaka Mariatheresia potrafi być piękna.
Alchymist to kolejna gwiazda. Swojej nie daję nawozu w tym roku, by nie pudrowała tak wściekle tego swojego ślicznego lica.
Alchymist to kolejna gwiazda. Swojej nie daję nawozu w tym roku, by nie pudrowała tak wściekle tego swojego ślicznego lica.
- cyma2704
- Od: 5 mar 2013, o 17:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Dorotka piękny festiwal różany nam zafundowałaś. Pewnie Maria Theresia jakoś najbardziej wpadła mi w oko, uwielbiam bladawce. Dobrego roku dla róż i innych cudowności w Twoim ogrodzie.
- Annes 77
- Od: 6 maja 2008, o 19:11
Dorotko coraz więcej różyczek zapraszasz do swojego ogrodu:)
Same piękności,Mariatherese i Jalitah to moje ulubienice,choć tą druga posadziłam jesienią i jeszcze u mnie nie kwitła
Wszystkiego Najlepszego w Nowym Roku
Same piękności,Mariatherese i Jalitah to moje ulubienice,choć tą druga posadziłam jesienią i jeszcze u mnie nie kwitła
Wszystkiego Najlepszego w Nowym Roku
- aneczka1979
Zapomniałam się pochwalić, że i ja W KOŃCU zamówiłam Jalitah. I to dwie sztuki. Pójdą do wspólnej donicy, na działkę do kącika z ławeczką. Twoja sesyjka tej róży z drugiej strony tego wątku tylko mnie utwierdziła w przekonaniu, że to bardzo trafiony zakup.
- dorotka350
- -Moderator Forum-.
- Od: 26 maja 2014, o 20:18
Chyba z wami nie wytrzymam Kusicie tą Jalitah tak, że chyba w końcu się złamię i zamówię Tylko gdzie ja ją posadzę? W planach mam jeszcze kilka, ale miejsce się kończy, a trawnika obiecałam już nie ruszać. Jak nic przyjdzie uprawiać róże w donicach, bo nie wyobrażam sobie wiosny bez żadnych zamówień
- dorcia7
- Od: 13 lip 2011, o 13:58
Witajcie moi mili,kilka dni siarczystego mrozu jak na mój ciepły rejon za nami,dwa dni sypał śnieg ,momentami zamieć,wczoraj odwilż,błoto pośniegowe w nocy zamieniło się w lód,dzisiaj znowu trochę popadało...i tak to u mnie wygląda a ja już wiosny chcę
Mateusz zdjęcie Novaliski to też sposób,ale ja myślę,że Twoja na żywo będzie piękna
Dominiko Novalis jak wszystko na świecie ma zwolenników i przeciwników,mnie zauroczyła bo lubię nietypowe kolory ,ale są osoby którym się nie podoba uważając ,że ma kolor jak sprane gacie ale o gustach się nie dyskutuje,natomiast Mariatheresia chyba przypada do gustu większości
Danusiu raczej nie gustuję w dwubarwnych różach ,ale Alinka to takie słoneczko ,że musiała zagościć na mojej działce
Aniu Alchymist to moja pierwsza róża na działce ,jak już kiedyś pisałam kupiona w kartoniku w markecie i opisana żółta róża pnąca -tak więc cieszę się,że okazała się Alchymistem -ma cudowny zapach
Soniu dziękuję oby ten rok był dla wszystkich naszych roślin łaskawy
Mateusz zdjęcie Novaliski to też sposób,ale ja myślę,że Twoja na żywo będzie piękna
Dominiko Novalis jak wszystko na świecie ma zwolenników i przeciwników,mnie zauroczyła bo lubię nietypowe kolory ,ale są osoby którym się nie podoba uważając ,że ma kolor jak sprane gacie ale o gustach się nie dyskutuje,natomiast Mariatheresia chyba przypada do gustu większości
Danusiu raczej nie gustuję w dwubarwnych różach ,ale Alinka to takie słoneczko ,że musiała zagościć na mojej działce
Aniu Alchymist to moja pierwsza róża na działce ,jak już kiedyś pisałam kupiona w kartoniku w markecie i opisana żółta róża pnąca -tak więc cieszę się,że okazała się Alchymistem -ma cudowny zapach
Soniu dziękuję oby ten rok był dla wszystkich naszych roślin łaskawy
- aneczka1979
Dorotko a wiesz, ze ja tego zapachu jakoś u swojego nie czuję?
Może w tym roku, jak będzie jeszcze większy, to się uda coś wywąchać?
- dorcia7
- Od: 13 lip 2011, o 13:58
Aniu tak,kolekcja róż się powiększa,ale niestety już bardzo ostrożnie,moja działeczka nie jest duża-niestety
Dorotko wiszę,że Jalitah robi furorę i dobrze ,zasługuje,ma przepiękne barwy ,sztywny wyprostowany pęd,kwiaty sztywne,nie przewieszają się ,baaardzo ją lubię
Moje zakupy też powoli postępują,są ozdoby nowe (jedną dostałam od przemiłej naszej byłej forumowiczki-przepiękna biała zawieszka z ptaszkami )nowe sekatorki oczywiście w kwiatki no i rośliny,róże,żurawki,fuksje ,lilie z L,kilka bylin dzisiaj zamówiłam no i najwcześniejsze z BR i myślę,że na tym nie koniec
dla koloru tego postu jeszcze kilka róż
Avalon warta grzechu
-- 14 sty 2017, o 19:20 --
Dorotko wiszę,że Jalitah robi furorę i dobrze ,zasługuje,ma przepiękne barwy ,sztywny wyprostowany pęd,kwiaty sztywne,nie przewieszają się ,baaardzo ją lubię
Moje zakupy też powoli postępują,są ozdoby nowe (jedną dostałam od przemiłej naszej byłej forumowiczki-przepiękna biała zawieszka z ptaszkami )nowe sekatorki oczywiście w kwiatki no i rośliny,róże,żurawki,fuksje ,lilie z L,kilka bylin dzisiaj zamówiłam no i najwcześniejsze z BR i myślę,że na tym nie koniec
dla koloru tego postu jeszcze kilka róż
Avalon warta grzechu
-- 14 sty 2017, o 19:20 --
Dziwne,ja jak przechodzę obok to aromat unosi się w powietrzu,słodki z nutą owocowąaneczka1979 pisze:Dorotko a wiesz, ze ja tego zapachu jakoś u swojego nie czuję?
- aneczka1979
Piękny jest ten Avalon. Nawet nie zaglądam na "wujaszka" by go poogladać. Nie nie!
Ja z ozdób, to chyba skoszę się na te białe kule. Coś tak po kościach czuję.
Ja z ozdób, to chyba skoszę się na te białe kule. Coś tak po kościach czuję.