Moja wielka improwizacja Fleur 78 - cz.2/2008/

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
anulka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 23 mar 2007, o 21:26
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Alu chodzi mi o berberysa Darvini tego z zielonymi lstkami i mocno pomarańczowymi kwiatami.U mnie mają taki kolor.Ta odmiana jest mało rozpowszechniona.Ja swojego kupiłam w Niemczech.
Co do rózy to na pewno mam inną odmianę ,ale jak zakwitnie to wyslę Ci zdjęcie
Pozdrawiam, Ania
Moje dalie i lilie
Mój ogród:2007/08/09/10/11/12
Awatar użytkownika
Fleur 78
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 17 lip 2007, o 23:21

Post »

Kózko Kochana, pomiziałam, pomiziałam... :D :D :D Bardzo się ucieszył i pomerdał do Ciebie ogonkiem! ;:33

Beatko
, nie, to nie moje kózki... :( Zdjęcie zrobiłam na pobliskiej fermie... Fajnie by było mieć takiego osiołka, jak u Ciebie kiedyś wkleiłam i jedną z tych ślicznych kózek... :D

Anulko, tutaj ten berberys chyba też jest mniej popularny, bo kilka dni temu była u mnie koleżanka i mówiła, że takiego berberysu nie zna. A ja kupowałam oba, jak jeszcze w ogóle berberysów nie znałam :wink: :lol: więc oba są dla mnie równie atrakcyjne. :D
Awatar użytkownika
Isia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 maja 2007, o 17:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

:wit pięknie Alu u Ciebie, drapanko dla Bobika :D
Awatar użytkownika
Karo
-Administrator Forum-.
-Administrator Forum-.
Od: 16 sie 2006, o 14:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Alu spotkać u Ciebie kwitnące lilaki czy berberysy - mogłam sie spodziewać
ale kwitnące róże !!!! :shock: tego nigdy bym sie nawet nie domyśliła. W kwietniu kwitną róże!!!!
To dla mnie niewiarygodne wręcz,u mnie najwcześniej jest to druga dekada czerwca...
tak było zawsze a obawiam sie,ze w tym roku może być znacznie później choć owszem liście są już bardzo mocno zaawansowane w swoim przyroście.
No więc radość nieopisana móc oglądać juz letnie widoki na naszym forum.
Twój Bobik wyzwala we mnie zawsze śmiech lub uśmiech.
Jego poza z podwiniętą łapką jest niesamowita i mnie kojarzy sie z tym,że jemu jest bardzooooo zimnooooo.
Bidulek śmieszny :D
Dzięki uprzejmości Anulki mam również berberysa darwinii :D :D :D
Jakże się cieszę,że dostrzegłam go ubiegłej wiosny u Anulki w ogrodzie a Ona zgodziła się zakupic go dla mnie.
Teraz czekam na jego znaczny przyrost by móc sie cieszyć jego widokiem.
Jest boski. A grewilla :shock: .jestem chora ...niechże ta Europa przyjdzie juz do nas,niechże u nas bedzie można zakupić tak cudowne krzewy.... och kiedy to będzie...
Tymczasem dzięki Tobie można napawać sie widokiem roślin niemożliwych dla mnie do zdobycia a tak pięknych.
Pozdrawiam Alu i dziękuję za możliwość codziennego nakarmienia moich głodnych oczu... ;:79
Awatar użytkownika
anulka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 23 mar 2007, o 21:26

Post »

Alu- juz znam nazwę tego berberysa to Apricot Oueen .Jest jeszcze Orange King o bardziej pomarańczowych kwiatach.Zobacz w necie.Mają sliczne nazwy :D
Pozdrawiam, Ania
Moje dalie i lilie
Mój ogród:2007/08/09/10/11/12
x_B-a
---
Od: 14 lip 2006, o 21:52
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Pewnie, że fajnie Aluś. Z tym osiołkiem to niektórzy się mylili i myśleli, że to mój i że M będzie na nim jeździł :;230 :;230 :;230
Awatar użytkownika
anu-la
200p
200p
Od: 19 cze 2007, o 16:44

Post »

Faktycznie Alu z tą kwitnacą różą namieszałam :oops: bo pod zdjęciem było napisane, że to z zeszłego roku, ale po dacie widać że kwitła bardzo wcześnie :D Kwitnące bzy, nie mogę sie juz doczekać swoich, w zeszłym roku niestety zmarzły :( . Berberysy śliczne, mam ich parę odmian ale takich jeszcze nie, muszę koniecznie popatrzeć po szkółkach. To że na tym forum jesteś Królową Róż to chyba nie ma wątpliwości :D .

Pozdrawiam wiosennie
Anu-La
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Alutka weszłam i oniemiałam. Zapachniało bzami, róże w pąkach, tulipany pochylają główki.......... :roll:
Rośliny, których nazwy trudno mi powtórzyć..... :? Po prostu .. ;:154
Poczułam się jakby było już lato a nie wiosna. Brakuje mi tylko śpiewających ptaków i leżaczka na tarasie.
A to dopiero wiosna. Co za tem będzie w lecie. Pewno różany zawrót głowy. :wink: :P
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
gucia
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 27 wrz 2007, o 18:27

Post »

Wiosna, wiosna, wiosna,..................... i to jaka ;:111
Ja też już się nie mogę doczekać na tę różaną sesję zdjęciową :D
Pozdrawiam serdecznie, Bożena
Moje wątki
Awatar użytkownika
zuzulec
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 23 kwie 2007, o 22:14

Post »

Alu,

jak ja lubię tutaj do Ciebie przychodzić. Często zaglądam nie zostawiając znaku bytności, ale dziś pokusiłam się na napisanie paru słów. Pooglądałam te kwitnące cuda z Twojego ogrodu i muszę troszkę powzdychać.
Powiem Ci, że lilaki bardzo dobrze mi się kojarzą, mam bardzo miłe wspomnienia, bo pamiętam, jak mieszkając jeszcze z rodzicami, pod domem rósł stary, duży, biały lilak. I zawsze, co roku kwitł na moje urodziny. Otrzymywałam wielki bukiet właśnie białych lilaków, których zapach unosił się w całym mieszkaniu. Twoje zdjęcia sprawiły, że miłe wspomnienia wróciły ...
Pozdrawiam słonecznie ;:3
Lucyna
Moje storczyki ...
Awatar użytkownika
KaeR
1000p
1000p
Od: 10 maja 2007, o 18:09
Kontakt:

Post »

Witam.

Pisałem chyba wcześniej, że prawie lato u Ciebie Alu, a teraz to się potwierdza
irysy kwitną , róże kwitną, pięknie ;:154

Pozdrawiam, Krzysztof.
Awatar użytkownika
empuza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 cze 2007, o 09:30

Post »

Aluś, jak miło wieczorową porą przycupnąć u Ciebie. Pachnie ziemia... Pachną drzewa...Niebo oddycha...
Wszędzie czuć prawdziwą wiosnę, można zapomnieć o kłopotach i niepowodzeniach....
"Gdy w jednym domu światło gaśnie i ogród przestaje żyć, w drugim rodzi się nowe życie."
Empuzka i jej ROD-wy świat-rok 2012
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52

Post »

Alutka, jak ja musiałam dawno tu nie być, ze już zakwitły bzy? :shock: :oops:
Ale to coś nie tak, u mnie jeszcze nie kwitną :wink:
Przepieknie kwitnie ten jasny berberys! Chyba wcześniej był na jakimś zdjęciu w trochę większej odległości i myslałam ze to ognik, na którym zostały owoce z ubiegłego roku :;230
A może jednak to był ognik? ;:154 Teraz juz sama nie wiem :;230
Te pełne tulipany faktycznie wyglądają trochę jak róże ;) Ale i tak Bobiczek najpiękniejszy! ;)
Wymiziaj go porządnie od cioci, bo chyba dawno nie był miziany :lol:
Buziaczki dla Ciebie! ;:79
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”