Dynia - wszystko o odmianach i uprawie cz.10
-
- 10p - Początkujący
- Od: 10 maja 2024, o 20:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Dynia - wszystko o odmianach i uprawie cz.10
Miałam dokładnie tej samej firmy nasiona dyni piżmowej i bardzo fajnie obrodziła a wysiałam może 1/ 3 paczki. Zawiązywała owoce dopóki jej nie wyrwałam. Także polecam.
Butternut (małe) z nasion pozyskanych z dyni zakupionej w sklepie miałam 2 lata temu. Na jednym krzaku było po 3-4 dynie. Te dynie długo się przechowują i są poręczne, takie na jeden raz. Dlatego powtórzę.
Na następny sezon zaopatrzyłam się w nasiona odmian Shishigitani i Tetsakabuto F1. Marzy mi się też biała dynia, rozważam pomiędzy Luminą i Białym dzikiem.
Mam też od dobrej duszyczki Amoro, zobaczymy, czy da radę na polskiej Syberii
Na następny sezon zaopatrzyłam się w nasiona odmian Shishigitani i Tetsakabuto F1. Marzy mi się też biała dynia, rozważam pomiędzy Luminą i Białym dzikiem.
Mam też od dobrej duszyczki Amoro, zobaczymy, czy da radę na polskiej Syberii
Anna
Ewelina202 Bardzo dziękuję za porównanie, zamówiłam obie białe. Jakbym upierała się przy jednej odmianie, wybrałabym Luminę, ponieważ dużo dyni u mnie idzie na zupy. I nie ukrywam, że bardzo lubię dynie za ich kolor, jesienią są piękną ozdobą.
Zobaczyłam w internecie ciekawy pomysł, z palików zrobiony wigwam, po którym poprowadzone dynie z tych małych. W środku wigwamu było siedzisko i kryjówka dla dziecka .
Zobaczyłam w internecie ciekawy pomysł, z palików zrobiony wigwam, po którym poprowadzone dynie z tych małych. W środku wigwamu było siedzisko i kryjówka dla dziecka .
Anna