Moje kaktusiki i sukulenty - katrina26
- katrina26
- 1000p
- Od: 14 sie 2008, o 12:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Moje kaktusiki i sukulenty
Krzyś no właśnie nie jestem przekonana co do tego czy to on. Dzięki, postaram się nawieźć troszkę bardzo rozcieńczonym nawozem do kaktusów siewki.
U mnie co chwilę przechodzą burze, wiatr zerwał mi osłonkę kaktusów na balkonie Rośliny się zdrowo napiły. Mam nadzieję że im to nie zaszkodzi, w sumie miałam je podlać na dniach. Ciekawe czy nic im nie będzie
Pozdrowienia od Oziego
U mnie co chwilę przechodzą burze, wiatr zerwał mi osłonkę kaktusów na balkonie Rośliny się zdrowo napiły. Mam nadzieję że im to nie zaszkodzi, w sumie miałam je podlać na dniach. Ciekawe czy nic im nie będzie
Pozdrowienia od Oziego
- banditoo
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 23 lis 2008, o 01:33
Ozi się chyba sztachnął , muisz mu powiedzieć żę leżenie nosem w bucie nie jest zdrowe, no chyba żę lubi halucynacje
- nolina
- Od: 20 mar 2010, o 21:37
hahaha zdjęcie super.On pilnuje butów swojej Pani.Jest słodziutki
Pamiętam go, ładnie podrósł. Jest to na pewno jakiś kultywar. Prawdopodobnie krzyżówka Cotyledon orbiculata i C. undulata. Tu jest podobny, lecz również bezimienny http://tiny.pl/h7kr4katrina26 pisze:A to zagadka, nie mam pojęcia co to może być
Pozdrawiam,Władek.
Wykształcenie - coś, co mądremu mówi, jak mało wie, natomiast głupiemu, jak wiele potrafi. (J. Tuwim)
Wykształcenie - coś, co mądremu mówi, jak mało wie, natomiast głupiemu, jak wiele potrafi. (J. Tuwim)
- katrina26
- 1000p
Hehe spokojnie, pies ma się dobrze Niestety dziś wraca do siebie, bo to pies siostry, był u mnie 2 tygodnie. Tak bardzo się do niego przywiązałam że szkoda mi będziebanditoo pisze:Ozi się chyba sztachnął , muisz mu powiedzieć żę leżenie nosem w bucie nie jest zdrowe, no chyba żę lubi halucynacje
Dziękujęnolina pisze:hahaha zdjęcie super.On pilnuje butów swojej Pani.Jest słodziutki
Władku na Ciebie zawsze można liczyć Tak cichutko liczyłam że się odezwiesz. Dziękuję Będę nadal szukała tego dziwaczka w sieci. Ale bezimienny też mi się podobaGrzdyl pisze:Pamiętam go, ładnie podrósł. Jest to na pewno jakiś kultywar. Prawdopodobnie krzyżówka Cotyledon orbiculata i C. undulata. Tu jest podobny, lecz również bezimienny http://tiny.pl/h7kr4katrina26 pisze:A to zagadka, nie mam pojęcia co to może być
Kasiu, Twój bezimienny to najprawdopodobniej Cotyledon orbiculata Pig's ears (ang. świńskie uszy), świetna nazwa. Tu masz zdjęcie najbardziej podobnego do Twojego http://tiny.pl/h7k4b
Pozdrawiam,Władek.
- katrina26
- 1000p
Władku masz rację podobny i nazwa świetna I pięknie kwitnie
- nolina
- Od: 20 mar 2010, o 21:37
Podobnie kwitnie do Kalnchoe
Kasiu, jak się miewa Twój Aloes? Wydaje mi się, że jest to Aloe striata ssp. karasbergensis.katrina26 pisze:
5. Aloe erinacea ?? To chyba jakiś błąd jest
Dzisiaj zupełnie przypadkowo na niego trafiłem.
Pozdrawiam,Władek.
- katrina26
- 1000p
Władku ten aloes nie przeżył Nie mam pojęcia co mu się nie podobało. U kogoś też go widziałam, więc fajnie że zidentyfikowany
Moje kaktusy po kompletnym zalaniu przez ulewę pięknie pobrały wodę i urosły Szok, a bałam się że je stracę.
po lewej zdjęcie z wczoraj a po prawej z wiosny późnej
Moje kaktusy po kompletnym zalaniu przez ulewę pięknie pobrały wodę i urosły Szok, a bałam się że je stracę.
po lewej zdjęcie z wczoraj a po prawej z wiosny późnej
- lampart111
- Od: 5 gru 2009, o 09:31
- Kontakt:
Bardzo dużo urosły...
Kaktusowa szklarnia nr.1 i nr.2 |
Pozdrawiam! Jasiu
Pozdrawiam! Jasiu
-
- 200p
- Od: 1 kwie 2010, o 16:03
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
No proszę ulewa się do czegoś przydała! nie trza będzie teraz ich podlewać! Oby były już takie śliczne !!
Pozdrawiam, Ania.
- katrina26
- 1000p
Trochę zaniedbałam wątek, więc pora odkurzyć Niestety moje kaktusy już od kilku tygodni w domu Pogoda w tym roku nie sprzyja. Tak niektóre moje rośliny teraz wyglądają
Aloe broomii (?)
Echinopsis na nowe przyrosty
Lithops, moje opite purchaweczki
Euphorbia (nie wiem czy grandicornis, czy inna) Pokiereszowana przez folię w czasie wichury i deszczu
Moje śmierdziuszki Rosną pięknie.
Rebutia
nie zidentyfikowane na 100%
Aloe broomii (?)
Echinopsis na nowe przyrosty
Lithops, moje opite purchaweczki
Euphorbia (nie wiem czy grandicornis, czy inna) Pokiereszowana przez folię w czasie wichury i deszczu
Moje śmierdziuszki Rosną pięknie.
Rebutia
nie zidentyfikowane na 100%