Datura - dyskusje,prezentacje kwitnień Cz.1(0.6.2006 - 12.2007)
Tak wyglądają moje trąbki, niestety nieustrasznie kwitnie tylko jedna żółta reszta ma pączki które regularnie niszczy wiatr. Zobaczę czy to co pozostało z moich nowych donic uratują metalowe obręcze
a to znalazłam dziś na mojej brugmansji teraz wiem przynajmniej co wygryza mi dziury w liściach
Oto co wyrosło z moich patyków:
Engelsinspirations i Superpink
a to znalazłam dziś na mojej brugmansji teraz wiem przynajmniej co wygryza mi dziury w liściach
Oto co wyrosło z moich patyków:
Engelsinspirations i Superpink
- iwika
- 500p
- Od: 17 paź 2006, o 14:08
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Ale Ci callo70 wyrosły oby tak dalej... Widze,że są w super kondycji ( trzeba pomińąć siły natury )
Co to są za podpory przy donicach, są metalowe? Czy w praktyce się to sprawdza przed wiatrem?
Co to są za podpory przy donicach, są metalowe? Czy w praktyce się to sprawdza przed wiatrem?
Iwona i Lhasa Apso
Mój prawie ogród - Iwika
Mój prawie ogród - Iwika
- Karo
- -Administrator Forum-.
- Od: 16 sie 2006, o 14:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Pobiegłam wczoraj wieczorem ....nie mogłam sie opanować...
Dwie moje datury obsypane kwiatami...a jaki zapach
Trzecia równie duża ma mnóstwo pąków jak rozkwitnie takie trio to ja chyba spędzę noc w ogrodzie....
upiję się tym zapachem .
Lato było nieszczególne dla moich datur,
miały długie okresy przestoju w kwitnieniu,nie kwitły obficie ,liście poszarpane przez wiatr i deszcze ,żółknące ciągle bez powodu...
Za to jesień należy do moich datur...
Tylko dlaczego kwiaty zmieniły kolor ,czy ktos to wie?
Dwie moje datury obsypane kwiatami...a jaki zapach
Trzecia równie duża ma mnóstwo pąków jak rozkwitnie takie trio to ja chyba spędzę noc w ogrodzie....
upiję się tym zapachem .
Lato było nieszczególne dla moich datur,
miały długie okresy przestoju w kwitnieniu,nie kwitły obficie ,liście poszarpane przez wiatr i deszcze ,żółknące ciągle bez powodu...
Za to jesień należy do moich datur...
Tylko dlaczego kwiaty zmieniły kolor ,czy ktos to wie?
- FIGA
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 cze 2007, o 10:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
TFU TFU piękne :P
Krysiu to znaczy że nie można tracić nadziei :P
Mojej nawet mało liści zostało tylko same kwiaty , poobijane wiatrem
A ta mała co niedawno ją kupiłam rośnie pięknie i ma przepiękne duże liście :P konar też zrobił się już fajny gruby :P tylko kwiatków nie ma a tak ją proszę choć jeden żebym mogła zobaczyć jaki
Krysiu to znaczy że nie można tracić nadziei :P
Mojej nawet mało liści zostało tylko same kwiaty , poobijane wiatrem
A ta mała co niedawno ją kupiłam rośnie pięknie i ma przepiękne duże liście :P konar też zrobił się już fajny gruby :P tylko kwiatków nie ma a tak ją proszę choć jeden żebym mogła zobaczyć jaki
- iwika
- 500p
- Od: 17 paź 2006, o 14:08
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
KaRo ja wiem dlaczego zmieniają kolor bo są zbyt duże spadki temp. zaczynają zrzucać liście, żółkną. Nawet odżywki nic nie pomogą Moja łososiowa jest teraz biała. A teraz właśnie wykwitła moja Pink Perfektion musze ją zabrać w jakieś ciepłe miejsce by kwiat się ładnie wybarwił.
Iwona i Lhasa Apso
Mój prawie ogród - Iwika
Mój prawie ogród - Iwika
KaRo ładnie kwitnie szkoda że tak późno ale niestety moim żółtkom też się teraz na koniec lata zebrało na kwitnienie, pączków mnóstwo liście żółkną i opadają - dziwnie jakoś to wygląda.
Teraz czekam z niecierpliwością aż zacznie po raz pierwszy kwitnąć Superpink.
Te dwie które zakupiłam w tym roku już chowam na noc bo boję się przymrozków.
Teraz czekam z niecierpliwością aż zacznie po raz pierwszy kwitnąć Superpink.
Te dwie które zakupiłam w tym roku już chowam na noc bo boję się przymrozków.