Na 23stronie mojego wątku są zdjęcia czego należy po maluszkach oczekiwaćiwka2 pisze:Dendrobium ma ładny kolorek,a maluszki jakiego są gatunku?
Fascynacja pięknościami Paulinki Z
-
- 200p
- Od: 13 cze 2009, o 17:11
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Fascynacja pięknościami Paulinki Z
- justus27
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 18 mar 2009, o 18:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Denrobium - sliczne ;) Ma drobiutkie kwiatuszki, ale za to ilością "nie grzeszy" ;) Niech długo kwitnie
Maluszki w niezlej sa kondycji Pięknei o nie Dbasz. Współczuję przesadzania, przyda się lupa i patyczki do szaszłyków
Maluszki w niezlej sa kondycji Pięknei o nie Dbasz. Współczuję przesadzania, przyda się lupa i patyczki do szaszłyków
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 14 sty 2009, o 18:33
Z tak wysokim to sie jeszcze nie spotkałam Toż to oryginał!!
-
- 200p
Prawdziwy olbrzym dobrze, że ładnie prosto rośnie bo by mi uciekał z doniczkiGrażyna Widera pisze:Z tak wysokim to sie jeszcze nie spotkałam Toż to oryginał!!
- Storczykowa
- Od: 7 lut 2008, o 19:31
Ogromne to dendrobium, ale kwiaty ma piękne i oryginalne.
- kasiunieczka_32
- 1000p
- Od: 19 maja 2010, o 08:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Paulinko wspaniale sobie radzą Twoje maluszki Życzę dalszych osiągnięć i czekam na relację z przesadzania i na fotki gdy będą już osobno
-
- 200p
Mija miesiąc od czasu gdy falki przeniosłam do chłodnej i wietrzonej cały dzień sypialni, kwiatki stoją przy oknie południowym na wysokości parapetu. Jakie efekty?
-Podlewam je raz na 2tyg z racji chłodu i dłużej utrzymywanej wilgotności.
-Korzonki szaleją, listki wolniej.
-Mój ulubiony falek (waniliowy piegusek), który to często wydłużał pęd...ożywia swoje 3oczka. Z jednego wydaje mi się, że będzie keiczek reszta jeszcze zbyt mała. Dodam że akurat ten stał zupełnie przy otwieranym oknie...
Dziś pierwszy raz podlewam nawozem odkrytym u Małej MI, na efekty czekam niecierpliwie
-Podlewam je raz na 2tyg z racji chłodu i dłużej utrzymywanej wilgotności.
-Korzonki szaleją, listki wolniej.
-Mój ulubiony falek (waniliowy piegusek), który to często wydłużał pęd...ożywia swoje 3oczka. Z jednego wydaje mi się, że będzie keiczek reszta jeszcze zbyt mała. Dodam że akurat ten stał zupełnie przy otwieranym oknie...
Dziś pierwszy raz podlewam nawozem odkrytym u Małej MI, na efekty czekam niecierpliwie
- justus27
Paulinka, mi się wydaje, że około 6 tygodni przechłodzenia <moje falki tyle miały, zanim zaczęły grzac kaloryfery> zaowocowało kilkunastoma pędzikami. Zatem jeszcze ze 2 tygodnie Potrzymaj w tej syialni, a potem do ciepła. Momentalnie pojawią się pędziki...przynajmniej u mnie się to sprawdziło
-
- 200p
Dziś przy podlewaniu u mojego ulubieńca zauważyłam...chyba będzie pędzik co dziwne bo w tej chwili ma już na jednym pędzie 3keiczki Już się nie mogę doczekać, to chłodzenie naprawdę pomaga. Rosną i korzonki i to już u drugiego pędzik!!!!
A jeszcze nadal stoją w chłodnej sypialni...na razie nie chce ich przenosić Tak się cieszę
A jeszcze nadal stoją w chłodnej sypialni...na razie nie chce ich przenosić Tak się cieszę
- justus27
Paulinka- gratuluję kolejnego pędzika Widać, chłodna sypialnia im służy
Paulinko widzę że twoje w tej sypialni nie próżnują tylko pędziki i maluszki produkują
Zapraszam... i pozdrawiam..
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 29&t=31919" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 29&t=31919" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- 200p
Dawno mnie nie było, ale dałam sobie a w zasadzie kwiatkom czas na obserwacje.
Muszę stwierdzić, że wyziębianie pomogło. Dziś kolejny pędzik się pokazał!
Tak więc stwierdziłam, że teraz czas przenieść wszystkie w cieplejsze miejsce może bujnie reszta pójdzie do przodu?
Zobaczymy
Muszę stwierdzić, że wyziębianie pomogło. Dziś kolejny pędzik się pokazał!
Tak więc stwierdziłam, że teraz czas przenieść wszystkie w cieplejsze miejsce może bujnie reszta pójdzie do przodu?
Zobaczymy
- justus27
Ciekawy eksperyment ;) Gratuluję sukcesów