moje kwiaty
- daka
- 1000p
- Od: 10 lut 2010, o 17:29
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: moje kwiaty
Szeflera po przycięciu wierzchołka zaczyna puszczać wiele odrostów,w tych kulkach żelowych ukorzeniam trzykrotki i bardzo szybko pojawiły się korzenie,u pelargonia puszcza 2 pęd kwiatowy
- chan-dzia
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 4 maja 2010, o 12:45
Damian,dziękuję za powitanie.Z wielką przyjemnością przejrzałam Twój wątek,masz sporą kolekcję ciekawych okazów .Podoba mi się tu,będę Cię odwiedzać. Ania
- treissi
- Od: 8 sty 2008, o 16:34
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Damianku rzeczywiście troszkę Cie nie było, ale wróciłeś zasypując Nas całą masą zdjęć!
Damian , smutno było bez Ciebie , dobrze , że już jesteś .
Ukorzenianie świetnie Ci wychodzi , więc teraz szeflerka po przycięciu zagęści się
i będzie ślicznie wyglądać.
Ukorzenianie świetnie Ci wychodzi , więc teraz szeflerka po przycięciu zagęści się
i będzie ślicznie wyglądać.
- daka
- 1000p
Siema
No proszę jak ładnie szeflera się puszcza
Pelargonia świetnie wygląda i kwitnie Trzykrotka w kulkach żelowych też bardzo ładnie rośnie.
Trzymam kciuki za sesję.
No i pokazałeś kolejne moje chciejstwo na ostatniej fotce Fajniutkie osłonki do storczyków masz
No proszę jak ładnie szeflera się puszcza
Pelargonia świetnie wygląda i kwitnie Trzykrotka w kulkach żelowych też bardzo ładnie rośnie.
Trzymam kciuki za sesję.
No i pokazałeś kolejne moje chciejstwo na ostatniej fotce Fajniutkie osłonki do storczyków masz
- daka
- 1000p
Witaj U mnie Mirek
Po tym cięciu szeflery jak mi doradziłeś puściła tyle odrostów i to nie z czubka lecz z gołego pnia co wcześniej mi się nie zdarzyło
Przez cały czas po cięciu stała na zachodnim oknie teraz stoi około metra od niego,osłonki też mi się bardzo spodobały i nie mogłem wrócić do domu bez nich
A trzykrotką chyba spodobały się kulki bo puszczają jednocześnie liście i korzenie,skrzydłokwiat też nie narzeka.
Po tym cięciu szeflery jak mi doradziłeś puściła tyle odrostów i to nie z czubka lecz z gołego pnia co wcześniej mi się nie zdarzyło
Przez cały czas po cięciu stała na zachodnim oknie teraz stoi około metra od niego,osłonki też mi się bardzo spodobały i nie mogłem wrócić do domu bez nich
A trzykrotką chyba spodobały się kulki bo puszczają jednocześnie liście i korzenie,skrzydłokwiat też nie narzeka.
- zeberka4
- Od: 10 sty 2009, o 17:25
Sansevieria fajna,podoba mi się
Właśnie widzę,że szeflerka powypuszczała dużo odrostów bocznych,pewnie z czasem będzie ich jeszcze więcej.
Teraz jeszcze trzeba się dogadać z podlewaniem i będzie rosła jak szalona
Zauważyłem,że u mnie odpowiada jej bardziej suche podłoże,tzn podlewam raz obficie i kolejny raz jak ziemia przeschnie.Także możesz ten sposób wypróbować.
Sam bym sobie kupił kilka takich osłonek jakby u mnie były takie tanie..
Teraz jeszcze trzeba się dogadać z podlewaniem i będzie rosła jak szalona
Zauważyłem,że u mnie odpowiada jej bardziej suche podłoże,tzn podlewam raz obficie i kolejny raz jak ziemia przeschnie.Także możesz ten sposób wypróbować.
Sam bym sobie kupił kilka takich osłonek jakby u mnie były takie tanie..
- treissi
- Od: 8 sty 2008, o 16:34
Osłonki rewelacja - a cena jeszcze lepsza! Gratuluję zakupu
- chan-dzia
- Od: 4 maja 2010, o 12:45
Też kupiłam sobie dzisiaj w Biedronce takie osłonki(ciemnozielone i kwadratowe).Wybrałam się do bankomatu i tak po drodze(4km w przeciwną stronę )znalazłam się w Biedronce,a że kwiatów nowych nie było wzięłam osłonki. nie można robić pustych kursów (W Lidlu też nic ciekawego ,przynajmniej tu u mnie)
Damianie , szeflerka pięknie się mnoży; i trzykrotki świetnie się korzenią
wszystko moje jest tu:
zapraszam
zapraszam
Chan-dzia w przeciwną stronę to pewnie przez tą przebudowę dróg koło lotniska...też tak czasami mam,że jadę do bankomatu i wracam w przeciwną stronę domu;mało tego kilkanaście kilometrów dalej... ,po drodze mam 3 centra ogrodnicze to tak się zaczynają początki tej choroby co się człowiek gubi...