Ogród IGI. Żurawkowy zawrót głowy.
- Tosia1
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 13 mar 2010, o 16:48
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogród IGI. Żurawkowy zawrót głowy.
Igo, piękne te kosze. Jutro zabieram koszę do zbierania grzybów i zacznę takie kompozycje tworzyć.
Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Wcześniejsze wątki.
- Miiriam
- Od: 13 maja 2007, o 00:17
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Igo - bardzo mi się podobają te kosze .. to strzał w dziesiątkę
Iga wpadłam z wizytą zdecydowaliśmy ... w czerwcu nie wpadamy do Torunia więc się nie spotkamy może jeszcze kiedyś .... w sumie to się nawet troszkę cieszyłam z wyjazdu bo do zakończenia obsadzania ścieżki brakuje mi kilka żurawek a na wysyłki szkoda mi szmalu , muszę się więc uzbroić w cierpliwość i poszukać u siebie .
Wypada chodż słowo napisać o Twoim pięknym skalniaku więc piszę ...ach
Pozdrówka
Wypada chodż słowo napisać o Twoim pięknym skalniaku więc piszę ...ach
Pozdrówka
- Tosia1
- Od: 13 mar 2010, o 16:48
Co zasiejesz, to zbierzesz
Wcześniejsze wątki.
Wcześniejsze wątki.
- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ładna kompozycja Iguś.
Nawet stara maszyna do szycia w takiej odsłonie wygląda dekoracyjnie.
Nawet stara maszyna do szycia w takiej odsłonie wygląda dekoracyjnie.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
Iguś,pięknie prezentują się kwiatowe kosze na maszynie
To jest to co lubię.
Moja maszyna też nie może się porządnego blatu doczekać
To jest to co lubię.
Moja maszyna też nie może się porządnego blatu doczekać
Słonecznie pozdrawiam.Lucyna
Ogród ciągle błądzących właścicieli zaprasza:)
Ogród ciągle błądzących właścicieli zaprasza:)
- byna
- 500p
- Od: 18 maja 2009, o 19:18
Ogród dzisiejszego ranka.
Witaj Igo, jestem nowa w Twoim ogrodzie. Pozwoliłam sobie pozwiedzać te urocze zakątki. Zainteresowało mnie zdjecie, które umieściłaś. Chciałabym u siebie zrobić zasłone z drzew ( iglaków, tui) oddzielająca mnie od zapuszczonego sadu. Zależy mi żeby była 2,5 m wysoka i korzenie drzew rosły w głąb, a nie na boki, zabierając cenny kawałek ogrodu. Czy mogłabyś mi coś polecić? W marzeniach widzę szpaler zieleni wzdłuż płotu ( u Ciebie jest tak posadzonych kilka drzew), a przed szpalerem zasadziłabym inne rośliny( na szerokość około 1m ). Resztę ogrodu przeznaczam na warzywa, regularnie przekopuje i nie chciałabym niszczyć raz zasadzonej zieleni. Napisz proszę co to drzewka i jak sie sprawują jako tło i sąsiedzi dla innych roślin. Pozdrawiam i gratuluję rajskiego ogródka. Aha, żałuję, że nie załapałam się na żurawki. Są cudne.
Witaj Igo, jestem nowa w Twoim ogrodzie. Pozwoliłam sobie pozwiedzać te urocze zakątki. Zainteresowało mnie zdjecie, które umieściłaś. Chciałabym u siebie zrobić zasłone z drzew ( iglaków, tui) oddzielająca mnie od zapuszczonego sadu. Zależy mi żeby była 2,5 m wysoka i korzenie drzew rosły w głąb, a nie na boki, zabierając cenny kawałek ogrodu. Czy mogłabyś mi coś polecić? W marzeniach widzę szpaler zieleni wzdłuż płotu ( u Ciebie jest tak posadzonych kilka drzew), a przed szpalerem zasadziłabym inne rośliny( na szerokość około 1m ). Resztę ogrodu przeznaczam na warzywa, regularnie przekopuje i nie chciałabym niszczyć raz zasadzonej zieleni. Napisz proszę co to drzewka i jak sie sprawują jako tło i sąsiedzi dla innych roślin. Pozdrawiam i gratuluję rajskiego ogródka. Aha, żałuję, że nie załapałam się na żurawki. Są cudne.
- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Iguś, napisałaś, że irysy są u Ciebie niezawodne. U mnie jest odwrotnie. Co roku mam ich coraz mniej. Nie wiem dlaczego.
Żurawki powoli się rozkręcają.
Cudnie wyglądaja na rabacie. Cieszę się, że zdążyłam z Mahogany. Wyróżnia się.
Żurawki powoli się rozkręcają.
Cudnie wyglądaja na rabacie. Cieszę się, że zdążyłam z Mahogany. Wyróżnia się.
Igo - zajrzałem do twojego sklepiku
zawsze miło poogladać śliczności rozmaite
A co to takiego ten wiesiołek? Niby tetragona a piszesz że kwitnie różowo - no to raczej speciosa chyba? Ale te pstre liście... Czy speciosa miewa pstre? Fruticosa prędzej... W sumie zgdadka - wygooglać mi się nie dał - ale bardzo śliczny jest.
zawsze miło poogladać śliczności rozmaite
A co to takiego ten wiesiołek? Niby tetragona a piszesz że kwitnie różowo - no to raczej speciosa chyba? Ale te pstre liście... Czy speciosa miewa pstre? Fruticosa prędzej... W sumie zgdadka - wygooglać mi się nie dał - ale bardzo śliczny jest.
pozdrawiam Piotr
piwoy - mój ogródek
piwoy - mój ogródek
-
- Od: 21 kwie 2009, o 21:37
IGUŚ...jeżeli jutro dotrą roślinki a ich nie rozpakuję, krzywdy im nie wyrządzę....
....wtorek to mój trudny i długi dzień w pracy o rana do bardzo późnego wieczoru....mogę spokojnie się położyć do
....wtorek to mój trudny i długi dzień w pracy o rana do bardzo późnego wieczoru....mogę spokojnie się położyć do
- Jagusia
- 1000p
- Od: 24 lis 2007, o 18:02
- Kontakt:
Iguś
dzisiaj pisałam w moim blogu o Ciechocinku i wspominałam chwile, kiedy mnie odwiedziliście. Mam nadzieję, ze spędziliście ten czas równie miło jak ja. Już niemogę się doczekać naszego kolejnego spotkania.... kiedyś
dzisiaj pisałam w moim blogu o Ciechocinku i wspominałam chwile, kiedy mnie odwiedziliście. Mam nadzieję, ze spędziliście ten czas równie miło jak ja. Już niemogę się doczekać naszego kolejnego spotkania.... kiedyś
Nie traktuj życia serio i tak nie wyjdziesz z niego żywy!
Wątek Jagusi w 2015 r tradycyjnie niezupełnie ogrodowy - zapraszam Wszystkie moje linki
Wątek Jagusi w 2015 r tradycyjnie niezupełnie ogrodowy - zapraszam Wszystkie moje linki
-
- Od: 1 paź 2008, o 20:26
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Jagusiu, Twój blog zostawiam sobie na zimowe wieczory, teraz pracuję czasem po 12 godzin, nawet nie mam czasu zdjęć na ogrodzie porobić. Próbuję zamienić jedna firmę na drugą, bez straty finansowej, co w konsekwencji jest na razie pracą na dwa etaty, zanim z jednego będę mogła zrezygnować.
Krysiu, spokojnie, nic im nie będzie.
Piotrek, ja mam tylko nazwy od producenta, a że nowość to nawet nie znam , posadziłam u siebie i zobaczę. Nie jestem botanikiem, znam się trochę na żurawkach, trochę na roślinach, ale odmiany to już wyższa szkoła. Może kiedyś się nauczę więcej.
Na razie jest na zakręcie życiowej kariery, z zawodu położna, potem wiele lat handlowiec, teraz nowy zawód to architekt krajobrazu, a najnowsze zajęcie to szkółkarstwo, coraz barwniej się robi.
Małgosiu, Mahogany warto mieć, jedna a wdzięczniejszych, choć pisałaś ,że wypadła.
Dorbie , dziękuję.
Byna, niewiele pomogę, bo te rośliny rosną u mnie od początku ogrodu, kupione w markecie, pamiętam jako tuja kolumnowa. Nie przypominają żadnej znanej, są bardzo wąskie, i pasuję do tego miejsca. Jeżeli rabatka ma mieć metr, to tylko szmaragdy, w czasem ich korzenie rosną trochę dalej, ale nie powinno być problemu z warzywniakiem.
Po żurawki zapraszam do sklepu.
Postaram się później wstawić zdjęcia. Udało mi się coś sfocić.
Lucynko, zawsze zapominam ,ze mam podjechać , zamówić blat.
Grażynko, maszyna miała być pod grilla, ale jakoś stolik wyszedł.
Tosiu, nie wiem co to jest.
Elu, my się ciągle wybieramy na śluzy do Elbląga, więc pewnie się zobaczymy, tylko kiedy....
Bernadetko, Zytuś, dziękuję.
Krysiu, spokojnie, nic im nie będzie.
Piotrek, ja mam tylko nazwy od producenta, a że nowość to nawet nie znam , posadziłam u siebie i zobaczę. Nie jestem botanikiem, znam się trochę na żurawkach, trochę na roślinach, ale odmiany to już wyższa szkoła. Może kiedyś się nauczę więcej.
Na razie jest na zakręcie życiowej kariery, z zawodu położna, potem wiele lat handlowiec, teraz nowy zawód to architekt krajobrazu, a najnowsze zajęcie to szkółkarstwo, coraz barwniej się robi.
Małgosiu, Mahogany warto mieć, jedna a wdzięczniejszych, choć pisałaś ,że wypadła.
Dorbie , dziękuję.
Byna, niewiele pomogę, bo te rośliny rosną u mnie od początku ogrodu, kupione w markecie, pamiętam jako tuja kolumnowa. Nie przypominają żadnej znanej, są bardzo wąskie, i pasuję do tego miejsca. Jeżeli rabatka ma mieć metr, to tylko szmaragdy, w czasem ich korzenie rosną trochę dalej, ale nie powinno być problemu z warzywniakiem.
Po żurawki zapraszam do sklepu.
Postaram się później wstawić zdjęcia. Udało mi się coś sfocić.
Lucynko, zawsze zapominam ,ze mam podjechać , zamówić blat.
Grażynko, maszyna miała być pod grilla, ale jakoś stolik wyszedł.
Tosiu, nie wiem co to jest.
Elu, my się ciągle wybieramy na śluzy do Elbląga, więc pewnie się zobaczymy, tylko kiedy....
Bernadetko, Zytuś, dziękuję.