Moja działka-danutab cz.4
- jacekbielsko
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 15 maja 2011, o 21:53
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Moja działka-danutab cz.4
A to akurat Jadziu jest możliwe. Musisz tylko przejechać jakieś 60 km na święto azalii. Cudo polecam. Przyjeżdżają wycieczki nawet z zagranicy. Więcej znajdziesz na http://www.azalia.pl
A Rh u Danusi może nawet obejrzę osobiście
A Rh u Danusi może nawet obejrzę osobiście
-
- Od: 17 sie 2010, o 11:45
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Danusiu dobrze ,że wpadłem ,bo już wiem jakich azali szukać.
Miło tak posiedzieć i pooglądać ,a czas ucieka
Miło tak posiedzieć i pooglądać ,a czas ucieka
Jadziu masz prawdę kwitnące Rh i azalie to po prostu raj dla oka, taki żywopłot widziałam w Pisarzowicach na żywo i byłam pod wielkim urokiem.Znalazłam 2 zdjęcia które zrobiłam w 2004 roku w Pisarzowicach to dla Ciebie
Jacku Już się cieszę ze spotkania, u kogoś czytałam jak Grażynka pisała że będziesz miał w Cieszynie 3 ogrody do przeglądu.
andrzejek cieszę się że wpadłeś i coś znalazłeś dla siebie.
Jacku Już się cieszę ze spotkania, u kogoś czytałam jak Grażynka pisała że będziesz miał w Cieszynie 3 ogrody do przeglądu.
andrzejek cieszę się że wpadłeś i coś znalazłeś dla siebie.
- jacekbielsko
- Od: 15 maja 2011, o 21:53
Tak Danusiu, jak tylko się ociepli to bardzo chętnie Was odwiedzę
A co do Pisarzowic do Pana Pudełek, to mam rzut kamieniem, ale do kogoś innego mam jeszcze bliżej
zobacz na ten link
http://www.ogrodyjaponskie.com.pl/
pozdrawiam
A co do Pisarzowic do Pana Pudełek, to mam rzut kamieniem, ale do kogoś innego mam jeszcze bliżej
zobacz na ten link
http://www.ogrodyjaponskie.com.pl/
pozdrawiam
- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
DANUSIU to naprawdę niezapmniane widoki . Ile lat trzeba czekać na takie krzewy na pewno z 10 a moze trochę mniej . Brat i mówił ,że na skalniaku zaczynają już kwitnąć floksiki pojedynczymi kwiatkami . To jest chora pogoda
Jacku znam też ten ogród należę do Towarzystwa Miłośników Ogrodnictwa w Cieszynie i co roku zwiedzamy piękne ogrody u nas i u naszych sąsiadów. Przyznam jednak że mnie zachwycił ogród Antoniego Pudełka tym bardziej że pamiętam jak sprzedawał azalie z namiotów po drugiej stronie obecnego pięknego ogrodu .Nie mam zdjęć z tamtego okresu bo nie było co fotografować, ale 2006 roku pojechałam tam i właśnie otwarli nowy ogród z punktem sprzedaży.
Jadziu nie byłam na działce więc nie wiem czy u mnie są jakieś znaki tej nienormalnej zimy. Masz rację dużo czasu im potrzeba by były takie dorodne. Ja już mam niektóre okazy po 10 lat a jeszcze nie osiągnęły tych rozmiarów co w Pisarzowicach.
to chyba ostatnie moje tulipany
Jadziu nie byłam na działce więc nie wiem czy u mnie są jakieś znaki tej nienormalnej zimy. Masz rację dużo czasu im potrzeba by były takie dorodne. Ja już mam niektóre okazy po 10 lat a jeszcze nie osiągnęły tych rozmiarów co w Pisarzowicach.
to chyba ostatnie moje tulipany
Warto odwiedzać ogrody pokazowe, są bardzo często niesamowicie skomponowane (wszak mają nam troszkę na nerwach zagrać i skłonić do obfitego zapchania wózka z zakupami... )
Ogrody Kapiasa w Goczałkowicach pewnie znasz. A u Żurka w Świerklańcu byłaś? W sumie trochę napaćkane, ale niezła kolekcja iglaków - miło się ogląda
Ogrody Kapiasa w Goczałkowicach pewnie znasz. A u Żurka w Świerklańcu byłaś? W sumie trochę napaćkane, ale niezła kolekcja iglaków - miło się ogląda
- patkaza
- Od: 22 cze 2010, o 23:13
prawie tak ładny jak u ciebie
uwielbiam zdjęcia w kamieniach....a tu jeszcze takie okazy
uwielbiam zdjęcia w kamieniach....a tu jeszcze takie okazy
Opowieść o moim miejscu...cdnn
"Opowieści są jak ludzie z upływem czasu stają się coraz lepsze"pozdrawiam Aga
"Opowieści są jak ludzie z upływem czasu stają się coraz lepsze"pozdrawiam Aga
- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
DANUSIU piekne fotki a dzisiaj chyba cała Polska w sniegu to takie pachnace kwiatami i słonkiem fotki w cenie
- AniaDS
- Od: 23 sie 2008, o 00:13
- Kontakt:
Ciekawa jestem, czy istnieje takie Towarzystwo Miłośników na moim terenie. Byłoby fajnie .
Piotrze Kapiasa znam jego ogród w ostatnich latach bardzo się zmienił, ale wiadoma rzecz coraz to większa konkurencja i starają się przyciągać klienta. Natomiast Zurka w Świerklańcu nie znam, może kiedyś zorganizujemy tam wycieczkę chociaż ja osobiście nie kocham się w iglakach mam je jako dodatek do niektórych roślin albo spełniają role jako żywopłot.
patkaza jesteś miła ale nie ma żadnego porównania. Co do kamieni też ich uwielbiam gdziekolwiek jestem zawsze do domu sprowadzam kamienie oczywiście w miarę możliwości.
Aniu musisz poszperać w internecie, bo wydaje mi się że powinno coś pisać.
Jadziu ja wczoraj byłam na działce jeszcze nie padał śnieg i zrobiłam kilka zdjęć gdy wracałam też zaczął sypać śnieg i dzisiaj jest już biało. To dobrze bo jak ma być mróz niech śnieg lepiej przykryje ziemię.
ta róża i wiele innych ma jeszcze zielone liście.
niektóre róże które zrzuciły liście maja takie nowe pąki
to 4 róże zadołowane w szklarni też zaczynają puszczać
ciemierniki wychodzą ale na szczęście nie kwitną.
patkaza jesteś miła ale nie ma żadnego porównania. Co do kamieni też ich uwielbiam gdziekolwiek jestem zawsze do domu sprowadzam kamienie oczywiście w miarę możliwości.
Aniu musisz poszperać w internecie, bo wydaje mi się że powinno coś pisać.
Jadziu ja wczoraj byłam na działce jeszcze nie padał śnieg i zrobiłam kilka zdjęć gdy wracałam też zaczął sypać śnieg i dzisiaj jest już biało. To dobrze bo jak ma być mróz niech śnieg lepiej przykryje ziemię.
ta róża i wiele innych ma jeszcze zielone liście.
niektóre róże które zrzuciły liście maja takie nowe pąki
to 4 róże zadołowane w szklarni też zaczynają puszczać
ciemierniki wychodzą ale na szczęście nie kwitną.
- Marta_S
- 500p
- Od: 3 wrz 2010, o 12:11
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Po tych roślinkach, mogłoby się wydawać, że już mamy końcówkę marca
Zapraszam
Ogród Marty_S
Ogród Marty_S
- damapi
- 500p
- Od: 15 gru 2008, o 09:13
Witaj Danuśka dopiero oglądałyśmy wiosenne obrazki a dzisiaj w nocy u mnie było -12, aż się boję iść zobaczyć, jak wyglądają ciemiernikowe poczusie