Stokrotkania - kwiaty domowe
Re: Stokrotkania - kwiaty domowe
Jakie śliczne wiszące kwietniczki !! Cudne
I jak tu gwarno w Twoim wątku , cofałam strony do ostatnio czytanego postu i aż datę sprawdzałam
Hobbici w łazience jak strażnicy
I jak tu gwarno w Twoim wątku , cofałam strony do ostatnio czytanego postu i aż datę sprawdzałam
Hobbici w łazience jak strażnicy
Pozdrawiam Dorota
Moje rośłiny
Moje rośłiny
- Stokrotkania
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 3 maja 2011, o 12:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
nyskadu dobrze pstryknę fotkę i wyślę na PW
kurka dzięki.
Zdradzę Wam tajemnicę kwietników, mają na pewno przeszło 15 lat , pamiętam je jeszcze z czasów dzieciństwa jak się wdrapywałam na tapczan i podlewałam kwiatki. Przez parę lat leżały w piwnicy, i już nawet o nich zapomniałam, Kilka dni temu podczas odwiedzin u rodziców, mama wysłała mnie po ogórki do piwnicy i je przez przypadek znalazłam.
Odnowiłam bejcą, mężuś przywiesił i są.
kurka dzięki.
Zdradzę Wam tajemnicę kwietników, mają na pewno przeszło 15 lat , pamiętam je jeszcze z czasów dzieciństwa jak się wdrapywałam na tapczan i podlewałam kwiatki. Przez parę lat leżały w piwnicy, i już nawet o nich zapomniałam, Kilka dni temu podczas odwiedzin u rodziców, mama wysłała mnie po ogórki do piwnicy i je przez przypadek znalazłam.
Odnowiłam bejcą, mężuś przywiesił i są.
- rapunzel
- Od: 26 lip 2011, o 18:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Stokrotkaniu, to te kwietniki może nic nie kosztowały, ale przez wartość sentymentalną bezcenne, super
Nasi mężowie i ogólnie faceci muszą mieć jakiś specyficzny mechanizm, bo jak mojemu wspomniałam o półeczce na kwiaty w przedpokoju, to nawet nie chciał rozmawiać, aż tu nagle sam zaproponował, że zrobi z elementów dużej szuflady pod łóżeczko, bo młody ma mieć od niedzieli nowy tapczan. Jedyny problem to dobór niedużych roślin, bo półeczki będą miały 15 cm szerokości i drugi problem, ze muszą te rośliny zimą lubić zimno. Póki co mam mirt
Nasi mężowie i ogólnie faceci muszą mieć jakiś specyficzny mechanizm, bo jak mojemu wspomniałam o półeczce na kwiaty w przedpokoju, to nawet nie chciał rozmawiać, aż tu nagle sam zaproponował, że zrobi z elementów dużej szuflady pod łóżeczko, bo młody ma mieć od niedzieli nowy tapczan. Jedyny problem to dobór niedużych roślin, bo półeczki będą miały 15 cm szerokości i drugi problem, ze muszą te rośliny zimą lubić zimno. Póki co mam mirt
- mniodkowa
- Od: 14 maja 2009, o 15:03
- Kontakt:
zazdroszczę miejsca w łazience na kwiatki ech... a co Twój M powiedział, jak nad wc zechciałaś kwiaty wieszać?
no i te kwietniczki od mamy przyciągnięte bardzo mi się podobają szczególnie ta paprotka wspaniale się w nim prezentuje
no i nasi mężowie to chyba mają jakiś dodatkowy zmysł, mój wcześniej niż ja zauważył, że uwielbiam kwiaty i teraz sam namawia na półki, półeczki, kwietniki... a stawiać to niby gdzie to? może on ma sposób na poszerzanie ścian...?
no i te kwietniczki od mamy przyciągnięte bardzo mi się podobają szczególnie ta paprotka wspaniale się w nim prezentuje
no i nasi mężowie to chyba mają jakiś dodatkowy zmysł, mój wcześniej niż ja zauważył, że uwielbiam kwiaty i teraz sam namawia na półki, półeczki, kwietniki... a stawiać to niby gdzie to? może on ma sposób na poszerzanie ścian...?
Pozdrawiam teraz z centrum... Aga
Oto moja mała "dżungla" --> part V; Spis moich wątków
Sprzedaję ładne sadzonki hibiskusa czerwonego pełnego
- Stokrotkania
- Kontakt:
rapunzel oj tak. A o roślinki się nie martw z czasem Ci ich przybędzie, może nawet szybciej niż myślisz.
mniodkowa mi też osobiście paprotka tam bardziej się podoba, gerberę włożyłam w drugi z braku laku, ale planuje tam jakiś bluszcz ;)
A na półeczkę to już wcześniej był namówiony, mam tyci ubikację, więc półka potrzebna, chociaż po to, aby odświeżacz położyć, a że przy okazji można też kwiaty.. Powiedział tylko coś takiego "Gdzie Ty idziesz znowu z tymi kwitami ?" i go zatkało jak zobaczył gdzie.
Rozkwitł wczoraj mój skrętnik, na razie ma jeden kwiatek, niestety najbliższy czas spędzi w izolatce, pozbyłam się wełnowców na gardenii, to teraz mszyce przybłąkały się do skrętnika.
Wypsikałam go i wsadziłam do folii, żeby zaraza nie przeniosła się dalej. Jak długo mam go tam trzymać ?
mniodkowa mi też osobiście paprotka tam bardziej się podoba, gerberę włożyłam w drugi z braku laku, ale planuje tam jakiś bluszcz ;)
A na półeczkę to już wcześniej był namówiony, mam tyci ubikację, więc półka potrzebna, chociaż po to, aby odświeżacz położyć, a że przy okazji można też kwiaty.. Powiedział tylko coś takiego "Gdzie Ty idziesz znowu z tymi kwitami ?" i go zatkało jak zobaczył gdzie.
Rozkwitł wczoraj mój skrętnik, na razie ma jeden kwiatek, niestety najbliższy czas spędzi w izolatce, pozbyłam się wełnowców na gardenii, to teraz mszyce przybłąkały się do skrętnika.
Wypsikałam go i wsadziłam do folii, żeby zaraza nie przeniosła się dalej. Jak długo mam go tam trzymać ?
- karolinab20
- 100p
- Od: 14 lip 2011, o 10:07
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Nie znam się na pielęgnowaniu skrętnika więc nie pomogę, ale nie mogę nie wspomnieć że ma śliczny kwiatuszek !
- Wiktoria_W
- Od: 21 sty 2011, o 03:14
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Bidulek . Takie paskudztwa go napadły, a on i tak dzielnie zakwitł . Ja nigdy nie wkładam roślinek do folii, więc niestety nie jestem w stanie pomóc .
- Stokrotkania
- Kontakt:
Wiecie co, dzisiaj zauważyłam jeszcze u moich przedszkolaków, małe muszki, wyczytałam, ze to są ziemiórki.
Podobno dobry jest na to środek namolt, kurde ..
Podobno dobry jest na to środek namolt, kurde ..
- Anjja
- Od: 4 sie 2010, o 20:14
Ale dzielny... po oprysku wystarczy przykryć na jeden dzień.
wczoraj u mnie też był oprysk... bo panna gąsienica ażurek w liściu wyżarła ładna była ale kwiatków nie pozwolę sobie zjadać :x
oprysk zrobiłam profilaktycznie wszystkim stoją na dworze pod a`la namiocikiem z folii.
wczoraj u mnie też był oprysk... bo panna gąsienica ażurek w liściu wyżarła ładna była ale kwiatków nie pozwolę sobie zjadać :x
oprysk zrobiłam profilaktycznie wszystkim stoją na dworze pod a`la namiocikiem z folii.
Pozdrawiam Anjja - Ania
Moje wątki
Moje wątki
- mniodkowa
- Kontakt:
oj jaki ładny i pomimo ataku szkodnika trzyma się w fasonie mam nadzieję, że wytępisz paskudztwo skutecznie bo on pewnie chce pokazać więcej takich buziek
ja jak coś "leczę" to zawsze na balkonie i tam potem zostawiam aby zielony doszedł do siebie zanim wróci na salony :P
ja jak coś "leczę" to zawsze na balkonie i tam potem zostawiam aby zielony doszedł do siebie zanim wróci na salony :P
Hobbitki bardzo fajne Sama zastanawiam się nad rozsadzeniem..
Mnie jednak frapuje tak pięknie wyeksponowana druga roślinka w wiszącym koszyku
Mnie jednak frapuje tak pięknie wyeksponowana druga roślinka w wiszącym koszyku
wszystko moje jest tu:
zapraszam
zapraszam
- Stokrotkania
- Kontakt:
Dziękuje za wsparcie, a co robić tymi ziemiórkami ?
Miałyście je kiedyś ?
Miałyście je kiedyś ?
- mniodkowa
- Kontakt:
ja (na szczęście) nie, więc nie pomogę, ale dziewczyny się znają na rzeczy to pewnie zaraz któraś szepnie coś, albo w ogrodniczym zapytaj o ile pani tam w temacie a nie z przymusu pracuje ;)