Sukulenty zwyczajne i niezwyczajne - mgr - part 2
- piasek pustyni
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 10 cze 2012, o 11:33
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Sukulenty zwyczajne i niezwyczajne - mgr - part 2
No i jak tu się nie śmiać...
A na serio: Marku, ja się nie lubię powtarzać, ale zobaczyłam u Ciebie mnóstwo pięknych roślin. Z większą uwagą pozwoliłam sobie obejrzeć Twoje euforbie, o których u mnie wspominałeś, dowiedziałam się paru cennych rzeczy. Natomiast kwiatów - po prostu zazdroszczę może dlatego, że u mnie ze względu na ukierunkowania będą z pewnością nie tak przepiękne. I tego Wam zazdroszczę, i z tego powodu nie mogę się doczekać następnego sezonu, choć ten ledwo się skończył.
- Rafal44
- 500p
- Od: 15 kwie 2013, o 21:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Piękne kwitnienia Mammillaria zazdroszczę i gratuluje
Pozdrawiam Rafał
- _LeNa_
- 500p
- Od: 24 maja 2012, o 19:19
Piękne kwiatowe wianuszki Oczu nie można oderwać
-
- Od: 11 kwie 2010, o 10:15
Jest co oglądać i podziwiać a co do Biedronki to się lepiej nie śmiać,nie raz można ładne okazy dostać
poz.Leszek
Kaktusy Leszka2
Kaktusy Leszka2
- Martada
- Od: 17 mar 2013, o 19:34
Trzy pierwsze- klasyczne piękno, trzy kolejne- subtelny urok a potem to już fajerwerki
Mam pytanko, po M. guelzowiana jest Bartschella schumannii prawda ma rewelacyjny kolor kwiatów i to cieniowanie co drugi płatek
Jeśli to ona to mam powód do rozpaczy bo moja jest ciemniejsza i jednolita i Twojej do pięt nie sięga
W siewkach mam ich troszkę, jejku jakbym chciała żeby miały takie właśnie kwiatki
- Martada
Dziękuję Marku za odpowiedź.
Idę płakać nad swoim brzydalkiem .
Idę płakać nad swoim brzydalkiem .
- mgr_
- Od: 24 paź 2010, o 18:37
Ale ja nie uważam że moja taka ładna.
Jakoś dawno jej się nie przyglądałem, ale jak ma jakieś odrosty (a mieć powinna) to na otarcie łez będziesz ją miała.
Jakoś dawno jej się nie przyglądałem, ale jak ma jakieś odrosty (a mieć powinna) to na otarcie łez będziesz ją miała.
-
- Od: 18 sie 2010, o 21:53
Coś wreszcie z mojej bajki............przepiękne mammillarie,szkoda tylko ,że tak mało zdjęć
- Martada
mgr_ pisze:Ale ja nie uważam że moja taka ładna.
Mówię Ci, że ładna
Marku ja wiem, że mam zamiłowania specyficzne- mąż mi to powtarza-do tego sroka jestem i wszelkiego rodzaju ciapki, cienie, smużki, marginesy i paski mnie w ciernistych kręcą
A Bartschella mi się podoba również ze względu na ten siny kolor korpusu ni niebieski ni zielony ni szary... taki nieokreślony.
Tylko kwiatki tej mojej mnie rozczarowały i kolorem i tym, że strasznie pogniecione i się nie wyprostowały ani nie rozłożyły jak należy
Dziękuję Ci piękniemgr_ pisze:Jakoś dawno jej się nie przyglądałem, ale jak ma jakieś odrosty (a mieć powinna) to na otarcie łez będziesz ją miała.
Dzisiaj pomimo niesprzyjającej aury i niekorzystnego biometu mam naprawdę bardzo dobry dzień
Będę trzymać kciuki, żeby miała odrosty i wraz z wiosną się pięknie uśmiechnę
Ocierać nią łez nie będę bo słabo nasiąkliwa i do tego z haczykami poza tym szkoda szlachetnej rośliny do tak przyziemnej czynności -jej się piedestał należy
- piasek pustyni
- Od: 10 cze 2012, o 11:33
Marku, witam ponownie i bardzo, bardzo serdecznie Cię proszę: czy w wolnej chwili mógłbyś rzucić okiem na mój wątek, pokazałam w nim dwa aloesy, które według hodowcy powinny być czysto gatunkowe, ja jednak wolałabym to potwierdzić, lub zanegować u Znawców. Chodzi o endemity Madagaskaru, a te zdecydowanie chcę mieć gatunkowo czyste. Jeśli nie sprawi to problemu, będę bardzo wdzięczna