Ogródek-moje początki
Re: Ogródek-moje początki
Asiu, ale ładne zdjęcie zrobił Ci mąż , czemu tylko jedno? Ta lilia wygląda świetnie z dalią A mieczyk koniecznie musisz rozmnożyć, zostaw cebulki przybyszowe.
- iwwa
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 27 sty 2013, o 18:46
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Też tak pomyslałam ! Ale z mężami tak właśnie jest - po co komu 2 zdjęcia ? , przecież wszystko widać na jednymmaika pisze: Asiu, ale ładne zdjęcie zrobił Ci mąż , czemu tylko jedno? .
wątek aktualny Ogródek Asi- cz 3
-
- Od: 12 kwie 2012, o 18:56
Cieszmy się że zrobił chociaż jedno Przynajmniej zobaczyliśmy Twoją piękną dalię
- iwwa
Ja zrobiłam aż 2szt
i posadziłam dla równowagi białego mieczyka
Madziu taki bluszcz będziesz miała ?
i posadziłam dla równowagi białego mieczyka
Madziu taki bluszcz będziesz miała ?
Asiu, śliczne,kolorowe kwiatuszki ci kwitną ale kolor tego ciemnego mieczyka po prostu urzekający i taki aksamitny
-
Asiu dalia na zdjęciach Twoich wygląda jak rysowana a nie fotografowana. Jest prześliczna. Mieczyk aksamitny ah.. cudowny on jest po prostu cudowny. No biały będzie pasował idealnie. Też się pięknie zapowiada. Clemka też masz ślicznego. Powiedz mi co to za odmiana co sobie radzi bez codziennego podlewania u Ciebie? Dmuchasz i chuchasz jakoś na niego? Winobluszcz dokładnie taki. Tylko ten o którego pytałam u siebie w wątku to zgadza się jest pięciolistkowy ale zwyczajny. Nie wybarwia się na czerwono. Kupiłam 22 sadzonki czerwonego ale jak chociaż jeden się przyjmie to będzie cud. W taki upał to one już pewnie leżą plackiem. Co prawda mówiłam tacie żeby je szczególnie podlewał ale i tak duchota taka że nie daję im szans na przeżycie Wkurzona jestem bo tak mi się marzy obrośnięta ta skarpa a tu masz..
-- 29 lip 2013, o 23:29 --
Asiu wiem że już kiedyś pisałyśmy o rudbeki ale mogłabyś mi przypomnieć czy ją wysiewałaś czy sadziłaś? No i czy to raczej na wiosnę można czy na jesieni? Od strony drogi koło siatki chciałabym sobie je właśnie zainstalować. Ale w nasionach nigdzie nie widziałam tylko w sadzonkach. No i trzy kwiatki 13 zł. A ja mam taki długi pas do obsadzenia ze chyba ten interes za 13 zł mi się nie opłaca.
-- 29 lip 2013, o 23:29 --
Asiu wiem że już kiedyś pisałyśmy o rudbeki ale mogłabyś mi przypomnieć czy ją wysiewałaś czy sadziłaś? No i czy to raczej na wiosnę można czy na jesieni? Od strony drogi koło siatki chciałabym sobie je właśnie zainstalować. Ale w nasionach nigdzie nie widziałam tylko w sadzonkach. No i trzy kwiatki 13 zł. A ja mam taki długi pas do obsadzenia ze chyba ten interes za 13 zł mi się nie opłaca.
Dalia prześliczna, tylko nie zapomnij wykopać na zimę Szkoda by było . A teraz wielki aplauz dla dzielnego mieczyka, w sumie to Ty tak wiosną skromniutko- aaaa duża działka, aaaaa daleko od domu, aaaaa kiedy to wyrośnie a tu proszę całe - mnóstwo pięknych roślin i nawet jakieś srebrzyste iglaczki wyglądają że o powojniku nie wspomnę. I po co było tak bujać
- iwwa
Madziu, rudbekie dostałam malutką sadzonkę od sąsiadki... Ona po każdym sezonie rozsiewa "nowymi" sadzonkami sama. Chyba rośnie też i z nasin, bo siałam z nasionka Kiedy? Chyba na wiosnę? nie pamiętam. Fakt kwiaty są drogie, ostatnio poluję na jeżówkę. Kurcze droga jest podobnie jak rudbekia
Madziu ten bluszcz, to twarda sztuka, da radę bez wody ! nie martw się
Elu, u mnie na serio jest stepowo ! widać na fotkach, jaka trawka u mnie rośnie he, he , ale faktem jest, że roślinki podlewam ! Raz na tydzień, czasami mężowi uda się podjechać w tygodniu...
Jak to mój mąż mówi, Asia trzeba "chować" rośliny twardą ręką. Jak nie przetrwają tych trudnych warunków , to trudno. Słabsze osobniki muszą odpaść, naturalna selekcja Straty mamy duże, to co rośnie to nasz ogródkowy sukces Jest w tym jakaś mądrość ...
Elu, tego klematisa kupiłam w czerwcu. Posadziłam w sąsiedztwie jałowca i teraz kwitnie
Madziu ten bluszcz, to twarda sztuka, da radę bez wody ! nie martw się
Elu, u mnie na serio jest stepowo ! widać na fotkach, jaka trawka u mnie rośnie he, he , ale faktem jest, że roślinki podlewam ! Raz na tydzień, czasami mężowi uda się podjechać w tygodniu...
Jak to mój mąż mówi, Asia trzeba "chować" rośliny twardą ręką. Jak nie przetrwają tych trudnych warunków , to trudno. Słabsze osobniki muszą odpaść, naturalna selekcja Straty mamy duże, to co rośnie to nasz ogródkowy sukces Jest w tym jakaś mądrość ...
Elu, tego klematisa kupiłam w czerwcu. Posadziłam w sąsiedztwie jałowca i teraz kwitnie
Asiu, to tak jak z powiedzeniem co nas nie zabije to nas wzmocni, pewnie, że roślina sama starając się o wodę ma lepszy system korzeniowy ale teraźniejsza susza to już przegięcie , a co robiłaś ogórki do słoików? Asiu, z tym moczeniem to ja tak tylko słyszałam, w przyszłym roku sobie spróbujesz , ja zrobiłam dziś ostatnie 5 słoików ogórków i już mam dosyć, koniec z ogórkami definitywnie na ten rok, resztę, o ile jeszcze coś urośnie porozdaję . Asiu, mam jeszcze w swoim ogrodzie fasolkę, pomidory, cebulę, buraki ale to raczej do bieżącej konsumpcji, mam zamiar zrobić kompoty i soki ze śliwek no i paprykę na zimę ( mam przepis na paprykę w miodzie) ale na razie za droga jeszcze jest. Te moje ogórki z papryką to przepis wstawiłam w wątku "Przetwory z działki" cz.2.
-
Asiu jednak rady nie dał. 90% jego już padło. Teraz głęboko liczę że chociaż 10 % sobie jakoś poradzi. Byłam wczoraj chwilkę na działce i się przekonałam
-- 1 sie 2013, o 10:13 --
Jeżówki też mi się bardzo Asiu podobają.
-- 1 sie 2013, o 10:13 --
Jeżówki też mi się bardzo Asiu podobają.
-
Asiu a słyszałaś o dzielżanie? Właśnie go zobaczyłam u jednej z forumki. Też bardzo ciekawy.
- iwwa
Elu, ogórki robię na razie w dużym słoju - tak na rodzinne podjadanie ... Właśnie z lęku, że różnie wychodzą w dużym słoju, mam obawy czy robić w litrowych na zimę ? Ostatnio takie miałam ogórki, że płakać tylko. Śmierdziały,a nie pachniały ogóreczkami małosolnymi
Zastanawiam się, ja w occie się odnajdą, chyba na takie octowe przetwory się zdecyduję. Ogórków w sklepach jest, tylko, żeby dobre kupić
Elu, ta papryka w miodzie brzmi interesująco Wejdę w wolnej chwilce na Twoje przepisy i skopiuję sobie
Madziu, jak mi przykro Aż niemożliwe, że padły ! To taka silna roślina. Jeszcze się okaże, że później wypuści listeczki, nie wiadomo ? Ja właśnie miałam taki przypadek. Po posadzeniu "zdechła" a za jakiś czas, patrzę a tu listek młody. I teraz wygląda, tak ,jak na zdjęciu poniżej .
Dzielżana widziałam też gdzieś na forum. To piękny kwiat Pewnie kupię sobie
Zastanawiam się, ja w occie się odnajdą, chyba na takie octowe przetwory się zdecyduję. Ogórków w sklepach jest, tylko, żeby dobre kupić
Elu, ta papryka w miodzie brzmi interesująco Wejdę w wolnej chwilce na Twoje przepisy i skopiuję sobie
Madziu, jak mi przykro Aż niemożliwe, że padły ! To taka silna roślina. Jeszcze się okaże, że później wypuści listeczki, nie wiadomo ? Ja właśnie miałam taki przypadek. Po posadzeniu "zdechła" a za jakiś czas, patrzę a tu listek młody. I teraz wygląda, tak ,jak na zdjęciu poniżej .
Dzielżana widziałam też gdzieś na forum. To piękny kwiat Pewnie kupię sobie
- Mandragora
- Od: 25 maja 2008, o 16:18
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Asiu, dalia tak jak pisze Madzia - jak narysowana A czerwonemu mieczykowi urody dodaje ta jasna obwódka
O winobluszczu myślę podobnie jak Ty - może jeszcze zaskoczyć, Madziu, nie usuwałabym ich
O winobluszczu myślę podobnie jak Ty - może jeszcze zaskoczyć, Madziu, nie usuwałabym ich