Ogród w cieniu dębów
- Sylwia85
- 1000p
- Od: 24 lut 2013, o 16:57
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Ogród w cieniu dębów
Witaj Beatko gratuluję sreberka Za oknem ponuro, buro coś mi się zdaje że i dzisiaj kiepsko będzie
Pozdrawiam i miłego dnia życzę.
Pozdrawiam i miłego dnia życzę.
Ogród początki - zapraszam serdecznie
Ogród cz.2-poprawianie tego co jest i ciągłe zmiany lato/jesień/zima
Moje małe, wielkie szczęście - ogród cz. III-aktualny- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=74317" onclick="window.open(this.href);return false;
Ogród cz.2-poprawianie tego co jest i ciągłe zmiany lato/jesień/zima
Moje małe, wielkie szczęście - ogród cz. III-aktualny- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=74317" onclick="window.open(this.href);return false;
- MORANGO
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 4 sie 2011, o 00:05
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Jestem z rewizytą, a ogród piękny jest co podziwiać i na pewno będę wracać do Ciebie
- anastazja B
- 1000p
- Od: 3 mar 2013, o 09:44
Pacynko pomarańczowego floksa kupiłam w zeszłym roku na all.. nazywa się Orange Perfection, ale jeszcze mi nie kwitł, powinien to zrobić w tym sezonie. Junior bouqet - odmiana o ciekawym kolorku , takie zestawienie kęp floksów w kilku odcieniach różu i fioletu musi wyglądać bajecznie Floksa różowego (chyba najbardziej znany) dostałam od teściowej , u niej w ogródku rośnie go bardzo dużo , posadzony jest w geometryczne wzory razem z innymi bylinami i jednorocznymi. Zapach od nich jest przepiękny a całość wygląda imponująco.
Ja tez ostatnio je doceniłam . Kiedyś jak go dostałam , wsadziłam w ziemie i zapomniałam, dopiero jak urosła i zakwitła pokaźna kępa dostrzegłam ich urok i możliwości aranżacji
klarysa witam pod dębami
Wiosna widoczna wszędzie i bardzo dobrze!
Też nie narzekam na zimowanie lewizji
Zapraszam częściej
Sylwio dziękuje ale to wszystko wina pogody! Zamiast działać w ogródku szukam natchnienia na forum i piszę,piszę...
MORANGOdziękuję za uznanie ,zapraszam częściej
Dzisiaj pokażę moje begonię. Posadzone w połowie kwietnia , najpierw dłuugo nie chciały wychylić się z ziemi . Jak już wyszły pędzą do góry jak szalone.
Mam posadzoną begonię podwójną pełną (5 kolorów) , begonię Non-stop (5 kolorów) begonie dwukolorową Picotee i zwisającą czerwoną.
Begonie to mój tegoroczny eksperyment. Wpadły mi w oko w zeszłym roku i przeniosły się do serca.
Podobno dobrze rosną w półcieniu i to mnie cieszy
Ja tez ostatnio je doceniłam . Kiedyś jak go dostałam , wsadziłam w ziemie i zapomniałam, dopiero jak urosła i zakwitła pokaźna kępa dostrzegłam ich urok i możliwości aranżacji
klarysa witam pod dębami
Wiosna widoczna wszędzie i bardzo dobrze!
Też nie narzekam na zimowanie lewizji
Zapraszam częściej
Sylwio dziękuje ale to wszystko wina pogody! Zamiast działać w ogródku szukam natchnienia na forum i piszę,piszę...
MORANGOdziękuję za uznanie ,zapraszam częściej
Dzisiaj pokażę moje begonię. Posadzone w połowie kwietnia , najpierw dłuugo nie chciały wychylić się z ziemi . Jak już wyszły pędzą do góry jak szalone.
Mam posadzoną begonię podwójną pełną (5 kolorów) , begonię Non-stop (5 kolorów) begonie dwukolorową Picotee i zwisającą czerwoną.
Begonie to mój tegoroczny eksperyment. Wpadły mi w oko w zeszłym roku i przeniosły się do serca.
Podobno dobrze rosną w półcieniu i to mnie cieszy
-
- Od: 15 paź 2010, o 00:18
Witaj Beatko...floksy powiadasz...to jedna z moich słabości...kocham te kwiaty
- avalonne
- 500p
- Od: 9 wrz 2012, o 22:21
Beatko, ależ u Ciebie begonie się rozbujały Już niedługo wystawisz je na zewnątrz i będą czarować kolorami Rozumiem, że te różne kolory begonii pomieszałaś i wsadziłaś razem do donicy i że w każdej będziesz mieć czar barw
Wiesz, ja też różne zasadziłam - kilka kolorów, kasakadowe i zwykłe
Piszesz że niektóre miały zbyt rozrośnięty system korzeniowy - czy wsadzałaś je od razu do docelowych, dużych doniczek?
Ja wsadziłam wszystkie do przemysłowych maleńkich doniczek, w których ledwo bulwa się mieści i tez krzywo mi rosną. Jedne mają już duże liście, drugie zaledwie puszczają kiełki, a przy niektórych to w ogóle nie widać, żeby chciały coś wypuścić
Coraz piękniej u Ciebie - jak zakwitną bzy i dąbrówka będziesz miała już początek bajki pod dębami. Pamiętam zdjęcia z początku Twojego wątku i oczekuję, że w tym roku będzie jeszcze piękniej
Wiesz, ja też różne zasadziłam - kilka kolorów, kasakadowe i zwykłe
Piszesz że niektóre miały zbyt rozrośnięty system korzeniowy - czy wsadzałaś je od razu do docelowych, dużych doniczek?
Ja wsadziłam wszystkie do przemysłowych maleńkich doniczek, w których ledwo bulwa się mieści i tez krzywo mi rosną. Jedne mają już duże liście, drugie zaledwie puszczają kiełki, a przy niektórych to w ogóle nie widać, żeby chciały coś wypuścić
Coraz piękniej u Ciebie - jak zakwitną bzy i dąbrówka będziesz miała już początek bajki pod dębami. Pamiętam zdjęcia z początku Twojego wątku i oczekuję, że w tym roku będzie jeszcze piękniej
- Pacynka
- 500p
- Od: 16 lis 2012, o 19:04
- Kontakt:
No, to tworzy nam się Kącik Wielbicielek Floksów
U mnie też rośnie 'sporo' różowych floksów, widocznie są najsilniejsze. Były także białe z oczkami, ale nie wytrzymały zaniedbania Stąd moje poszukiwania. Skoro nie mogę mieć autentycznych babcinych, to będą odmianowe kupne.
U mnie też rośnie 'sporo' różowych floksów, widocznie są najsilniejsze. Były także białe z oczkami, ale nie wytrzymały zaniedbania Stąd moje poszukiwania. Skoro nie mogę mieć autentycznych babcinych, to będą odmianowe kupne.
- wielkakulka
- Od: 5 wrz 2012, o 12:25
Floksy zawsze kojarzyć będą mi sie z babcią - dbała o nie i podlewała, nikomu nie pozwoliła ich ruszać...jak otworzycie klub proszę mnie dopisać.
- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
No to też do tego klubu chcę należeć bo na równi z różami kocham te kwiaty a ten zapach niczemu nie może dorównać nawet francuskim perfumom
- wielkakulka
- Od: 5 wrz 2012, o 12:25
Begonia Cię bardzo lubi...
- katevalley
- 200p
- Od: 17 kwie 2013, o 16:14
Ale piękne
- anastazja B
- 1000p
- Od: 3 mar 2013, o 09:44
katee Ja niedawno doceniłam floksy a jest je za co kochać
Celinko napisałam ,że " bardzo" a nie "za bardzo" a to duża różnica. Musiałam je i tak przesadzić bo nie spodziewałam sie ,że tak im się gęsto liście rozrastają . Dotarło to do mnie patrząc na te ,co są w sprzedaży , no i miałam zabawę z przesadzaniem.
Ty zrobiłaś dużo rozsądniej sadząc je pojedynczo do małych doniczek , przynajmniej dobrze rozplanujesz jak będziesz sadzić do docelowej donicy
Pacynko Kącik Wielbicieli Floksów - czemu nie!
Ja dopiero niedawno je doceniłam, a naprawdę jest za co:
1. piękny zapach
2. uroda kwiatów
3. długi okres kwitnienia ( do tego potrafią powtarzać pod koniec lata)
4. zgrabny wygląd kępki
Aniu ( wielkakula) miło mi ,że zajrzałaś Witaj w klubie!
Babcia wiedziała co robi.
Jadziu Jesteś wpisana pod nr. 4
Masz rację - francuskie perfumy to zwykła woda przy zapachu floksów
katevalley pięknie bo wiosna jest piękna!
Celinko napisałam ,że " bardzo" a nie "za bardzo" a to duża różnica. Musiałam je i tak przesadzić bo nie spodziewałam sie ,że tak im się gęsto liście rozrastają . Dotarło to do mnie patrząc na te ,co są w sprzedaży , no i miałam zabawę z przesadzaniem.
Ty zrobiłaś dużo rozsądniej sadząc je pojedynczo do małych doniczek , przynajmniej dobrze rozplanujesz jak będziesz sadzić do docelowej donicy
Pacynko Kącik Wielbicieli Floksów - czemu nie!
Ja dopiero niedawno je doceniłam, a naprawdę jest za co:
1. piękny zapach
2. uroda kwiatów
3. długi okres kwitnienia ( do tego potrafią powtarzać pod koniec lata)
4. zgrabny wygląd kępki
Aniu ( wielkakula) miło mi ,że zajrzałaś Witaj w klubie!
Babcia wiedziała co robi.
Jadziu Jesteś wpisana pod nr. 4
Masz rację - francuskie perfumy to zwykła woda przy zapachu floksów
katevalley pięknie bo wiosna jest piękna!
- przemo1669
- Od: 27 cze 2011, o 11:06
- Kontakt:
Beatko jeśli zrobisz klub pasjonatów floksów to dopisz i mnie ja ma tylko dwa odcienie różowego, ale bardzo je kocham i mam ich pełno porozrzucanych po ogrodzie. Może kiedyś będę miał więcej kolorów
Wpadłam z rewizytą potuptałam po twoim ogrodzie i powiem że u ciebie pięknie roślinność bujna i różnorodna będę zaglądać