Wiosna w wiejskim ogrodzie
- Maska
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Re: Wiosna w wiejskim ogrodzie
Misiu będą rosnąć zobaczysz
- ewamaj66
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ale fajne zdjęcia Teraz widzę, jak dawno w swoim ogrodzie nie byłam z aparatem.
U mnie też sucho. Dzisiaj już podlewałam
Kwiatuszki cudne
Kwiatuszki cudne
Pozdrawiam Anna
- sweety
- Od: 20 mar 2012, o 09:37
Naczekałaś się, ale za to jakie ładne zdjęcia udało Ci się zrobić
i u mnie sucho ,ale zapowiadają deszcz a po nim spore ochłodzenie po dzisiejszym upale , więc nie podlewałam
chciałabym mieć taką różnorodność roślinną w ogrodzie no ale u mnie się nie da
chciałabym mieć taką różnorodność roślinną w ogrodzie no ale u mnie się nie da
- wiolamanka
- Od: 16 cze 2012, o 20:12
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Marysiu świetna fotorelacja z ogrodu
U mnie dziś chłodno,niby zbierało się na deszcz i nici,nadal sucho
U mnie dziś chłodno,niby zbierało się na deszcz i nici,nadal sucho
-
- 500p
- Od: 13 cze 2012, o 18:52
Marysiu jak długo te patyczki różane "siedzą" w gruncie - bezpośrednio je sadzisz czy najpierw ukorzeniasz a później już na stałe miejsce ? wyglądają bardzo obiecująco
pozdrawiam Ela
- delosperma
- Od: 20 mar 2012, o 00:52
Ale masz różnorodność narcyzowatych. Chyba wszędzie zrobiła się susza, sikawki pójdą w ruch.
Maria motyczką dziabnięta
Moje wątki Aktualne: https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 4850Wiosna" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje wątki Aktualne: https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 4850Wiosna" onclick="window.open(this.href);return false;
- ewa w
- Od: 13 sty 2012, o 14:01
Są tez róże bezkolcowe więc ten patyczek ma szanse byc różyczką. Szachownice niedługo juz sie otworza. Moja jedna z dwóch sie złamała Do tego znalazłam 10 czerwonych łajz na liliach S, Józefa u Ciebie też żerują?
- Maska
- Kontakt:
Ewo majowa to koniecznie nadrób zaległości, bo rośliny tak szybko przekwitają
Aniu kalil ja już dwa razy podlewałam (co drugi dzień ) w prognozie stale deszcz widzę tylko w ogrodzie ani kropli
Aniu sweety wyłapuję to co ładne Niestety końca porządków, sadzenie nie widać, bo przerabiam trawnik ( ) na rabaty. W maju przyjedzie jeszcze sporo roślin i muszę przewidzieć miejsce dla nich
Iwonko jakby się dało mogłybyśmy się zamieniać, jakby się którejś znudziło wracałybyśmy do siebie
Wiolu dzisiaj nawet przed jakiś czas wydawało się, że coś pokropi ale rozeszło się i do wieczora było słońce
Elu późnym latem ucięłam patyki długości ok 30 cm i wcisnęłam w ziemię lekko pod skosem, nakryłam butelką z otwartym korkiem. Do jesieni były listeczki nowe, ale pod tą butelką zostawiłam na zimę obsypując do połowy ziemią i prawie całą liśćmi i tak przetrwały do tej pory. Będę czuwać żeby nie było przymrozku bo wtedy muszę je chyba z powrotem nakryć. Niestety nie opisałam patyczków które jakie róże, a mam takich przyjętych 4 szt.
Maryś to mam dla Ciebie specjalnie rarytasik, bo chyba mam mutanta na pewno go nie sadziłam i wyrósł razem z dużym żonkilem
niestety jeden z kwiatków zdolni pilarze mi nadłamali
Basiu na pewno jest tylko nie zapomnij aparatu fotograficznego
Ewo w poskrzypki nie widziałam, ale jedną z lilii (nie J.) coś mi ugryzło i mimo rusztowania jakie zrobiłam lilia wisi Ja Ci proponuję kupić środek chemiczny i spryskać, bo na pewno są jajka i będą się mnożyć, a zjadają nawet cebulę, czosnek
Aniu kalil ja już dwa razy podlewałam (co drugi dzień ) w prognozie stale deszcz widzę tylko w ogrodzie ani kropli
Aniu sweety wyłapuję to co ładne Niestety końca porządków, sadzenie nie widać, bo przerabiam trawnik ( ) na rabaty. W maju przyjedzie jeszcze sporo roślin i muszę przewidzieć miejsce dla nich
Iwonko jakby się dało mogłybyśmy się zamieniać, jakby się którejś znudziło wracałybyśmy do siebie
Wiolu dzisiaj nawet przed jakiś czas wydawało się, że coś pokropi ale rozeszło się i do wieczora było słońce
Elu późnym latem ucięłam patyki długości ok 30 cm i wcisnęłam w ziemię lekko pod skosem, nakryłam butelką z otwartym korkiem. Do jesieni były listeczki nowe, ale pod tą butelką zostawiłam na zimę obsypując do połowy ziemią i prawie całą liśćmi i tak przetrwały do tej pory. Będę czuwać żeby nie było przymrozku bo wtedy muszę je chyba z powrotem nakryć. Niestety nie opisałam patyczków które jakie róże, a mam takich przyjętych 4 szt.
Maryś to mam dla Ciebie specjalnie rarytasik, bo chyba mam mutanta na pewno go nie sadziłam i wyrósł razem z dużym żonkilem
niestety jeden z kwiatków zdolni pilarze mi nadłamali
Basiu na pewno jest tylko nie zapomnij aparatu fotograficznego
Ewo w poskrzypki nie widziałam, ale jedną z lilii (nie J.) coś mi ugryzło i mimo rusztowania jakie zrobiłam lilia wisi Ja Ci proponuję kupić środek chemiczny i spryskać, bo na pewno są jajka i będą się mnożyć, a zjadają nawet cebulę, czosnek
- mar33
- Od: 13 mar 2012, o 16:35
Marysiu piękne żonkile czy jak je tam prace ogrodowe wrą to dobrze bo możesz zakładać dalej ogród, wszystko nam się szybko budzi do życia
Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
- konwalia12
- 1000p
- Od: 24 lut 2012, o 19:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ale cudo! Już takiego wcześniej widziałam i nie mogłam zidentyfikować co to za roślina. Może u mnie też się tak jakoś pokrzyżują i taki powstanie?
Ogród w lasku
Krótki filmik o moim ogrodzie
Jeśli umiecie patrzeć, zobaczycie, że cały świat jest ogrodem. Anusia
Krótki filmik o moim ogrodzie
Jeśli umiecie patrzeć, zobaczycie, że cały świat jest ogrodem. Anusia
- Maska
- Kontakt:
Marysiu a no wre i właśnie pisałam na wyspie wczoraj jeszcze host nie było widać a dzisiaj już kły sterczą. Z dnia na dzień coraz więcej się dzieje!
Aniu to żonkilek tylko mały (miniaturka) ja go nie sadziłam nie wiem czy przez krzyżowanie czy w inny sposób ale jest!
Aniu to żonkilek tylko mały (miniaturka) ja go nie sadziłam nie wiem czy przez krzyżowanie czy w inny sposób ale jest!