Pasja - czas letni się zbliża :)
- malgocha1960
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 lut 2010, o 18:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Pasja - czas zimowy :)
Kasiu,pięknie kwitnie ci ogrodówka,czy okrywasz ją na zimę? Czy z klematisami postępujesz w jakiś szczególny sposób,ze tak piękni9e kwitną,bo ja nie mam do nich ręki?
- aage
- Od: 7 mar 2008, o 13:01
- magenta
- Od: 31 mar 2010, o 19:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Witajcie, dzisiaj odbyło się sprzątanie ogrodu
Przycięłam trawy ze skrzyni na tarasie, i pozbierałam drobne śmieci z rabat. M. wykonał oprysk promanalem, mam nadzieję, że wytłucze to i owo.
Pogada w kratkę, troszkę słońca, troszkę chmur, ale bezdeszczowo.
Małgosiu w zeszłym roku faktycznie ogrodowe były okryte, ale bez dbania o szczegóły. Krzaki są duże i nie chciałam ich naginać, żeby nie uszkodzić czubków. Nie liczyłam na sukces
a tu taka niespodzianka, po prostu szalały! Jeśli zima już nie wróci, to jest szansa, że zakwitną te i trzy kolejne, które od 3 lat odmawiają kwitnienia. Zobaczy się
Clematisy zaczęłam przycinać zgodnie z zapisami na etykietach i od tej pory są sukcesy
Nawożę też więcej niż kiedyś. W zeszłym roku sypałam nawóz do róż
Agnieszko To są dwa powojniki posadzone obok siebie, Chalcedony (biało- delikatnie fioletowy) i Kiri Te Kanawa.
Ja muszę stopniowo podchodzić do prac wiosennych, bo jak zbyt szybko działam i na ostatnią chwilę to potem ledwo się ruszam
Moja wiosenka 2014

ogrodówka szansa jest

Małgosiu w zeszłym roku faktycznie ogrodowe były okryte, ale bez dbania o szczegóły. Krzaki są duże i nie chciałam ich naginać, żeby nie uszkodzić czubków. Nie liczyłam na sukces

Agnieszko To są dwa powojniki posadzone obok siebie, Chalcedony (biało- delikatnie fioletowy) i Kiri Te Kanawa.
Ja muszę stopniowo podchodzić do prac wiosennych, bo jak zbyt szybko działam i na ostatnią chwilę to potem ledwo się ruszam

Moja wiosenka 2014

ogrodówka szansa jest

- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Masz przepiękne hortensje i chyba widać, że w tym roku też będziesz cieszyła się nimi. Nie widziałam jeszcze tej na rabacie, ale w donicy chyba niestety nic nie bedzie.
Któryś raz z kolei próbuję posadzić przebiśniegi, ale nie udaje mi się.
A Twój kot jest prześliczny
Któryś raz z kolei próbuję posadzić przebiśniegi, ale nie udaje mi się.
A Twój kot jest prześliczny
- aage
Białe maleństwo chwyciło mnie za 

- magenta
- Kontakt:
A wiesz Małgosiu, że u mnie też nie są takie rzutkie do rozrastania się? Niestety notorycznie zapominam co gdzie wsadziłam jesienią
I potem mam spore niespodzianki
Sadzenie jesienne w tym roku odbywało się w pośpiechu. Ciekawe co mnie tym razem zaskoczy!
Aga mnie też jak je zobaczyłam
Taki biały promyczek 

Aga mnie też jak je zobaczyłam

- malgocha1960
Kasiu,u ciebie chyba cieplej,bo ja przed chwilą zrobiłam obchód pod wpływem forum i w jednym miejscu coś wychodzi.Nie ma jeszcze oznak wiosny.
- variegata
- 1000p
- Od: 24 sie 2012, o 13:45
Kasiu, wiosna jak nic! Bardzo optymistyczne fotki. Czyli "za chwilkę" przebudowa i rewolucja u Ciebie? 

Dom na wsi i ogród wokół niego to spełnienie moich marzeń. Rośliny i zwierzęta- pasja i miłość. Pozdrawiam. Magda.
Ogród piaskowy w Zakolu Wisły cz.IV
Tak, lubię koty ;)
Ogród piaskowy w Zakolu Wisły cz.IV
Tak, lubię koty ;)
- magenta
- Kontakt:
Małgosiu, mam ogród wsch-pd-zach. Od wschodu i na południu wszystko wyłazi, od płotu w cieniu i od zachodu ostrożniej. U mojej sąsiadki na wschodniej części pełno krokusów! Dzisiaj mocno świeciło słońce więc na pewno coś się posunęło do przodu! Juto sprawdzę.
Magda, bardzo bym chciała musi przede wszystkim rozmarznąć gleba, bo fundament musi być. A póki co szpadla wbić nie można. Na dniach przycinam żywopłot, żeby łatwiej było go potem przesadzić. Z tym też czekam, bo takie są wymogi tej rośliny, a fajnie byłoby, żeby się przyjął.
Wszystko zależy od prognoz i czekam na moment! Musi się udać w tym sezonie. Niedługo będzie rekonesans fachowca, ale to w marcu.

Magda, bardzo bym chciała musi przede wszystkim rozmarznąć gleba, bo fundament musi być. A póki co szpadla wbić nie można. Na dniach przycinam żywopłot, żeby łatwiej było go potem przesadzić. Z tym też czekam, bo takie są wymogi tej rośliny, a fajnie byłoby, żeby się przyjął.
Wszystko zależy od prognoz i czekam na moment! Musi się udać w tym sezonie. Niedługo będzie rekonesans fachowca, ale to w marcu.
- aage
Kasiu u mnie ziemia już ok, sąsiedzi leją fundamenty, my kopiemy 3 metrowy dół na szambo- wiosna jak nic
Jestem strasznie ciekawa szykujących się zmian
Całuję

Jestem strasznie ciekawa szykujących się zmian

Całuję

- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Piszesz, że przebiśniegi sąłbo się rozrastają, a ja w ogóle nie jestem w stanie ich wyhodować.
Próbuje już któryś raz
Próbuje już któryś raz

- malgocha1960
Ja tak samo jak Gosia,dałam sobie z nimi juz spokój tak jak z krokusami.Nie dokupuję,bo gina mi.
- magenta
- Kontakt:
Dobry wieczór,
Agnieszka tak wiem u was już od dawna gleba miękka, u nas ciągle poniżej zera w nocy i trudno rozmarza. Ale trudno poczekamy.
Małgosia czasem tak jest, że u jednych łany kwiecia, a u innych nawet jeden nie chce się pokazać
Małgosia Małgocha nawet krokusy ci giną? To faktycznie dziwne, może jakiś składnik w glebie im nie odpowiada
Jaki masz ładny nowy avatarek! Ślicznie wyglądasz!
Agnieszka tak wiem u was już od dawna gleba miękka, u nas ciągle poniżej zera w nocy i trudno rozmarza. Ale trudno poczekamy.
Małgosia czasem tak jest, że u jednych łany kwiecia, a u innych nawet jeden nie chce się pokazać

Małgosia Małgocha nawet krokusy ci giną? To faktycznie dziwne, może jakiś składnik w glebie im nie odpowiada

Jaki masz ładny nowy avatarek! Ślicznie wyglądasz!
-
- 1000p
- Od: 1 lut 2009, o 16:10
Kasiu zdradź swoje ulubione róże mieszkamy niedaleko może i u mnie chciałyby rosnąć ?
Pozdrawiam Anula
pod naszym niebem
pod naszym niebem
- magenta
- Kontakt:
Witaj Aniu,
Wymieniam wszystkie jakie mam :
okrywowe - The Fairy, troszkę mi przygniata je lawenda i jeden krzaczek jest do przasadzenia, lub lawenda do wywalenia- tu nie wiem co postanowić

Bailando tę Ci polecam gorąco jest piękna, mocna, kwitnie nieustająco i nie choruje. W kolorze średnio różowym.

Pastella jest u mnie pierwszy sezon, posadzona nieszczęśliwie, zobaczymy jak w nowym miejscu sobie da radę.

Pomponella pierwszy sezon

Golden Celebration jest przepiękna, ale rożnie duża... u mnie musi zmienić miejsce

kurczę nie pamiętam
Alabaster?

Nostalgie piękna w każdym calu!

Pashmina uwielbiam jak wszyscy chyba na FO

Oueen of Sweeden cudnie kwitła!

First Lady

Tu też nie pamiętam

Elfe , moje cudo, ale z tego co słyszę u innych kapryśna

Elmshorn, podupadła po przesadzeniu

Peach clementine

Cheependale tu akurat przekwita, ale tez cudna

Superior pnąca

chyba wymieniłam wszystkie
ee tam, nie wymieniłam sławetnego WC, Edena i Gertrudy Jekll.
Ale fotek nie mogę namierzyć
teraz tak się zastanawiam czy ta biała to nie Wc 
Wymieniam wszystkie jakie mam :
okrywowe - The Fairy, troszkę mi przygniata je lawenda i jeden krzaczek jest do przasadzenia, lub lawenda do wywalenia- tu nie wiem co postanowić

Bailando tę Ci polecam gorąco jest piękna, mocna, kwitnie nieustająco i nie choruje. W kolorze średnio różowym.

Pastella jest u mnie pierwszy sezon, posadzona nieszczęśliwie, zobaczymy jak w nowym miejscu sobie da radę.

Pomponella pierwszy sezon

Golden Celebration jest przepiękna, ale rożnie duża... u mnie musi zmienić miejsce

kurczę nie pamiętam

Nostalgie piękna w każdym calu!

Pashmina uwielbiam jak wszyscy chyba na FO

Oueen of Sweeden cudnie kwitła!

First Lady

Tu też nie pamiętam

Elfe , moje cudo, ale z tego co słyszę u innych kapryśna

Elmshorn, podupadła po przesadzeniu

Peach clementine

Cheependale tu akurat przekwita, ale tez cudna

Superior pnąca

chyba wymieniłam wszystkie

ee tam, nie wymieniłam sławetnego WC, Edena i Gertrudy Jekll.
Ale fotek nie mogę namierzyć