Truskawki - cz.3
Re: Truskawki - cz.3
Ja również kilka wczoraj i czekam aż po pracy wpadnę i zerwę następne dla moich dziewczyn. Niesamowita sprawa bo podczas kilku godzin pobytu truskawki zaczerwieniły się w oczach z godz na godz przybywało ich coraz więcej. Nie znam odmian ale te pierwsze dojrzałe naprawdę spore. Po 5 dniach zapewne interwencyjnie jeszcze Teldorem żeby wydłużyć okres ochrony.
- Ogrodnik88
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 17 cze 2010, o 22:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ale mi chodzi o to czy takie podlewanie coś da truskawce.Jedrzej pisze:Z tego by wynikało, ze należy chronić truskawki przed deszczem.Ogrodnik88 pisze:Przy podlewaniu truskawek można lać wodę tylko w te miejsca gdzie się chodzi?
Przy dużych i gęstych krzakach trochę ciężko jest dobrze nasączyć ziemię przy samym środku krzewu,zwłaszcza jak truskawki rosną na lekkim wzniesieniu.
-
- 100p
- Od: 6 gru 2011, o 22:09
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Jak truskawka jest już dobrze rozrośnięta to powinno jej wystarczyć samo podlewanie międzyrzedzi.
-
- 50p
- Od: 4 kwie 2009, o 09:08
Kiedy pryskać Kristalonem czerwonym truskawki?
A moje czerwone jak tylko się pojawi z jedna sztuka to ptaszyska wredne muszą zjeść, nawet nie mam szans spróbować
Trzeba postawić stracha...coś co przypominać im będzie człowieka...moi sąsiedzi tak zrobili na swoich truskawkach
Pozdrawiam Ewa
Ja mam hanoeye i dukata .I ciekawa byłam,która odmiana dojrzeje wcześniej...i wiecie która?? na obydwu odmianach dwa dni temu pojawiły się czerwone owoce w ten sam dzień
Pozdrawiam Ewa
- grazka100
- 500p
- Od: 25 paź 2010, o 10:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ja od kilku dni "zajadam" po 2 - 3 sztuki.
Dzisiaj było aż 6 sztuk
Dzisiaj było aż 6 sztuk
-
- 500p
- Od: 28 lip 2013, o 12:19
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
O ekologicznej uprawie truskawek http://www.ior.poznan.pl/518,ochrona-tr ... lotka.html
- bioy
- Od: 7 maja 2012, o 12:04
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Mam zamiar oberwać kwiaty z tegorocznych sadzonek frigo.
Powiedzcie mi proszę, czy mogę urwać/uciąć cały pęd z kwiatami?
Powiedzcie mi proszę, czy mogę urwać/uciąć cały pęd z kwiatami?
Pozdrawiam, Jacek
-
- Od: 21 mar 2010, o 23:24
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Tak , cały . I lepiej ucinać sekatorem lub nożem , bo przy urywaniu może sie cała sadzonka wyrwać z ziemi , a to niekorzystne .
Na nowych sadzonkach zawsze zostawiam z kilka kwiatów dla sprawdzenia zgodności odmianowej , bo w tym zakresie jest bardzo niedobrze , zwłaszcza zakupy na A.. , to jedna wielka wtopa . 4 razy na 5 zakupów . Lepiej już kupować w okolicznych szkółkach , ale mało kiedy jest to co potrzebne .
Na nowych sadzonkach zawsze zostawiam z kilka kwiatów dla sprawdzenia zgodności odmianowej , bo w tym zakresie jest bardzo niedobrze , zwłaszcza zakupy na A.. , to jedna wielka wtopa . 4 razy na 5 zakupów . Lepiej już kupować w okolicznych szkółkach , ale mało kiedy jest to co potrzebne .