Mój ogród na fotografii -część 5

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
ElleBelle
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 paź 2009, o 15:36
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Mój ogród na fotografii -część 5

Post »

Ja tam sobie przysiadam na ławeczce i podziwiam ;:180 Astra wysokiego różowego mam takiego samego i muszę jutro zobaczyć czy się rozkwita ;:196
Pozdrawiam, Ela
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Bogusi widoki jak zwykle piękne...wszystko rozrośnięte, dorodne.
Astry ;:167
Awatar użytkownika
Annar13
1000p
1000p
Od: 4 maja 2012, o 12:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ale u Ciebie bajkowo :)
Wszystko pięknie rozrośnięte i w duzych ilościach - tak jak lubię :)
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj Bogusiu, u Ciebie tak jeszcze kolorowo, pięknie ;:215 , tylko kwitnące jesienne kwiaty mówią już o tym, że idzie jesiesień :wit
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 wrz 2012, o 08:28

Post »

Kochani!....już innego rozpoczęcia dnia nie wyobrażam sobie. Po śniadaniu kawka ...i obowiązkowo, choć na chwilkę , wizyta na FO.
Dziękuję serdecznie za pochwały mojej pracy , a raczej urodę ;:306 moich roślinek.
Co chwilę odwracam się w kierunku okna ...i zawieszam wzrok na tych pięknych kolorach...Przyroda czyni cuda...ponowne kwitnienia, radość dla oczu...balsam dla duszy...
Nie tęsknię za zimą...takie widoki mogę oglądać przez cały rok... ;:108
Marzenko!...dziękuję ... ;:196
Tereniu!..chryzantemki od Ciebie spisują się dzielnie, mają pąki...Będziemy w kontakcie / pw/
Andrzeju!/any57/...u mnie jesień widać chociażby po ilości liści spadających z orzecha kolosa...aż ciarki mi po plecach przechodzą, gdy pomyślę ...ile grabienia...a jeszcze nie zaczęłam, choć powinnam...Orzechów w tym roku zatrważające ilości...
Te ponowne kwitnienia są urocze...Pozdrawiam cieplutko!
Ewuniu!...moja fuksja jest wynoszona tylko w sezonie . Zimą wnoszę do domu...podlewam minimalnie zimą...raz na 2 tygodnie. Od lutego systematycznie, jak inne kwiaty. W kwietniu wystawiam w donicach na zewnątrz ...stopniowo hartując je....najpierw na werandę przeszkloną
Dalie sadzę od lat., choć nie przywiązywałam większej wagi do odmian.Bywanie na FO uczyniło mnie bardziej wybredną...choć niektóre nowe nabytki po pierwszym roku źle mi się przechowały...i przepadły.Pozdrawiam ;:168
Grażynko!/ gracha/...pracy wiele, ale jej efekty niezmiernie cieszą i rekompensują trud.
Bez ogrodu ...nie potrafiłabym już normalnie funkcjonować...i pomyśleć,ze miłość do roślin, ogrodu a zwlaszcza prac ogrodowych zrodziła się u mnie dość późno... ;:306
Eluniu!...bardzo proszę ;:167 siadaj ..odpoczywaj... oglądaj. ;:168
Agniesiu!...dziękuję...Szkoda tylko,ze ten letni sezon tak szybko mija ..najbardziej mnie przeraza usuwanie jesienią przekwitniętych kwiatów, przycinanie krzewów, drzew, których w moim ogrodzie..bagatela... tylko ponad.. 500 szt
Pozdrawiam ;:168
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

ponad 500szt drzew i krzewów, no no no ;:180 , mnie się to po prostu w głowie nie mieści ;:oj . Jednak dzięki temu masz taki zachwycający i bogaty ogród o każdej porze roku. Oj, ile też mnie przyjdzie czekać na takie rezultaty
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Pracy w tak dużym ogrodzie pewnie co nie miara...ale jaka satysfakcja z wykonanych prac ;:333
Opryskiwacze-Marolex
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Iwonko!.... zgadza się , ogród cieszy jeszcze wieloma kolorami...pozdrawiam ;:196
Aniu!/Annar13/...miło mi Ciebie gościć...Jeszcze nie tak dawno czekałam, kiedy to wszystko urośnie...teraz jestem przerażona tempem przyrostu. ;:108
Agniesiu!/aage/o tak....widząc satysfakcjonujące efekty, zapomina się o zmęczeniu. ;:168
Marzenko!...nie obejrzysz się....i dokoła będzie busz ;:306
Ja muszę systematycznie przycinać swoje iglaki....nawiązałam kontakt z gospodarstwem ogrodniczym i kwiaciarnią...sami przycinają i zabierają na wieńce i wiązanki/ daglezje, świerki, tuje, ostrokrzew i mahonię/.
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Awatar użytkownika
ElleBelle
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

No proszę jaka jesteś obrotna kobitka ;:215 Grzybki pokazały się :?: Wczoraj tu byłam na grzybach ale jest mało ale piękne ;:180
Pozdrawiam, Ela
Awatar użytkownika
any57
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2012, o 16:56

Post »

bwoj54 pisze:nawiązałam kontakt z gospodarstwem ogrodniczym i kwiaciarnią...sami przycinają i zabierają na wieńce i wiązanki/ daglezje, świerki, tuje, ostrokrzew i mahonię/.
;:oj rewelacyjny pomysł - do moich kilku iglaków na pewno nie przyjechaliby :(
zresztą ... ja lubie pracować, lubię strzyc iglaczki i nawet odmówiłem sąsiadowi, chcącemu pożyczyć mi nożyce elektryczne - tworzę ręcznymi nożycami :D
Andrzej zaprasza
aktualny wątek
poprzedni
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Eluniu!.. :wit ...wraz z nastaniem jesieni , mam coraz mniej czasu.U nas też nie ma grzybów. Zadawalam się boczniakami/ dzięki Marzence- Sosenki i swoimi maślakami/ . Matka natura tak mnie obdarzyła jesiennymi darami,że nie mogę się wyrobić./ śliwki, brzoskwinie /Na dodatek wciąż postępujący remont mieszkania dla nowożeńcow...od wczoraj zaczęłam rehabilitację swojego kręgosłupa, a czas... ucieka. Pozdrawiam cieplutko ;:196
Andrzeju! / any/...dziękuję za odwiedziny. Ja tez bardzo lubię prace ogrodowe, a nawet teraz sprawdzam się jako pomocnik remontowo- budowlany :;230 Jestem kobietą pracującą...żadnej pracy się nie boję. ;:108 Dzisiaj po rehabilitacji, doskonale manewrowałam taczką z gruzem ...umacniając skarpy stawu... ;:108 Jednakże mój areał zdominowany przez iglaki dlatego też cieszę się ,ze odciążają nas od przycinania boków iglastych ścian. Czuby niestety pozostają nam do uporania się, zwłaszcza tam gdzie przebiega pajęczyna linii energetyczne/ a jest ich wiele nad moim ogrodem...a na dodatek nad stawem stoi ohydna trafostacja...ale nic na to nie poradzimy /. Energetycy zadowoleni , bo mają zawsze wykoszone ...odśnieżone... ;:108 Pozdrawiam
Awatar użytkownika
ElleBelle
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Bogusiu znam ten ból bo u mnie na podwórku stoi taka stacja ,moja zmora ,oj książkę na ten temat by można było napisać ale ja nie taka piśmienna i nie chcę się dołować i wracać do czasów oj bardzo dalekich , kiedy my musieliśmy być cieciami ;:108
Pozdrawiam, Ela
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Eluniu!...ja w przypływach złości....pisałam , chodziłam ...i w końcu dałam spokój... szkoda czasu i zdrowia.
Pozdrawiam cieplutko!U mnie od nocy non stop pada...a chwilami leje...Szaro, buro ...i nic się nie chce... ;:108
Kilka aktualnie kwitnących kwiatków, ktore utrwaliłam wczoraj przed deszczem. ;:168

-- 26 wrz 2013, o 08:53 --

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”