Mój jest ten kawałek ogrodu----Dębowy Las cz.4-Aktualny
- baasik
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 29 sie 2013, o 16:23
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Mój jest ten kawałek ogrodu----Dębowy Las cz.4-Aktualny
Piękna ta Twoja kolekcja host 

pozdrawiam ciepło i zielono... Barbara Ogród zimowy cz.1. Ogród zimowy!!! cz.2. - aktualna
Moje miejsce na ziemi...cz.1.Moje miejsce...cz.2. - wiadomości z ogródka Ciekawe rośliny z innych stron świata...
Moje miejsce na ziemi...cz.1.Moje miejsce...cz.2. - wiadomości z ogródka Ciekawe rośliny z innych stron świata...
- iwona0042
- Od: 15 lis 2011, o 10:13
Na rabacie hostowej to już sporo się dzieje widzę, wiesz jak bardzo podobają mi się bratki, śliczne te Twoje 

-
- Od: 12 kwie 2012, o 18:56
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Na rabacie hostowej to już całkiem sporo widać
Ale będzie orlikowo - śliczne pączki. Bratki tak cieszą oko, mam nadzieję że będą kwitły jeszcze baaardzo długo. Do końca czerwca bodajże? Ja mam dopiero pierwszy raz bratka. Po przekwitnięciu się go usuwa?

- Steasi
- Od: 2 wrz 2010, o 20:47
http://images63.fotosik.pl/940/475ba3a53ae91f42.jpg
Piękna, nie byłabym sobą gdybym tego nie napisała
Hosty masz już całkiem spore, chyba masz więc słoneczka niż ja. Wypatrzyłam na rabacie hościanej pod domem 'ogrodzenie' z brzozowych kołków. Nie próchnieje Ci?
Piękna, nie byłabym sobą gdybym tego nie napisała

Hosty masz już całkiem spore, chyba masz więc słoneczka niż ja. Wypatrzyłam na rabacie hościanej pod domem 'ogrodzenie' z brzozowych kołków. Nie próchnieje Ci?
- ilona2715
- Od: 7 wrz 2010, o 11:47
Aniu, jak się tak patrzy na te kolorowe cudeńka, to chciałoby się ich mieć więcej i więcej, tulipany robią w tym sezonie niesamowitą furorę, clematis Kaiser śliczny, ciekawa jestem tego mojego czy będzie podobny czy też będzie się znacznie różnił, narcyz sir Winston Churchill przepiękny, czy to pierwszy jego sezon u Ciebie, czy masz go dłużej i tak pięknie Ci się rozrasta. Miałam go zeszłej wiosny też tak niezawodnie kwitł, a w tym sezonie ani jednego kwiatka
same liście, więc mam zamiar go wykopać i sprawdzić co jest grane?

Jeśli któregoś dnia ktoś zarzuci Ci, że Twoja praca nie jest profesjonalna, powiedz sobie, że Arkę Noego zbudowali amatorzy a Titanica profesjonaliści...
Jestem Ania Witam serdecznie i zapraszam
Jestem Ania Witam serdecznie i zapraszam
-
- Od: 8 lut 2012, o 12:22
Jak zwykle fantastyczne zdjęcia
Teraz można sobie poużywać, tyle się dzieje, tyle kwitne, te kiełki świeżutkie wystające z ziemi. Hosty lubię najbardziej chyba właśnie w tej postaci, jak się jeszcze nie rozwiną do końca liście
A hosta June już na liście zakupowej
ta się może rozwijać do końca 

A hosta June już na liście zakupowej

- aage
- Od: 7 mar 2008, o 13:01
Lubię nasadzenie host w grupach 

- tesia39
- Od: 9 kwie 2012, o 10:45
Aniu, cały czas jestem pod wrażeniem twojego hostowiska
, mam nadzieję że moja rabata hostowa choć trochę dorówna urodą Twojej
Powojnik Kaiser ma zachwycające kwiaty

-
- Od: 31 paź 2011, o 16:34
Aniu kompleksów się nabawie jak widzę Twoje duże okazałe hosty 

- Sylwia85
- 1000p
- Od: 24 lut 2013, o 16:57
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Aniu podziwiam Twoje królestwo. Pięknie Ci kwitną roślinki. A czym podkarmiałaś hortensje? A jak tam Twoje żurawki, o które tak sie bałaś?Czy całkowicie Ci wypadną czy moze jednak da się je uratować.
Na takie drzewko poluję i upolowac nie mogę u siebie http://images65.fotosik.pl/942/b2cec7122b14ac18.jpg
Na którejś stronie widziała taką roślinkę szczepioną to chyba iglak co to za roślinka bardzo ciekawie wygląda.
-- 7 maja 2014, o 19:29 --
Znalazłam o ta roślinkę mi chodzi
http://images61.fotosik.pl/939/994e84c44b67a233.jpg
A narcyze pachnące to mi moją babcie i jej dom przypominają.
Na takie drzewko poluję i upolowac nie mogę u siebie http://images65.fotosik.pl/942/b2cec7122b14ac18.jpg
Na którejś stronie widziała taką roślinkę szczepioną to chyba iglak co to za roślinka bardzo ciekawie wygląda.
-- 7 maja 2014, o 19:29 --
Znalazłam o ta roślinkę mi chodzi
http://images61.fotosik.pl/939/994e84c44b67a233.jpg
A narcyze pachnące to mi moją babcie i jej dom przypominają.
Ogród początki - zapraszam serdecznie
Ogród cz.2-poprawianie tego co jest i ciągłe zmiany lato/jesień/zima
Moje małe, wielkie szczęście - ogród cz. III-aktualny- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=74317" onclick="window.open(this.href);return false;
Ogród cz.2-poprawianie tego co jest i ciągłe zmiany lato/jesień/zima
Moje małe, wielkie szczęście - ogród cz. III-aktualny- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=74317" onclick="window.open(this.href);return false;
- Biedronka641
- Od: 5 cze 2012, o 17:17
Aniu przepiękny ten powojnik. To nowy nabytek,czy już go miałaś wcześniej? Jak zawsze cudne fotki i kolorowo. 

Aniu! Nie wiem czy pamiętasz ten majowy przymrozek dwa lata temu? Otoż w tym dniu podlewałam roślinki gnojówką z mniszka a na drugi dzień zastałam lilie ze smętnie zwisającymi listkami. Też byłam pewna ,że spaliłam roślinki nawozem. Poleciałm wszystko Asahi SL. Dzięki niemu uratowałm wszystkie roślinki. Zresztą pisze na ulotce, żeby stosowac po przenawożeniu lub uszkodzeniach środkami ochrony roślin i po przymrozkach.
Koszt 20 ml ok 10-14.00 zł. (zalezy w jakim sklepie). Wypróbuj a uratujesz swoje roślinki.
Koszt 20 ml ok 10-14.00 zł. (zalezy w jakim sklepie). Wypróbuj a uratujesz swoje roślinki.
- anabuko1
- Od: 16 sty 2013, o 17:19
alicjad31-Alu Ty zawsze mnie pochwalisz,dziękuję Ci za to

Shiz3R-Robercie; Dziękuję za dobre słowo.
Hpsty to ulubione roślinki,a bez bratków to nie wyobrażam sobie ogrodu.
Oj szkoda azalki. Moja dopiero się rozwija.
Czyżby to już ostanie??
Tulipan World Expression

baasik-Basiu Host mam ok,60 sztuk.Już czekam na 4 nowe.Żałuję,że nie mam więcej miejsca.
Ale ogród musi być też i kolorowy i różnorodny w roślinki a nie tylko hostowy,to nudne byłoby.
Ale pączuś jeszcze jest

Iwonko0042; MID2006-Madziu;aage-Aguś ; e-babcia -JadziuDziękuję za miłe słowa
Wreszcie coś na tych rabatach widać ,że rośnie i coś się zmienia.Ale jeszcze są w kiełkach niektóre.
Hosty mam 3 już rabatach,Trochę tam pusto zanim one wyjdą.wyjdą. Pomyślałam na przyszły rok dokupić z 60 krokusików i tam je powsadzać.
TULIPAN PEŁNY PÓŹNY BLUE DIAMOND

iIonko2715 Wiosna jest cudowna w tych wszystkich kolorkach.Tulipanki już pomału przechodzą do historii.U mnie już tylko kilka kwitnie.
clematis Kaiser śliczny,Ty też go masz??
To na pewno będzie taki sam.Narcyz sir Winston Churchill jest śliczny,mam go pierwszy sezon.Także zobaczymy jak będzie dalej
Może masz rację,może żmień mu miejsce.

Steasi-Paulinko Ty już nie przeżywaj tą jasnotę tylko podawaj adres to ją wyślę i będziesz się zachwycała u siebie też
Z hostami to jest różnie, jedne są większe inne w kiełkach.Z jednej strony to mają więcej słoneczka.To brzozowe ogrodzenie ma już z 5 late,Jeszcze się trzyma,ale wiem,że z czasem próchnieje,to wymienię na palisadę
Pełnik europejski

dusza001-Aniu Wiosna jest piękna.Z hostami nic nie robię.Podsypię 2 razy w roku nawozu.A rosną w orze i to wszystko.
tesia39-Terseko Na pewno,dorówna,dorówna,Hosty to piękne roślinki,Tylko trzeba je kontrastująco posadzić aby podkreślić ich urodę
Powojnik Kaiser mnie też zachwyca
brunnera Jack frost

April -Jolu Dziękuję kochana za miłe słowa.
To prawda,teraz tak dużo jest kolorów,tak dużo kwitnień,chyba najwięcej
hosta June to moja ulubienica jest śliczna.polecam ją bardzo
Sylwio85 Wiosna jest piękna to i roślinki pięknie kwitną.Do hortensji zawsze kupuję nawóz dla nich przeznaczony.Raz już dałam, pod koniec maja jeszcze raz dam i może w czerwcu?
To rajska jabłoń Royalty,ja tez lubię jak ona kwitnie,Potem jej ciemne liście i ładne jabłuszka,maleństwa.Żurawki, nie wiem do końca czy są spalone czy jeszcze odbiją,poczekamy jeszcze kilka dni.
A ta tuja to
Zobacz tutaj
https://www.google.pl/search?q=tuja+whi ... lM%3Bhttps %2
Ja te białe narcyzki to lubię ,przypominają mi dzieciństwo i ogród mamy i babia bo ona z nami całe życie mieszkała
jeszcze kwitnie ;Pierwiosnek Wyniosły

Biedronka641-AluKlemek Kaiser to tegoroczny nabytek.Ciągle się zmienia i pięknieje.
Aneczko55 Pamiętam ten przymrozek 2 lata temu,magnolia wówczas mi przymarzła.Ale potem odbiła.To też miałaś przygodę z nawożeniem
Już szybko zerknęłam co to jest to Asahi SL.Zaraz poczytam więcej,Jak coś to pójdę do ogrodniczego??I mam nadzieję ,że go tam dostanę
Moja kamasja dopiero tak wygląda;

Shiz3R-Robercie; Dziękuję za dobre słowo.

Oj szkoda azalki. Moja dopiero się rozwija.

Czyżby to już ostanie??
Tulipan World Expression

baasik-Basiu Host mam ok,60 sztuk.Już czekam na 4 nowe.Żałuję,że nie mam więcej miejsca.

Ale ogród musi być też i kolorowy i różnorodny w roślinki a nie tylko hostowy,to nudne byłoby.

Ale pączuś jeszcze jest

Iwonko0042; MID2006-Madziu;aage-Aguś ; e-babcia -JadziuDziękuję za miłe słowa

Wreszcie coś na tych rabatach widać ,że rośnie i coś się zmienia.Ale jeszcze są w kiełkach niektóre.
Hosty mam 3 już rabatach,Trochę tam pusto zanim one wyjdą.wyjdą. Pomyślałam na przyszły rok dokupić z 60 krokusików i tam je powsadzać.
TULIPAN PEŁNY PÓŹNY BLUE DIAMOND

iIonko2715 Wiosna jest cudowna w tych wszystkich kolorkach.Tulipanki już pomału przechodzą do historii.U mnie już tylko kilka kwitnie.
clematis Kaiser śliczny,Ty też go masz??
To na pewno będzie taki sam.Narcyz sir Winston Churchill jest śliczny,mam go pierwszy sezon.Także zobaczymy jak będzie dalej

Steasi-Paulinko Ty już nie przeżywaj tą jasnotę tylko podawaj adres to ją wyślę i będziesz się zachwycała u siebie też

Z hostami to jest różnie, jedne są większe inne w kiełkach.Z jednej strony to mają więcej słoneczka.To brzozowe ogrodzenie ma już z 5 late,Jeszcze się trzyma,ale wiem,że z czasem próchnieje,to wymienię na palisadę

Pełnik europejski

dusza001-Aniu Wiosna jest piękna.Z hostami nic nie robię.Podsypię 2 razy w roku nawozu.A rosną w orze i to wszystko.

tesia39-Terseko Na pewno,dorówna,dorówna,Hosty to piękne roślinki,Tylko trzeba je kontrastująco posadzić aby podkreślić ich urodę

brunnera Jack frost

April -Jolu Dziękuję kochana za miłe słowa.

hosta June to moja ulubienica jest śliczna.polecam ją bardzo

Sylwio85 Wiosna jest piękna to i roślinki pięknie kwitną.Do hortensji zawsze kupuję nawóz dla nich przeznaczony.Raz już dałam, pod koniec maja jeszcze raz dam i może w czerwcu?

To rajska jabłoń Royalty,ja tez lubię jak ona kwitnie,Potem jej ciemne liście i ładne jabłuszka,maleństwa.Żurawki, nie wiem do końca czy są spalone czy jeszcze odbiją,poczekamy jeszcze kilka dni.
A ta tuja to
Zobacz tutaj
https://www.google.pl/search?q=tuja+whi ... lM%3Bhttps %2
Ja te białe narcyzki to lubię ,przypominają mi dzieciństwo i ogród mamy i babia bo ona z nami całe życie mieszkała

jeszcze kwitnie ;Pierwiosnek Wyniosły

Biedronka641-AluKlemek Kaiser to tegoroczny nabytek.Ciągle się zmienia i pięknieje.

Aneczko55 Pamiętam ten przymrozek 2 lata temu,magnolia wówczas mi przymarzła.Ale potem odbiła.To też miałaś przygodę z nawożeniem

Moja kamasja dopiero tak wygląda;

- anym
- Od: 4 kwie 2013, o 19:01
Aniu pełnik masz śliczny
ja tej wiosny kupiłam maluszek ale i tak się cieszę bo zauważyłam pączek
Tulipany wciąż piękne