Storczyki Początki mojej pasji
- zabkamarta
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 1 maja 2017, o 18:41
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Storczyki Początki mojej pasji
Oczywiście w moim guście to ten ostatni uwielbiam takie hybrydy aż musiałam powiększyć foto żeby się napatrzeć
Hej żółto-bordowy piękne wyraziste kolory
Też wiosny doczekać się nie mogę. Jednak stwierdzić mogę, że moje storczyki zaczynają ją powoli czuć. Pierwsze zaczynają puszczać korzenie i liście, więc wiosna tuż tuż
Hej żółto-bordowy piękne wyraziste kolory
Też wiosny doczekać się nie mogę. Jednak stwierdzić mogę, że moje storczyki zaczynają ją powoli czuć. Pierwsze zaczynają puszczać korzenie i liście, więc wiosna tuż tuż
- Asia7084
- 200p
- Od: 16 lut 2015, o 10:47
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Biały drobnokwiatowy-który stracił wszystkie pąki pięknie się zrehabilitował
Experience
Część moich mini tak wyrosło że dostało nowe doniczki 9cm
Nowe Miniaturki
i z lampą kolor bardziej zbliżony do realnego
Przy okazji postanowiłam wiosna sprzedać kilka miniaturek które jak się okazało powtarzają się kolorem.Cóż parapet się nie rozciąga a miejsce potrzebne
Experience
Część moich mini tak wyrosło że dostało nowe doniczki 9cm
Nowe Miniaturki
i z lampą kolor bardziej zbliżony do realnego
Przy okazji postanowiłam wiosna sprzedać kilka miniaturek które jak się okazało powtarzają się kolorem.Cóż parapet się nie rozciąga a miejsce potrzebne
- zabkamarta
Masz piękna kolekcje mini, które już troszkę urosły
Oczywiście biały piękny i ślicznie się odwdzięczył. uwielbiam go
Nowe mini też piękne. Sama bym takie kupiła. Gdzie Ci się udało takie wyrwać? Ten ostatni to nie jest przypadkiem Phalaenopsis Taisuco Kobold?
Oczywiście biały piękny i ślicznie się odwdzięczył. uwielbiam go
Nowe mini też piękne. Sama bym takie kupiła. Gdzie Ci się udało takie wyrwać? Ten ostatni to nie jest przypadkiem Phalaenopsis Taisuco Kobold?
- duju
- Od: 13 paź 2008, o 12:31
Piękne mini - zwłaszcza te dwa nowe Miałam kiedyś kolekcję mini, ale już nie mam Jakoś nie przepadają za mną
Pozdrawiam - Justyna
- Asia7084
- 200p
- Kontakt:
Dziękuję Marto i Justynko Mini rzeczywiście mnie lubią co mnie cieszy bardzo.
Dwie ostatnie kupione w Tesco, także nie mają opisów(moze faktycznie jest podobny do
Taisuco Kobold) były jeszcze dwie które bardzo mi się podobały no ale nie można mieć wszystkiego.
Zaległe kwitnienie Phal. corningiana x jovanica
Wiosnę czuć na dworze i w mieszkaniu, szykuje mi się kilka ciekawych kwitnień szczególnie cieszą te botaniczne które również się obudziły
Dwie ostatnie kupione w Tesco, także nie mają opisów(moze faktycznie jest podobny do
Taisuco Kobold) były jeszcze dwie które bardzo mi się podobały no ale nie można mieć wszystkiego.
Zaległe kwitnienie Phal. corningiana x jovanica
Wiosnę czuć na dworze i w mieszkaniu, szykuje mi się kilka ciekawych kwitnień szczególnie cieszą te botaniczne które również się obudziły
Jak tu ustawić storczyka do zdjęcia, jak każdy kwiatek patrzy w inną stronę ?
Skąd ja znam ten problem...
Śliczne kwitnienie
Czy na pierwszym zdjęciu jest w świetle dziennym ? Jeśli nie, to zrób Asiu proszę dla mnie zdjęcie w dzień (oczywiście, jeśli to nie problem).
A może on już przekwitł (?) Wtedy poczekam na na następny sezon. Czekam też na te zapowiedziane niespodzianki wiosenne
Skąd ja znam ten problem...
Śliczne kwitnienie
Czy na pierwszym zdjęciu jest w świetle dziennym ? Jeśli nie, to zrób Asiu proszę dla mnie zdjęcie w dzień (oczywiście, jeśli to nie problem).
A może on już przekwitł (?) Wtedy poczekam na na następny sezon. Czekam też na te zapowiedziane niespodzianki wiosenne
Pozdrawiam, Joanna
Uratowane storczyki Art cz.I, Ulubione storczyki Art cz.II
Ulubione storczyki Art cz.III
- zabkamarta
Piękne zaległe kwietnie czekam na zapowiedziane następne, ciekawe co tam dla nas ciekawego szykujesz
- Asia7084
- 200p
- Kontakt:
Asiu, bardzo Ci dziękuję za zdjęcie "na życzenie"
Chciałam zobaczyć wyraźniej czy te dolne płatki mają w przeciwieństwie do górnych taka jakby smugę fioletu.
I faktycznie widać ją w tym świetle wyraźniej
Chciałam zobaczyć wyraźniej czy te dolne płatki mają w przeciwieństwie do górnych taka jakby smugę fioletu.
I faktycznie widać ją w tym świetle wyraźniej
Pozdrawiam, Joanna
- Asia7084
- 200p
- Kontakt:
Za oknem znów zima ale dobrze że wśród kwiatów wiosna.
Mam nowości a przecież miałam już nie kupować , bo miejsca brak.
poprzesuwałam, pozamieniałam, poupychałam i się zmieściło
Najpierw nowe kwitnienia:
Phal Jenifer Palermo x cornu-cervi var.chattaladae
Phal.Modesta (ciężko sfotografować bo pęd w dół "patrzy"
Nowości
Phal.equestris
Phal.equestris apari
Phal.celebensis
Phal.mariae
Phal.amabilis x stuartiana var.nobilis
Phal.lindenii
Mam nowości a przecież miałam już nie kupować , bo miejsca brak.
poprzesuwałam, pozamieniałam, poupychałam i się zmieściło
Najpierw nowe kwitnienia:
Phal Jenifer Palermo x cornu-cervi var.chattaladae
Phal.Modesta (ciężko sfotografować bo pęd w dół "patrzy"
Nowości
Phal.equestris
Phal.equestris apari
Phal.celebensis
Phal.mariae
Phal.amabilis x stuartiana var.nobilis
Phal.lindenii
Piękne zdrowe nabytki
jak tak zaglądam do Ciebie to zaczynam powątpiewać w mój plan zmniejszania kolekcji Zresztą już mi nie wychodzi ;)
Podziwiam umiejętności co to miniaturek.. Najbardziej ta łaciata biała mnie zauroczyła
jak tak zaglądam do Ciebie to zaczynam powątpiewać w mój plan zmniejszania kolekcji Zresztą już mi nie wychodzi ;)
Podziwiam umiejętności co to miniaturek.. Najbardziej ta łaciata biała mnie zauroczyła
- zabkamarta
Ale żeś się obkupiła kurcze chyba sama muszę coś kupić hehe jakbym przynajmniej nie kupiła co nie ja właśnie robię pewna konstrukcje na parapecie jak to mi się uda i mąż mnie nie zabije za to , to będę mogła poszaleć
Wracając do nowości... No i kupiłaś Equestrisów i znów będziesz mnie zachwycała ich kwitnieniem
Odnośnie Phalaenopsis Lindenii też mi się bardzo podoba, ale boję się, że mu nie sprostam z warunkami.
A jeśli chodzi o Twoje nowe kwietnia to bardzo podoba mi się Phal Jenifer Palermo x cornu-cervi var.chattaladae, bardzo delikatna kolorystyka.
Wracając do nowości... No i kupiłaś Equestrisów i znów będziesz mnie zachwycała ich kwitnieniem
Odnośnie Phalaenopsis Lindenii też mi się bardzo podoba, ale boję się, że mu nie sprostam z warunkami.
A jeśli chodzi o Twoje nowe kwietnia to bardzo podoba mi się Phal Jenifer Palermo x cornu-cervi var.chattaladae, bardzo delikatna kolorystyka.
- Asia7084
- 200p
- Kontakt:
Olcia ja już dawno zwątpiłam w swój plan, nałóg to nałóg a taki to przynajmniej nie szkodzi
Marto no akurat ty to co chwilę zachwycasz nowościami Założę się że znów się do zakupów szykujesz.
na Phal. Liu`s Berry też bym się połasiła, szkoda że jedna była
Też podpatrzyłam fajną konstrukcję na parapet na grupie fb ale to musi jeszcze poczekać na chęci
Ciekawa jestem co Ty wymyśliałaś.
Moim wielkim chciejstwem była phal.mariae a z lindenii zobaczymy może akurat podpasuje wiem ze uchodzi za trudną ale kto nie ryzykuje.....
Jenifer Palermo tak naprawdę wcale nie chciałam krzyzówki z cornu-cervi var.chattaladae ale jakoś przez nieuwagę taką zamówiłam. Chciałam co innego ale ten też jest śliczny
Marto no akurat ty to co chwilę zachwycasz nowościami Założę się że znów się do zakupów szykujesz.
na Phal. Liu`s Berry też bym się połasiła, szkoda że jedna była
Też podpatrzyłam fajną konstrukcję na parapet na grupie fb ale to musi jeszcze poczekać na chęci
Ciekawa jestem co Ty wymyśliałaś.
Moim wielkim chciejstwem była phal.mariae a z lindenii zobaczymy może akurat podpasuje wiem ze uchodzi za trudną ale kto nie ryzykuje.....
Jenifer Palermo tak naprawdę wcale nie chciałam krzyzówki z cornu-cervi var.chattaladae ale jakoś przez nieuwagę taką zamówiłam. Chciałam co innego ale ten też jest śliczny