Tulipanowiec amerykański ( Liriodendron tulipifera)
-
- 100p
- Od: 7 lip 2015, o 15:48
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Tulipanowiec
Mój ma naście lat, ponad cztery metry wzrostu i do tej pory nie kwitnie . Czym go zachęcić?
tulipanka
Piękny jest twój tulipanowiec. Mam dwa tulipanowce w ogrodzie jeden dziesięcioletni, drugi o dwa lata młodszy. Niestety żaden z nich jeszcze nie zakwitł. Co roku z nadzieją oczekuję na pojawienie się kwiatów...
Piękny jest twój tulipanowiec. Mam dwa tulipanowce w ogrodzie jeden dziesięcioletni, drugi o dwa lata młodszy. Niestety żaden z nich jeszcze nie zakwitł. Co roku z nadzieją oczekuję na pojawienie się kwiatów...
Witam
Mój tulipanowiec ma 15 lat i w tym roku pierwszy raz zakwitł. W zeszłym roku miał już z 9-10 m wysokości ale w czasie jednej z wichur złamał się prawie w połowie. Ale ma to swoje dobre strony teraz ma zwartą budowę i w tym roku była wielka wichura łamała drzewa naokoło a jego nawet nie drasnęła
Mój tulipanowiec ma 15 lat i w tym roku pierwszy raz zakwitł. W zeszłym roku miał już z 9-10 m wysokości ale w czasie jednej z wichur złamał się prawie w połowie. Ale ma to swoje dobre strony teraz ma zwartą budowę i w tym roku była wielka wichura łamała drzewa naokoło a jego nawet nie drasnęła
-
- 30p - Uzależniam się...
- Od: 29 lip 2010, o 20:08
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Zazdroszczę kwiatka na tulipanowcu mój ma ponad 10 lat i zero kwiatków dobrze, że chociaż ma dekoracyjne liście. Nawoził pan czymś drzewko? Bo ja nic nie robię koło swojego
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 21 lis 2012, o 18:13
15 lat czekania !?
Półmetek mam za sobą.
Półmetek mam za sobą.
Drzewka nigdy nie nawoziłem niczym, praktycznie w ogóle nic przy nim nie robię tak sobie samo rośnie. Moje nie jest szczepione więc dlatego tyle czekałem na kwiaty ale było warto
- Margaret2014
- 1000p
- Od: 20 maja 2014, o 08:21
-
- 30p - Uzależniam się...
- Od: 29 lip 2010, o 20:08
Szybko Ci urosło takie drzewo w 6 lat brawo
-