Jesień zagląda do wiejskiego ogrodu cz. 27

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Re: Jesień zagląda do wiejskiego ogrodu cz. 27

Post »

Marysiu Królowo Śniegu :;230 coś w tym jest :D Dziękuję za pochwały, cóż w każdym z nas drzemie wielbiciel piękna i próbujemy tym się podzielić z bliźnimi :D jednym udaje się to lepiej innym trochę gorzej :;230 Marysiu Twoja bytność na FO zawsze wiąże się z powrotem do miasta, może to dobrze że w zamian za bywanie w ogrodzie masz bywanie wśród braci ogrodowej ;:4 Zapraszam serdecznie!

Grażynko widzisz i znowu się potwierdza stara prawda nie narzekaj na swego, bo możesz mieć gorszego ;:306
Zobaczymy co zostanie z tych zakapturzonych śliczności ;:219

Tereniu do wieczora wisiały coraz niżej, aż strząsałam czapy z niektórych roślin, ale śnieg paskudny mokry ;:202
Najgorzej jakby to w nocy zlodowaciało, już raz tak było i drzewa się łamały ;:131 U mnie tylko net słabo chodził, ale już coś poprawili. Tylko nigdy nie wiadomo co będzie do rana, no chyba że przestanie sypać ;:333 Ciekawa jestem co tam u Marty?
Z takich samych Będkowic przesyłam uściski ;:168

Ewuniu wiesz mnie też się nie podoba, a rano chciało mi się wyć, znowu trzeba się naubierać żeby kurom otworzyć, a już nie wspomnę ile ja się nabiegam z wrzątkiem, żeby im woda nie zamarzała ;:223 Może jeszcze mi zima odpuści na jakiś czas ;:131 Nie wiem czy w moich terenach będzie tak ładnie....wątpię ;:185 Spotkania to lepsza część naszej tutaj obecności ;:4
Karolinko ja chciałabym jeszcze się nacieszyć marcinkami ... bardzo! Jabłuszko wyrosło na skutek przycinania starej wielkiej jabłoni na samym dole i jakoś umknęło uwadze. Zobaczymy jak długo wytrzyma :;230
Bierz cały śnieg ! ;:180
Awatar użytkownika
Ewakora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 maja 2010, o 14:13
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Marysiu ja też bym zebrała to białe i wysypała między rabatami. :wink:
U nas dalej zimno i sucho, a u Ciebie na sobotę zapowiadają piękną pogodę, więc nie płakaj dziewczynko, bo jeszcze będziesz miała jesień, kolorki i bolące kości od pracy. ;:108 :wit
Pozdrawiam wszystkich zielenią natchnionych. Ewa
Wiejski ogród Ewy cz.1, cz.2, cz.3 cz.4- aktualna
Wspomnień nadszedł czas
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Ewciu jakby się dało jakąś dmuchawą czy rurociągiem to wszystko bym Ci oddała ;:196
Płakam bo wiesz jak mi się nie uśmiecha już w październiku zakładać parę razy dziennie te buty zimowe (takie po nartach) i człapać do kurnika, a potem trzeba je zzuć :;230 i kurtka i czapka no nie za długo by to było :wink:
No dobra już nie narzekam, odpocznę i jak piszesz że ładnie będzie to pogimnastykuję się, żeby mi się kości nie zastały :;230
U Joli już było to do Ciebie, Ani i Karoli dojdzie ;:4
Buziaczki posyłam ;:196 i chyba się położę ;:19
Awatar użytkownika
Ewakora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 maja 2010, o 14:13

Post »

Więc dobranoc i śnij o pięknej złotej jesieni. ;:196
Pozdrawiam wszystkich zielenią natchnionych. Ewa
Wiejski ogród Ewy cz.1, cz.2, cz.3 cz.4- aktualna
Wspomnień nadszedł czas
Awatar użytkownika
mar33
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2012, o 16:35

Post »

Marysiu u Ciebie to prawdziwa zima bo u mnie to tylko postraszyło ;:oj
Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Marysiu,jestem po przerwie,śniegu sporo u Ciebie,u mnie jutro będę oglądać ogród,co się dzieje,ja myślę ,że ten śnieg nie narobił wielkiego spustoszenia,może szybko stopnieje, u mnie też biało,ale widziałaś w świętokrzyskim jak biało,fajnie wyglądają asterki w tym śniegu,jeszcze ogród będzie piękny i kolorowy,tylko zaświeci słoneczko,pięknych snów życzę ;:196
Awatar użytkownika
Jatra
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 sie 2011, o 22:01
Kontakt:

Post »

:wit

Marysiu ja jestem chętna tez na Twój śnieg :;230 Susza dała się we znaki , wiec przygarniam każda kropelkę . :;230

Licze na to ,że jeszcze będzie śliczna złota jesień . ;:3
Awatar użytkownika
Tacca
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 lut 2009, o 12:23
Kontakt:

Post »

Marysiu, nie dziwię się że narzekasz. U mnie zapowiadali jeszcze wczoraj deszcz, a dziś już się nie łudzę, deszczu nie ma i pewnie nie będzie. Pigwa jak dostała sporą dawkę wody z oczka, rośnie w oczach a reszta marnieje. Nie mam wyjścia dziś będzie porządne podlewanie z węża, niedługo trzeba będzie zakręcić wodę letnią i koniec podlewania.
Srebrnygaj
100p
100p
Od: 14 lut 2014, o 11:53
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Marysiu. Wczoraj u nas były takie same śniegi, a dziś już tylko chłodna jesień :roll: . Taki śnieg o ile nie sypnął grubą warstwą, robi mniej szkód niz przymrozek który niestety zwarzył już cześć roslin.
Pozdrawiam :wit
Pozdrawiam Iwona
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2012, o 14:10

Post »

Marysiu ;:180 !
Postarałaś się i to bardzo! W nocy spadł deszcz i podlał moje świeżo skoszone trawniki i rabaty ;:138.
Niebo równiutko zachmurzone, może powtórzysz akcję? Ja sobie dziś roboty ogrodowe daruję, może padać. Choćby cały dzień... ;:224.

Wielkie buziaki - ;:196 Jagi
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Ewuniu zmiana pogody sprawiła, że spałam jak niemowlę! Dopiero dzwonek wyrwał mnie ze snu, bo kogut piał wzywając do otwarcia kurnika. Tylko że po otwarciu wcale nie chciały łobuzy wyjść z ciepłego kurnika ;:14

Marysiu jeszcze dzisiaj u mnie zimowy pejzaż. Musiałam strząsać zwały mokrego śniegu z roślin ;:oj

Martusiu ciekawa jestem ile śniegu u Ciebie? Czekamy zatem na lepszą aurę, a Ty masz dzisiaj spacer po ogrodzie po długiej przerwie. Całuję i pozdrawiam ;:196

Tereniu jak tylko znajdziesz sposób to bierz cały śnieg ;:173 czytam o suszy w niektórych ogrodach i wierz mi boleję nad tymi ogrodami :cry:

Danusiu dziwnie brzmi podlewanie w połowie października, ale jak trzeba to trzeba :D

Iwonko masz rację rośliny pod kołderką, ale ciężką więc zobaczymy co po nich zostanie jak się stopi ;:168

Jaguś radość moja jest ogromna ;:138 może jeszcze coś posypie, bo widziałam w prognozie. Wszystko zależy gdzie, bo wiemy jak opady potrafią omijać. ;:196

Życzę dobrego dnia odwiedzającym ;:4
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38

Post »

Marysiu u Ciebie śnieg u mnie pada deszcz ,a dalie w ziemi .Muszą poczekać na lepszą pogodę .Dobrego dnia ;:196
Pozdrawiam Alicja
Awatar użytkownika
julcia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 maja 2011, o 08:26

Post »

Marysiu u mnie nadal sucho ;:185 nawet rosy nie ma do tego zimno i ponuro , bo chmurki są ale suche ;:145
Pozdrawiam Julia
Moje zielone zakręcenie
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”