Jesień zagląda do wiejskiego ogrodu cz. 27
- Maska
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Re: Jesień zagląda do wiejskiego ogrodu cz. 27
Marysiu Królowo Śniegu coś w tym jest Dziękuję za pochwały, cóż w każdym z nas drzemie wielbiciel piękna i próbujemy tym się podzielić z bliźnimi jednym udaje się to lepiej innym trochę gorzej Marysiu Twoja bytność na FO zawsze wiąże się z powrotem do miasta, może to dobrze że w zamian za bywanie w ogrodzie masz bywanie wśród braci ogrodowej Zapraszam serdecznie!
Grażynko widzisz i znowu się potwierdza stara prawda nie narzekaj na swego, bo możesz mieć gorszego
Zobaczymy co zostanie z tych zakapturzonych śliczności
Tereniu do wieczora wisiały coraz niżej, aż strząsałam czapy z niektórych roślin, ale śnieg paskudny mokry
Najgorzej jakby to w nocy zlodowaciało, już raz tak było i drzewa się łamały U mnie tylko net słabo chodził, ale już coś poprawili. Tylko nigdy nie wiadomo co będzie do rana, no chyba że przestanie sypać Ciekawa jestem co tam u Marty?
Z takich samych Będkowic przesyłam uściski
Ewuniu wiesz mnie też się nie podoba, a rano chciało mi się wyć, znowu trzeba się naubierać żeby kurom otworzyć, a już nie wspomnę ile ja się nabiegam z wrzątkiem, żeby im woda nie zamarzała Może jeszcze mi zima odpuści na jakiś czas Nie wiem czy w moich terenach będzie tak ładnie....wątpię Spotkania to lepsza część naszej tutaj obecności
Karolinko ja chciałabym jeszcze się nacieszyć marcinkami ... bardzo! Jabłuszko wyrosło na skutek przycinania starej wielkiej jabłoni na samym dole i jakoś umknęło uwadze. Zobaczymy jak długo wytrzyma
Bierz cały śnieg !
Grażynko widzisz i znowu się potwierdza stara prawda nie narzekaj na swego, bo możesz mieć gorszego
Zobaczymy co zostanie z tych zakapturzonych śliczności
Tereniu do wieczora wisiały coraz niżej, aż strząsałam czapy z niektórych roślin, ale śnieg paskudny mokry
Najgorzej jakby to w nocy zlodowaciało, już raz tak było i drzewa się łamały U mnie tylko net słabo chodził, ale już coś poprawili. Tylko nigdy nie wiadomo co będzie do rana, no chyba że przestanie sypać Ciekawa jestem co tam u Marty?
Z takich samych Będkowic przesyłam uściski
Ewuniu wiesz mnie też się nie podoba, a rano chciało mi się wyć, znowu trzeba się naubierać żeby kurom otworzyć, a już nie wspomnę ile ja się nabiegam z wrzątkiem, żeby im woda nie zamarzała Może jeszcze mi zima odpuści na jakiś czas Nie wiem czy w moich terenach będzie tak ładnie....wątpię Spotkania to lepsza część naszej tutaj obecności
Karolinko ja chciałabym jeszcze się nacieszyć marcinkami ... bardzo! Jabłuszko wyrosło na skutek przycinania starej wielkiej jabłoni na samym dole i jakoś umknęło uwadze. Zobaczymy jak długo wytrzyma
Bierz cały śnieg !
- Ewakora
- Od: 17 maja 2010, o 14:13
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Marysiu ja też bym zebrała to białe i wysypała między rabatami.
U nas dalej zimno i sucho, a u Ciebie na sobotę zapowiadają piękną pogodę, więc nie płakaj dziewczynko, bo jeszcze będziesz miała jesień, kolorki i bolące kości od pracy.
U nas dalej zimno i sucho, a u Ciebie na sobotę zapowiadają piękną pogodę, więc nie płakaj dziewczynko, bo jeszcze będziesz miała jesień, kolorki i bolące kości od pracy.
Pozdrawiam wszystkich zielenią natchnionych. Ewa
Wiejski ogród Ewy cz.1, cz.2, cz.3 cz.4- aktualna
Wspomnień nadszedł czas
Wspomnień nadszedł czas
- Maska
- Kontakt:
Ewciu jakby się dało jakąś dmuchawą czy rurociągiem to wszystko bym Ci oddała
Płakam bo wiesz jak mi się nie uśmiecha już w październiku zakładać parę razy dziennie te buty zimowe (takie po nartach) i człapać do kurnika, a potem trzeba je zzuć i kurtka i czapka no nie za długo by to było
No dobra już nie narzekam, odpocznę i jak piszesz że ładnie będzie to pogimnastykuję się, żeby mi się kości nie zastały
U Joli już było to do Ciebie, Ani i Karoli dojdzie
Buziaczki posyłam i chyba się położę
Płakam bo wiesz jak mi się nie uśmiecha już w październiku zakładać parę razy dziennie te buty zimowe (takie po nartach) i człapać do kurnika, a potem trzeba je zzuć i kurtka i czapka no nie za długo by to było
No dobra już nie narzekam, odpocznę i jak piszesz że ładnie będzie to pogimnastykuję się, żeby mi się kości nie zastały
U Joli już było to do Ciebie, Ani i Karoli dojdzie
Buziaczki posyłam i chyba się położę
- Ewakora
- Od: 17 maja 2010, o 14:13
Więc dobranoc i śnij o pięknej złotej jesieni.
Pozdrawiam wszystkich zielenią natchnionych. Ewa
Wspomnień nadszedł czas
Wspomnień nadszedł czas
- mar33
- Od: 13 mar 2012, o 16:35
Marysiu u Ciebie to prawdziwa zima bo u mnie to tylko postraszyło
Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
-
- Od: 22 sty 2013, o 21:52
Witaj Marysiu,jestem po przerwie,śniegu sporo u Ciebie,u mnie jutro będę oglądać ogród,co się dzieje,ja myślę ,że ten śnieg nie narobił wielkiego spustoszenia,może szybko stopnieje, u mnie też biało,ale widziałaś w świętokrzyskim jak biało,fajnie wyglądają asterki w tym śniegu,jeszcze ogród będzie piękny i kolorowy,tylko zaświeci słoneczko,pięknych snów życzę
- Jatra
- Od: 18 sie 2011, o 22:01
- Kontakt:
Marysiu ja jestem chętna tez na Twój śnieg Susza dała się we znaki , wiec przygarniam każda kropelkę .
Licze na to ,że jeszcze będzie śliczna złota jesień .
- Tacca
- Od: 12 lut 2009, o 12:23
- Kontakt:
Marysiu, nie dziwię się że narzekasz. U mnie zapowiadali jeszcze wczoraj deszcz, a dziś już się nie łudzę, deszczu nie ma i pewnie nie będzie. Pigwa jak dostała sporą dawkę wody z oczka, rośnie w oczach a reszta marnieje. Nie mam wyjścia dziś będzie porządne podlewanie z węża, niedługo trzeba będzie zakręcić wodę letnią i koniec podlewania.
-
- 100p
- Od: 14 lut 2014, o 11:53
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj Marysiu. Wczoraj u nas były takie same śniegi, a dziś już tylko chłodna jesień . Taki śnieg o ile nie sypnął grubą warstwą, robi mniej szkód niz przymrozek który niestety zwarzył już cześć roslin.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Pozdrawiam Iwona
-
- Od: 8 kwie 2012, o 14:10
Marysiu !
Postarałaś się i to bardzo! W nocy spadł deszcz i podlał moje świeżo skoszone trawniki i rabaty .
Niebo równiutko zachmurzone, może powtórzysz akcję? Ja sobie dziś roboty ogrodowe daruję, może padać. Choćby cały dzień... .
Wielkie buziaki - Jagi
Postarałaś się i to bardzo! W nocy spadł deszcz i podlał moje świeżo skoszone trawniki i rabaty .
Niebo równiutko zachmurzone, może powtórzysz akcję? Ja sobie dziś roboty ogrodowe daruję, może padać. Choćby cały dzień... .
Wielkie buziaki - Jagi
- Maska
- Kontakt:
Ewuniu zmiana pogody sprawiła, że spałam jak niemowlę! Dopiero dzwonek wyrwał mnie ze snu, bo kogut piał wzywając do otwarcia kurnika. Tylko że po otwarciu wcale nie chciały łobuzy wyjść z ciepłego kurnika
Marysiu jeszcze dzisiaj u mnie zimowy pejzaż. Musiałam strząsać zwały mokrego śniegu z roślin
Martusiu ciekawa jestem ile śniegu u Ciebie? Czekamy zatem na lepszą aurę, a Ty masz dzisiaj spacer po ogrodzie po długiej przerwie. Całuję i pozdrawiam
Tereniu jak tylko znajdziesz sposób to bierz cały śnieg czytam o suszy w niektórych ogrodach i wierz mi boleję nad tymi ogrodami
Danusiu dziwnie brzmi podlewanie w połowie października, ale jak trzeba to trzeba
Iwonko masz rację rośliny pod kołderką, ale ciężką więc zobaczymy co po nich zostanie jak się stopi
Jaguś radość moja jest ogromna może jeszcze coś posypie, bo widziałam w prognozie. Wszystko zależy gdzie, bo wiemy jak opady potrafią omijać.
Życzę dobrego dnia odwiedzającym
Marysiu jeszcze dzisiaj u mnie zimowy pejzaż. Musiałam strząsać zwały mokrego śniegu z roślin
Martusiu ciekawa jestem ile śniegu u Ciebie? Czekamy zatem na lepszą aurę, a Ty masz dzisiaj spacer po ogrodzie po długiej przerwie. Całuję i pozdrawiam
Tereniu jak tylko znajdziesz sposób to bierz cały śnieg czytam o suszy w niektórych ogrodach i wierz mi boleję nad tymi ogrodami
Danusiu dziwnie brzmi podlewanie w połowie października, ale jak trzeba to trzeba
Iwonko masz rację rośliny pod kołderką, ale ciężką więc zobaczymy co po nich zostanie jak się stopi
Jaguś radość moja jest ogromna może jeszcze coś posypie, bo widziałam w prognozie. Wszystko zależy gdzie, bo wiemy jak opady potrafią omijać.
Życzę dobrego dnia odwiedzającym
- alicjad31
- Od: 28 lip 2013, o 20:38
Marysiu u Ciebie śnieg u mnie pada deszcz ,a dalie w ziemi .Muszą poczekać na lepszą pogodę .Dobrego dnia
Pozdrawiam Alicja
- julcia1
- Od: 19 maja 2011, o 08:26
Marysiu u mnie nadal sucho nawet rosy nie ma do tego zimno i ponuro , bo chmurki są ale suche
Pozdrawiam Julia
Moje zielone zakręcenie
Moje zielone zakręcenie