Ogród Biedronki641cz.4
- chinanit
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 6 lip 2013, o 14:59
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Ogród Biedronki641cz.4
Alu, to coś niebieskie wygląda jak starzec popielnik. Znane mi jako roślina domowa.
Z pozdrowieniami, Maria
W ogrodzie Maryni. W zimowym i letnim ogrodzie.W zimowym i letnim ogrodzie cz.2
Poszukuję, wymienię
W ogrodzie Maryni. W zimowym i letnim ogrodzie.W zimowym i letnim ogrodzie cz.2
Poszukuję, wymienię
- iwona0042
- Od: 15 lis 2011, o 10:13
Ale ładne to coś niebieskie Alu ale czy on przetrzyma, gdyby przymrozki przyszły?
- Biedronka641
- Od: 5 cze 2012, o 17:17
Witam.
Dziś pomimo wyjazdu na kurs wysiałam w końcu warzywa.Oczywiście w bryły, bo zamówiony kultywator jeszcze nie dotarł.
Sławku niebieskości to jak rozpoznała Marysia to Cyneraria.Starzec popielnik. Dobrze,że jeszcze jej nie posadziłam na niebieską rabatę, bo to roślina doniczkowa. A sasankę wysiałam w zeszłym roku,a teraz pikowałam i mam nadzieję,że powtórzy cechy. A może wyjdzie jeszcze inna .
Marysiu delosperma ]mam po pikowaną. Jeszcze malutka.
Marysiu chinanit dzięki Ci za rozpoznanie,bo bym go wsadziła na rabatę niebieską a tak to wiem,że to doniczkowa i co wymaga.
Iwonkadobrze,że jeszcze go nie posadziłam docelowo.Jak będą przymrozki wniosę do domu.
Wzięłam go ze względu na kolor kwiatów , choć powiedziano mi ,że to jednoroczne.
[/URL
Tulipan Ice Cream
Mam go10lat.Ciągle tylko jeden, Nie przybywa i nie ginie. W tej fazie najładniejszy.
[url=https://imageshack.com/i/pndQxc6oj]
Trillum grandiflorum w końcu się otwiera
Zarzyczka górska. Różowa mnie nie lubi.Trzy razy kupowałam a białą tylko raz.
Arisema amurska zimująca w gruncie
Wawrzynek główkowaty
Dziś pomimo wyjazdu na kurs wysiałam w końcu warzywa.Oczywiście w bryły, bo zamówiony kultywator jeszcze nie dotarł.
Sławku niebieskości to jak rozpoznała Marysia to Cyneraria.Starzec popielnik. Dobrze,że jeszcze jej nie posadziłam na niebieską rabatę, bo to roślina doniczkowa. A sasankę wysiałam w zeszłym roku,a teraz pikowałam i mam nadzieję,że powtórzy cechy. A może wyjdzie jeszcze inna .
Marysiu delosperma ]mam po pikowaną. Jeszcze malutka.
Marysiu chinanit dzięki Ci za rozpoznanie,bo bym go wsadziła na rabatę niebieską a tak to wiem,że to doniczkowa i co wymaga.
Iwonkadobrze,że jeszcze go nie posadziłam docelowo.Jak będą przymrozki wniosę do domu.
Wzięłam go ze względu na kolor kwiatów , choć powiedziano mi ,że to jednoroczne.
[/URL
Tulipan Ice Cream
Mam go10lat.Ciągle tylko jeden, Nie przybywa i nie ginie. W tej fazie najładniejszy.
[url=https://imageshack.com/i/pndQxc6oj]
Trillum grandiflorum w końcu się otwiera
Zarzyczka górska. Różowa mnie nie lubi.Trzy razy kupowałam a białą tylko raz.
Arisema amurska zimująca w gruncie
Wawrzynek główkowaty
- dorcia7
- Od: 13 lip 2011, o 13:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Miałam zarzyczkę białą i różową-piszę miałam bo u Ciebie kwitnie,z u mnie nawet jednego listka nie widać
- andowan
- Od: 16 lip 2007, o 07:49
Ale u Ciebie pachnie cudna wiosną Wawrzynek główkowaty za chwilę buchnie kwieciem ale i w fazie pąków też wygląda przeuroczo. Może spróbuj troszkę podkarmić swój trójlist np. kilkoma granulkami nawozu długo działającego. U mnie trójlisty bardzo dobrze reagują na taki zabieg
- Biedronka641
Dorciu tej chyba trafiłam z miejscem Rośnie w cieniu przy przylaszczkach. Inne miały więcej słońca i już po zimie się nie pokazywały.
Aniu witaj. Oj bucha kwieciem. Ja go lubię właśnie w tej fazie. Trójlisty w tym roku mnie nie zachwycają. A wiesz,że nigdy nie dostawały papu. Dzięki .I ja spróbuje je podkarmić.
Taką żabkę sobie sprawiłam.
Aniu witaj. Oj bucha kwieciem. Ja go lubię właśnie w tej fazie. Trójlisty w tym roku mnie nie zachwycają. A wiesz,że nigdy nie dostawały papu. Dzięki .I ja spróbuje je podkarmić.
Taką żabkę sobie sprawiłam.
- iwona0042
Jaka żabcia fajna Alu na ostatnim zdjęciu, coś mi się błąka po głowie, ale zapomniałam, miałam i nie widzę tej roślinki
- magry
- Od: 15 wrz 2009, o 19:20
Zarzyczka górska w naturze rośnie na wapieniu i nad potokami więc może tu problem.Nie wiem jak jest z długowiecznością ponieważ u mnie
rosła kilka lat i w ubiegłym roku znikła.Wcześniej były siewki.Teraz nie widzę.Biała jest zdaje się bardziej wytrzymała.
rosła kilka lat i w ubiegłym roku znikła.Wcześniej były siewki.Teraz nie widzę.Biała jest zdaje się bardziej wytrzymała.
Pozdrawiam,Janek
Górki,pagórki i reszta.
Górki,pagórki i reszta.
- iwona0042
O właśnie Janku, Zarzyczka, miałam ją kilka lat, a teraz nie widzę rosła przy wodzie na kamieniach
- karolacha
- Od: 1 cze 2014, o 15:56
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Cudne kolory floksów, ubiorek innych to nawet nie znam --ale sliczne no jaka fajna żabka
Alu ciągle pracujesz ?
Alu ciągle pracujesz ?
- e-genia
- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Alu u Ciebie już kwitną iryski? ,moje jeszcze nie mają paków.
- iwona0042
Jednak dziś sprawdziłam, są listki, ale nie kwitnie, czemu nie wiem, ale żyjeiwona0042 pisze:O właśnie Janku, Zarzyczka, miałam ją kilka lat, a teraz nie widzę rosła przy wodzie na kamieniach
- Biedronka641
Iwona na ostatnim zdjęciu to dębik ośmiopłatkowy, Taka niska krzewinka.
Janku zarzyczki sadziłam na skalniaku właśnie wapiennym,ale miały chyba za sucho i zbyt dużo słońca i dlatego ginęły. Ta jest posadzona w cieniu bez przygotowanego jakoś wyjątkowo podłoża. Jedynie przed posadzeniem przylaszczek wymieszałam ziemię z dolomitem. Nie zginęła. Chyba jej posłużyło.
Iwona to Twoja żyje , Moje były jeden sezon. Ta ma dwa sezony. Zobaczymy jak dalej będzie rosła.A różową kupię znów.Do trzech razy sztuka.
Karolciu płomyki jeszcze nie wszystkie kwitną. Biały i dwukolorowy dopiero zaczyna. Tak jeszcze pracuje a do emerytury mam jeszcze ładnych parę lat.
Gieniu tak iryski zaczynają kwitnienie. Dopiero dwa kolorki. Inne są zapaczkowane. Mam też takie bez pączków.
Moja'' Hollandia'' zbiedniała. Pozostały tylko pospolite.
Maluszki hosty a teraz najładniejsze
Janku zarzyczki sadziłam na skalniaku właśnie wapiennym,ale miały chyba za sucho i zbyt dużo słońca i dlatego ginęły. Ta jest posadzona w cieniu bez przygotowanego jakoś wyjątkowo podłoża. Jedynie przed posadzeniem przylaszczek wymieszałam ziemię z dolomitem. Nie zginęła. Chyba jej posłużyło.
Iwona to Twoja żyje , Moje były jeden sezon. Ta ma dwa sezony. Zobaczymy jak dalej będzie rosła.A różową kupię znów.Do trzech razy sztuka.
Karolciu płomyki jeszcze nie wszystkie kwitną. Biały i dwukolorowy dopiero zaczyna. Tak jeszcze pracuje a do emerytury mam jeszcze ładnych parę lat.
Gieniu tak iryski zaczynają kwitnienie. Dopiero dwa kolorki. Inne są zapaczkowane. Mam też takie bez pączków.
Moja'' Hollandia'' zbiedniała. Pozostały tylko pospolite.
Maluszki hosty a teraz najładniejsze