Czy wysiewacie już nasionka warzyw? Cz.3
- rosliny
- 200p
- Od: 11 sty 2015, o 14:35
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Czy wysiewacie już nasionka warzyw? Cz.10
Sałata już wzeszla a kopru mam aż w nadmiarze, dziękuję calka za odp a może jeszcze jakieś podpowiedzi?
Pozdrawiam Danuśka
- rosliny
- 200p
- Od: 11 sty 2015, o 14:35
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Rzodkiewka i szpinak (trochę się pospieszyłam) już posiane a kapusty pekinskiej jeszcze nigdy nie wysiewalam muszę spróbować, wielkie dzięki za porady
Pozdrawiam Danuśka
Rozsadę kalafiora jeszcze można kupić. Ale to już ostatni moment na wysadzanie kalafiora i wymaga bardzo żyznej ziemi. I jak ktoś by chciał posadzić, to teraz trzeba kupić rozsadę z doniczki (z bryłą ziemi, nie rwaną).Ta z doniczki nie odchoruje przesadzenia i szybciutko urośnie.
Jeszcze mi się przypomniało,że brokuł raz posadziłam tak późno- koniec lipca i się fajnie udał.
- jeszcze
- 1000p
- Od: 22 sty 2017, o 18:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Też kiedyś tak późno siałam, ale nie zdążył dorosnąć. Ale spróbować można, bo jesień powinna być długa i ciepła.
Iza
- ullak
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 10 mar 2015, o 11:45
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Można wysiać rzepę brokułową CIME/CIMA DI RAPA.
U mnie to nie wygląda tak jak na zdjęciach w necie (praktycznie same liście, jadalne) ale zdąży urosnąć.
U mnie to nie wygląda tak jak na zdjęciach w necie (praktycznie same liście, jadalne) ale zdąży urosnąć.
Słomiany zapał, czyli u leniwego ogrodnika
Tilling the soil is the equivalent of an earthquake, hurricane, tornado, and forest fire occurring simultaneously to the world of soil organisms.
USDA
Tilling the soil is the equivalent of an earthquake, hurricane, tornado, and forest fire occurring simultaneously to the world of soil organisms.
USDA
- Foxowa
- Od: 11 kwie 2017, o 06:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Strasznie mnie ciągnie do własnej sałaty... wiosenna mi bardzo szybko zakwitła. Myślicie że jest sens jeszcze siać? Chociaż na małe listki.
I tak btw - ktoś się orientuje co jest w składzie pikantnego miksu liściowego z Vilmorina? Kupiłam ale co tam jest to juz nie napisali..
I tak btw - ktoś się orientuje co jest w składzie pikantnego miksu liściowego z Vilmorina? Kupiłam ale co tam jest to juz nie napisali..
- BobejGS
- Od: 31 lip 2013, o 17:44
- Kontakt:
Nie wiem czy o tym samym zestawie mówimy:Foxowa pisze: ktoś się orientuje co jest w składzie pikantnego miksu liściowego z Vilmorina? Kupiłam ale co tam jest to juz nie napisali..
Mizuna
Gorczyca czarna
Rokietta siewna
- Black Rose
- Od: 5 cze 2017, o 15:19
Zastanawiam się, co by tu wysiać na przełomie sierpnia i września prócz sałaty i rzodkiewki.
Koper?
Coś jeszcze?
Koper?
Coś jeszcze?
Pozdrawiam, Urszula. * Wady i zalety to często jedno i to samo, tylko z różnych punktów widzenia.
Działka Black Rose - mój sposób na walkę z depresją - cz. 2,
Moje nadwyżki - zapraszam.
Działka Black Rose - mój sposób na walkę z depresją - cz. 2,
Moje nadwyżki - zapraszam.
Wyczytałem, że można jeszcze oprócz powyższych kapustę pekińską, roszponkę i rukolę.