Jaką KSIĄŻKĘ aktualnie czytasz ? [EDU]
- oliwka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 24 mar 2008, o 13:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Jaką KSIĄŻKĘ aktualnie czytasz ? [EDU]
Ja tam kilka lat temu miałam całe wakacje z Agatą
Uwielbiam ją! Zresztą ekranizacje jej książek też. Rok temu oglądałam te z Herkulesem, teraz z Jane Marple
Uwielbiam ją! Zresztą ekranizacje jej książek też. Rok temu oglądałam te z Herkulesem, teraz z Jane Marple
- 100krotka
- Od: 2 gru 2008, o 20:11
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ja też ją uwielbiam, ale chyba miałabym kłopoty z odróżnieniem jednej powieści od drugiej Jakoś mi się zlewają w jedno.
A teraz czytam sobie "Marię i Magdalenę" Magdaleny Samozwaniec. Dowcipne, urocze wspomnienia osoby świadomej swojej wartości, korzystającej z życia pełnymi garściami, pełne dystansu spojrzenie na ówczesną elitę i społeczeństwo.
A teraz czytam sobie "Marię i Magdalenę" Magdaleny Samozwaniec. Dowcipne, urocze wspomnienia osoby świadomej swojej wartości, korzystającej z życia pełnymi garściami, pełne dystansu spojrzenie na ówczesną elitę i społeczeństwo.
"Dużo ludzi nie wie, co robić z czasem. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu. " (Magdalena Samozwaniec)
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
Maria Magdalena to cudowna lektura, polecam również, szczególnie Paniom. Ja sobie teraz czytam " Lapidarium VI " Kapuścińskiego. Pozdrawiam:)
ferny
- duju
- Od: 13 paź 2008, o 12:31
Czytam - ,,Francuski ogrodnik'' Santa Montefiore oraz ,,Przetwory i dania mięsne'' siostry Anastazji.
Pozdrawiam - Justyna
- karminka
- 200p
- Od: 18 sie 2012, o 14:14
Skończyłam czytać "Spisek sykstyński" Philipa Vandenberga. Książka ujawnia tajemnice papieskich archiwów i zakulisowych rozgrywek w kręgach Watykanu.
Czytam "Sprawiedliwość owiec" Leonie Swann.
Czytam "Sprawiedliwość owiec" Leonie Swann.
Pozdrawiam, Ania.
- Plumi
- Od: 20 cze 2011, o 14:53
Skończyłam "Pieskie życie mojego kota" ubawiłam się jak najlepszą komedią,kot Kastrat,pies JESTEM_ WULGARNY /-NA,hiszpański narzeczony i jego despotyczna ciotka przezwana przez bohaterkę El Toreador i mała kawalerka.Czytałam nawet nocą
Teraz czytam coś z zupełnie innej beczki,bo "Wołanie grobu" Simona Becketta.Seryjny morderca,dawne ofiary,wrzosowiska i doktor David Hunter skłaniający zmarłych do zwierzeń.
Teraz czytam coś z zupełnie innej beczki,bo "Wołanie grobu" Simona Becketta.Seryjny morderca,dawne ofiary,wrzosowiska i doktor David Hunter skłaniający zmarłych do zwierzeń.
Kwiaty to resztki Raju.
A ja dzisiaj czytałem " Dendrologię " Senety, ogólnie jestem w trakcie czytania podręcznika " Dwudziestolecie międzywojenne " dla klas trzecich liceum oraz mam napoczętą " Dzieje Śmiechu " Jerzego Jurandota. Książka opowiada o życiu kulturalnym stolicy w latach przed i powojennych - super lektura:)
ferny
- Administrator
- ---
- Od: 28 gru 2006, o 10:35
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Wiele bardzo interesujących pozycji książkowych dotyczących "dnia dzisiejszego". Wiele pozycji niezależnych, "niepowiązanych" autorów.
http://www.polskaksiegarnianarodowa.pl/ ... dex/page/1
http://www.polskaksiegarnianarodowa.pl/ ... dex/page/2
Polecam.
http://www.polskaksiegarnianarodowa.pl/ ... dex/page/1
http://www.polskaksiegarnianarodowa.pl/ ... dex/page/2
Polecam.
- andrzej1050
- 500p
- Od: 4 lip 2007, o 17:44
Właśnie czytam "Bikini" L. Wisniewskiego. Całkiem nowe spojrzenie na wojnę. Zapowiada się niezmiernie ciekawie.
Serdecznie pozdrawiam
Andrzej
Andrzej
- sylwia75
- 100p
- Od: 19 lut 2012, o 22:49
"szelmostwa niegrzecznej dziewczynki" Mario Vargas Liosa
Wcale nie jakiś erotyk jakby sugerował tytuł,tylko o miłości,jej wielu obliczach...polecam
Wcale nie jakiś erotyk jakby sugerował tytuł,tylko o miłości,jej wielu obliczach...polecam
Pozdrawiam Sylwia
- amba19
- Od: 11 kwie 2007, o 20:04
Z przyjemnością przeczytałam na początku tej strony wypowiedzi forumek czytających Agathę Christie. Mnie na początku tego roku udało się skompletować wszystkie(chyba) tytuły, które były wydane w Polsce.
Teraz właśnie skończyłam "Sekretny język kwiatów" Vanessy Diffenbaugh, którą wybrałam sobie na urodziny głównie ze względu na tytuł. I nie żałuję! Fabuła taka sobie, dosyć przewidywalna. Ale na końcu książki jest zamieszczony Słownik Kwiatów Victorii(- to główna bohaterka)
I teraz historyjka z życia wzięta: w grudniu odszedł mój 10-cio letni kot. Wiosną obsadziłam mogiłkę barwinkiem.
Znaczenie barwinka pospolitego - czułe wspomnienie Wzruszyłam się do łez , gdy to przeczytałam. Chociażby dla tej chwili warto było przeczytać tę książkę
Teraz właśnie skończyłam "Sekretny język kwiatów" Vanessy Diffenbaugh, którą wybrałam sobie na urodziny głównie ze względu na tytuł. I nie żałuję! Fabuła taka sobie, dosyć przewidywalna. Ale na końcu książki jest zamieszczony Słownik Kwiatów Victorii(- to główna bohaterka)
I teraz historyjka z życia wzięta: w grudniu odszedł mój 10-cio letni kot. Wiosną obsadziłam mogiłkę barwinkiem.
Znaczenie barwinka pospolitego - czułe wspomnienie Wzruszyłam się do łez , gdy to przeczytałam. Chociażby dla tej chwili warto było przeczytać tę książkę
- himalaya
- 30p - Uzależniam się...
- Od: 5 gru 2011, o 15:11
Agatha Christie - "Pięć małych świnek", audiobook z lat '80 słucham w samochodzie
Spread your wings and fly away
Ja obecnie czytam książkę Paula Coelho "Walkirie".
Książka opowiada o podróży autora wraz z żoną. Jest to opowieść o potrzebie zaakceptowania własnych słabości, pojednania się z przeszłością, o poznawaniu swoich zalet i umiejętności przyjmowania szczęścia bez poczucia winy.
Polecam
Książka opowiada o podróży autora wraz z żoną. Jest to opowieść o potrzebie zaakceptowania własnych słabości, pojednania się z przeszłością, o poznawaniu swoich zalet i umiejętności przyjmowania szczęścia bez poczucia winy.
Polecam