W.o. Psach cz.10
- whitedame
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 17 lut 2012, o 16:22
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: W.o. Psach cz.10
U mnie w tym roku zupełnie spokojnie, pies spał a koty zakopały się u nas w łóżku. Gorzej bywało jak mieliśmy Sylwestrowych gości.
Beata
Umysł jest jak spadochron. Nie działa, jeśli nie jest otwarty Frank Zappa
- Ginka
- Od: 21 wrz 2014, o 16:07
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Wczoraj był spokój, natomiast dzisiaj jest jak zwykle makabra (wczoraj się nasłuchała i skojarzyła jaki to czas w roku), nie była się załatwić od wczorajszego popołudnia ani razu i tylko łazi i mendzi, mówię "idziemy" to stawia uszy ale jak ma wyjść to upartość osła się odzywa (teraz śpi), chyba jej stopery wsadzę w ten pusty móżdżek
"Rolnik sam w dolinie"...a na imię mu Kasia.
"Śpieszmy się kochać ludzi...tak szybko odchodzą"
- Jolek
- Od: 12 maja 2013, o 21:24
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Ginka
Zazdroszczę mądrego psa .
- annodomini
- Od: 13 sty 2008, o 15:24
Tu nie ma co zazdraszczać. Twój piesio już taki będzie. Nie próbuj go zmieniać, bo zacznie jeszcze bardziej wariować. Też masz mądrego psa, który bacznie się przygląda przewodnikowi stada
Wypowiadam się na FO, gdy mam o czymś jakiekolwiek pojęcie,
gdy go nie mam, proszę innych o radę.
Pozdrawiam Skrytopodczytywacz Adam
gdy go nie mam, proszę innych o radę.
Pozdrawiam Skrytopodczytywacz Adam
- Ginka
Nie mogę na nią narzekać, bo inni mi tylko jej zazdroszczą taka jest wdzięczna i usłuchana, ale czasem ma swoje chimery które doprowadzają mnie do szału .
Ja bać się boję jedynie w czasie tornad, ja wyprowadzam, bawię się i głównie ja daję papu więc do mnie leci jak coś jest nie tak (ale Alfą i tak jest mama, bo jak idziemy na spacer to nie wie kogo słuchać i na kogo patrzeć, dlatego słabiej wykonuje polecenia ).
Ja bać się boję jedynie w czasie tornad, ja wyprowadzam, bawię się i głównie ja daję papu więc do mnie leci jak coś jest nie tak (ale Alfą i tak jest mama, bo jak idziemy na spacer to nie wie kogo słuchać i na kogo patrzeć, dlatego słabiej wykonuje polecenia ).
Mój się fajerwerków i petard nie boli gdy jest w domu, w ogóle nie reaguje. Co innego gdy odpala się przy nim, wtedy szczeka i podskakuje. Zachowuje się tak jakby był podekscytowany i chciał się bawić, ale kto wie czy w ten sposób nie okazuje strachu. Ale chyba nie, bo nie ucieka od petard tylko biega dookoła tak jak do zabawy. Jakbym go nie trzymał, to boję się, że nawet pobiegłby w stronę tych fajerwerków.
- whitedame
Na takie psy, które się nie boją należy uważać podwójnie. Mój kiedyś złapał odpaloną petardę, tylko przytomności mojego M zawdzięczam, że psu nic się nie stało.
Beata
- Ginka
Tzn masz psa o zapędzie myśliwskim , nasz dawny jamnik tak samo reagował na petardy.
- whitedame
Mam Labradora, teraz już leciwego bo prawie 10 letniego. Wtedy kiedy łapał petardę był młodziutki. Ale od tego czasu zawsze go zamykam w domu w Sylwestra.
Beata
- Jolek
- Od: 12 maja 2013, o 21:24
Mój pies może dlatego huków się nie boi bo mieszkamy zbyt blisko ruchliwej drogi. Wiadomo , różne złomy jeżdżą nie wspominając o trzaskających klapach tirów. Nieraz zdarza się , że jakiś huk go zaintryguje to wtedy odreaguje obszczekaniem z okolicznymi psami w tle
Ginka myślę , że to Ty jesteś tą ,,alfą". Mam podobną sytuację choć mój ma dopiero 2 lata. Z uwielbieniem patrzy na męża i wita go z pracy a w weekendy nie opuszcza nawet na krok. Jednak moje polecenia wykonuje bez większych sprzeciwów niż polecenie męża bo ,,ja nagradzam, żądam i wymagam". Nieraz sprawdzamy w ten sposób kogo słucha Nieposłuszeństwo kończy się długą rozmową na środku pokoju. Nieraz to jestem zaskoczona , że pies wie , że przeskrobał. Jak dostałam spaniela to wszyscy ,,znawcy" psów mówili, że dostałam ,,niereformowanego" psa .
Ginka myślę , że to Ty jesteś tą ,,alfą". Mam podobną sytuację choć mój ma dopiero 2 lata. Z uwielbieniem patrzy na męża i wita go z pracy a w weekendy nie opuszcza nawet na krok. Jednak moje polecenia wykonuje bez większych sprzeciwów niż polecenie męża bo ,,ja nagradzam, żądam i wymagam". Nieraz sprawdzamy w ten sposób kogo słucha Nieposłuszeństwo kończy się długą rozmową na środku pokoju. Nieraz to jestem zaskoczona , że pies wie , że przeskrobał. Jak dostałam spaniela to wszyscy ,,znawcy" psów mówili, że dostałam ,,niereformowanego" psa .
- justa_be
- Od: 26 lut 2014, o 08:00
Mój owczarek belgijski bardzo boi się strzałów, na tydzień przed sylwestrem większość czasu spędza w domku, inne hałasy mu nie straszne ale te muszą być jakieś specyficzne. Noc przespał w domku obok swojej starszej "przyrodniej siostry" Pitbullki Jej huk petard nie rusza
Pozdrawiam ;)
- Ginka
Wczoraj wieczorem udało się naciągnąć (wyciągnąć ) sierotę z domu, ale musieli być wszyscy obecni przy drzwiach bo chciała się schronić przed spacerem między resztą domowników , mama została zmuszona wyjść aż na róg w ten mróz aby się nie zaparła przed pójściem dalej ale udało się, a dzisiaj już spokojnie bo nie słyszała żadnego huku jak do tej pory i nadal siedzi na podwórku i pilnuje kości przed wróblami .