Clemoholizm - mania zbierania, co kupiła(e)m nowego cz.1

Powojniki
Zablokowany
Awatar użytkownika
myszek
500p
500p
Od: 28 kwie 2007, o 00:37

Re: Clemoholizm.....

Post »

raistand pisze:(e-clematis). Przy czym kupno jednej rośliny się średnio opłaca. Wyjdzie tyle co w LM.
Dlatego trzeba kupowć więcej. Ja właśnie dumam juz drugi dzień gdzie posadzic nowe roślinki od nich. Oromne sadzonki, niektóre z pąkami.
Mysza

'Wszyscy wiedzą, że czegoś nie da się zrobić, i przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da, i on właśnie to robi.' Albert Einstein
Awatar użytkownika
myszek
500p
500p

Post »

ziabak pisze:No to mi się oberwało na początek :( Ale to dobrze, wyjdzie mi to na zdrowie :)
Ło matko Ziabaku , mam nadzieję, że tak naprwdę nie odebrałaś tego jako strofowanie!! :shock:
Absolutnie nie chciałam być niemiła, tylko zwróciłam uwagę na podejście do istoty piękna klemków, jakże mylne - jakibyś miała mieć kompleksy, że masz popularnego klemka :wink:. PIękny jest każdy, oby rósł zdrowo, i nie są to czcze słowa. Niech Ci Nelly pięknie kwitnie, bo czekamy na zdjęcia ;:65 . Nawet młodziaków i nawet 'pospolitych' ;:196 .
Mysza

'Wszyscy wiedzą, że czegoś nie da się zrobić, i przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da, i on właśnie to robi.' Albert Einstein
Awatar użytkownika
ziabak
10p - Początkujący
10p - Początkujący
Od: 20 kwie 2010, o 16:58
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ech myszek, nie zapomnisz mi tych popsolitych clematisów :wink: Może użyłam złego określenia, bardziej by pasowało, że są popularne (?) Dla mnie są wyjątkowe, bo pierwsze :) Mam tylko nadzieję, że ich nie zmarnuję... Wczoraj byłam na działce i posadziłam swoje maleństwa :heja Przez deszcz niestety zrobiłam to na szybko i nie zdążyłam oczyścić dokładnie okolicy z chwaściorów :?
To moja mała Nelly Moser
Obrazek

A to Jackmanii
Obrazek

Tak wyglądaja razem :)
Obrazek
Awatar użytkownika
myszek
500p
500p

Post »

Świetny początek :D . Po tej siatce będzie im się bardzo łatwo piąć (ja mam grubachne kraty i ciężko im idzie :? ).
Jeszcze ciekawe jaka to strona świata, bo Nelly lubi miejsca cieniste - wolniej blakną jej wtedy paski :)).
Aha i koniecznie posadzić coś trzeba wokół tych powojniczków lub posypać grubo korą, żeby ziemia nie nagrzewała się zbyt mocno i nie wysychała zbyt szybko.
.
Mysza

katarzynka575
1000p
1000p
Od: 15 mar 2010, o 10:13

Post »

Dołączam się do was, mój Westerplatte ma już trzy pączki, ku mojej uciesze .Od zakupu urósł jakieś 20cm czyli jeszcze malutki i te pączki :tan
Awatar użytkownika
ziabak
10p - Początkujący
10p - Początkujący

Post »

myszek pisze:Jeszcze ciekawe jaka to strona świata, bo Nelly lubi miejsca cieniste - wolniej blakną jej wtedy paski :)).
Aha i koniecznie posadzić coś trzeba wokół tych powojniczków lub posypać grubo korą, żeby ziemia nie nagrzewała się zbyt mocno i nie wysychała zbyt szybko.
.
Hmmm, te strony świata, jak je określić... Siatka po której będą się wspinać jest północą działki. Niestety jest to stanowisko bardzo słoneczne. Cała działka jest nasłoneczniona. Na szczęście niedługo stanie tam dom, więc miejsc zacienionych troszkę przybędzie i najwyżej ją przesadzę :lol: Ale ze mnie amator...
Korą oczywiście obsypię, ale musze ją kupić... :roll:
Jak wszystko dobrze pójdzie to kiedy mogę liczyć na kwiaty? Wasze już je mają, a moje biedactwa takie mizerniutkie...

katarzynka575 pochwal się tymi pączuszkami :)
Awatar użytkownika
100krotka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 gru 2008, o 20:11

Post »

ziabak pisze:Jak wszystko dobrze pójdzie to kiedy mogę liczyć na kwiaty? Wasze już je mają, a moje biedactwa takie mizerniutkie...
:)
Hejka!

W pierwszym roku to tak sobie, zakwitnąć pewnie zakwitną, ale raczej nielicznie...natomiast z roku na rok będziesz mieć coraz więcej kwiatów! Pewnie to w jakims stopniu zależy od rodzaju gleby, u mnie powojniki długo sie aklimatyzują, dopiero w drugim sezonie zaczynają zdobić, a w trzecim jest już naprawdę ładnie :-)
"Dużo ludzi nie wie, co robić z czasem. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu. " (Magdalena Samozwaniec)
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
Awatar użytkownika
myszek
500p
500p

Post »

Gwarantuję, że o ile ich nic nie zje ;), to pierwsze kwiaty jeszcze w tym roku zobaczysz Ziabaku miły :).
Mysza

Awatar użytkownika
ziabak
10p - Początkujący
10p - Początkujący

Post »

Już się nie mogę ich doczekać ;:63
A kiedy mogę spodziewać się kwiatuszków? :D
katarzynka575
1000p
1000p

Post »

Obrazek To moje pączusie :D i już cztery a nie jak pisałam trzy.
Awatar użytkownika
myszek
500p
500p

Post »

ziabak pisze: A kiedy mogę spodziewać się kwiatuszków? :D
Na lato bym się nastawiała. Lipiec - sierpień najpóźniej :mrgreen: .
Mysza

Jurek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 kwie 2006, o 09:18
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Miałem w tym roku nic nie kupować, za wyjątkiem józefinki, ale spodobał mi się kolor i kształt kwiatów, choć sama sadzonka mała (cena zresztą adekwatna)

Obrazek
katarzynka575
1000p
1000p

Post »

Mały, ale ładne ma kwiatki a jak się nazywa twój clematis :?: Jurku
Zablokowany

Wróć do „Powojniki”