Fasolka szparagowa cz.1
-
- 20p - Rozkręcam się...
- Od: 10 kwie 2012, o 17:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Fasolka szparagowa
6 kwietnia bodajże. Rosady? Juz masz strączki? Ale w folii chyba.
Nie. W gruncie. Folii nie posiadam i posiadac nie będę.
Pozdrawiam, Dorota
Moje pupilki: http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 36&t=60009" onclick="window.open(this.href);return false; Wymienię, kupię, sprzedam: http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 11&t=59803" onclick="window.open(this.href);return false;
Przepraszam, ale nie działa u mnie klawisz 'alt+c'
Moje pupilki: http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 36&t=60009" onclick="window.open(this.href);return false; Wymienię, kupię, sprzedam: http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 11&t=59803" onclick="window.open(this.href);return false;
Przepraszam, ale nie działa u mnie klawisz 'alt+c'
- aguskac
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 9 kwie 2007, o 22:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Poletko niczego sobie
Widziałam po drodze do pracy podobne, tylko dużo mniejsze Oczywiście zazdroszczę pięknych równych wschodów. Ja coś robię źle, może za głębokie dołki?? Ale sucho było ... Zwykle robię taki jakby dołek, by łatwiej podlać, woda wtedy nie spływa, ale może to właśnie jest błąd.... nadal szukam co robię źle... Dziś i wczoraj popadało, wsieję kilka szt w glebę dla testu Wiem, że zimno... ale jak się zrobi ciepło, to pewnie znów będzie za sucho.
Widziałam po drodze do pracy podobne, tylko dużo mniejsze Oczywiście zazdroszczę pięknych równych wschodów. Ja coś robię źle, może za głębokie dołki?? Ale sucho było ... Zwykle robię taki jakby dołek, by łatwiej podlać, woda wtedy nie spływa, ale może to właśnie jest błąd.... nadal szukam co robię źle... Dziś i wczoraj popadało, wsieję kilka szt w glebę dla testu Wiem, że zimno... ale jak się zrobi ciepło, to pewnie znów będzie za sucho.
Zajrzałam dziś, w kilku doniczkach wyłażą z ziemi Posiałam bardzo płytko.aguskac pisze: Kilka dni temu moczyłam jedną noc i za Waszymi radami posiałam do wilgotnej ziemi. Nakryłam workiem foliowym. Puszczają kiełki Oby to nie była radość przedwczesna.
-
- 20p - Rozkręcam się...
- Od: 10 kwie 2012, o 17:22
Gdy ja siałem swoją, zrobiłem rządki znacznikiem bardzo płytkie 1-2cm, gdy wsiałem następnie delikatnie grabiami przysypałem ziemią, ale dosłownie delikatnie aby tylko zakryć ziarno. Wschód w tym roku 100% W zeszłym roku zbyt mocno przysypałem ziemią i wzeszło mi może zaledwie z 60%-70%
- aguskac
To moja dedukcja jest dobra
Ja dałam głębiej, bo było sucho. Bałam się, że zaschną te skiełkowane. I tak podlewałam 2 razy dziennie.
Ja dałam głębiej, bo było sucho. Bałam się, że zaschną te skiełkowane. I tak podlewałam 2 razy dziennie.
- aska73
- 100p
- Od: 2 lip 2011, o 19:32
Pozdrawiam
Asia
Asia
- aguskac
Ja bardzo się nie znam, ale może to chloroza? Ja swoje wyblakłe potraktowałam Florovitem - żelazo w płynie.
- dominikams
- Od: 21 sty 2008, o 10:48
Tak, koniecznie trzeba zasilić. Ja w ub.r. po raz pierwszy miałam fasolkę i kierując się tym, co tu wyczytałam, że fasoli broń Boże nie podlewać pokrzywówką, bo sama wytwarza azot, miałam właśnie takie jasne wypierdki. Uznałam, że jednak potrzebuje pomocy, dostała azofoskę i ewidentnie jej to pomogło. Potem doczytałam, że jednak zaleca się nawożenie fasoli, poza tym, jeśli nie zaszczepia się bakteriami nasion (sianych tam, gdzie wcześniej motylkowych nie było), to trochę to trwa, zanim bakterie się na korzeniach same namnożą.
- renzal
- Od: 13 maja 2011, o 12:33
Kwitnie u Was już fasolka? Pytam z nadzieją, że i u mnie to wkrótce nastapi....
pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja )Nadzieja umiera ostatnia...
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja )Nadzieja umiera ostatnia...
- Agulka11
- Od: 23 mar 2011, o 18:58
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
renzal - ja dopiero wysiałam, więc do kwitnienia daleko!
Pozdrawiam
Forumowiczka - Aga
Forumowiczka - Aga
Moja fasolka ma już pączki, więc myślę, że za moment. Mój busz z pierwszego siewu:
-
- Od: 26 lis 2009, o 18:14
Kasencja! Ile tu jest nasionek na metr bieżący?
Ja sieję gniazdowo po 4 nasionka co 15-20cm, rzędy co 30cm i w takim buszu świetnie sobie radzą.
Ja sieję gniazdowo po 4 nasionka co 15-20cm, rzędy co 30cm i w takim buszu świetnie sobie radzą.
Moje nowe imię Szansa
"Są ludzie, którzy tak boją się śmierci, że rezygnują z życia."
"Są ludzie, którzy tak boją się śmierci, że rezygnują z życia."