Papryka w doniczce, na balkonie
Re: Papryka w doniczce, na balkon
no niestety i prognozy na najbliższe dni też nie są obiecującejeszcze pisze:Też bym chciała, ale co zrobić kiedy zimno.
- Mirek19
- 1000p
- Od: 20 maja 2016, o 13:20
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Pozdrawiam, Mirek
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym, następującym po tym terminie. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym, następującym po tym terminie. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów.
- jeszcze
- 1000p
- Od: 22 sty 2017, o 18:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Moje Hungariany też już kwitną Ale kwiatki mają fioletowe tylko na końcówkach.
Iza
A ziemia skład ma mieć podobny jak do pomidorów, czy ew. trzeba dać więcej np. obornika, aby plony były? Papryki w gruncie u mnie się słabo udają, to spróbuję w doniczkach.Mirek19 pisze:To zależy jeszcze jaka papryka będzie sadzona, ale 3-8 litrów powinno wystarczyć
Pozdrawiam
Janusz
Janusz
W donicy to najlepiej poprzez fertygację z przepisu pomo.doro. Od kilku sezonów mam super papryki
Kasia
Papryka w domowej uprawie- coś atakuje !!!
Witam forumowiczów.
Jestem tu nowa, więc proszę wybaczyć, jeżeli piszę nie w tym miejscu, w którym powinnam.
Z czystej zabawy wysadziłam do doniczek kilka nasion papryki z Biedronki w lutym. Stoją na parapecie w kuchni. Ku mojemu zdziwieniu bardzo ładnie wyrosły, zakwitły i zaczęły owocować.
3 dni temu zauważyłam, że coś złego zaczęło się dziać z liścmi szczytowymi. Nikt nie może mi powiedzieć, co to jest
Czy ktoś spotkał się z czymś podobnym ? Jak to wyleczyć ?
Z góry dziękuję za pomoc!
https://imageshack.com/i/pn75RtSKj
Za duże zdjęcie/ jokaer.
Jestem tu nowa, więc proszę wybaczyć, jeżeli piszę nie w tym miejscu, w którym powinnam.
Z czystej zabawy wysadziłam do doniczek kilka nasion papryki z Biedronki w lutym. Stoją na parapecie w kuchni. Ku mojemu zdziwieniu bardzo ładnie wyrosły, zakwitły i zaczęły owocować.
3 dni temu zauważyłam, że coś złego zaczęło się dziać z liścmi szczytowymi. Nikt nie może mi powiedzieć, co to jest
Czy ktoś spotkał się z czymś podobnym ? Jak to wyleczyć ?
Z góry dziękuję za pomoc!
https://imageshack.com/i/pn75RtSKj
Za duże zdjęcie/ jokaer.
- Agula1985m
- 200p
- Od: 22 kwie 2016, o 11:04
Zawsze znajduj czas na małe przyjemności, to z nich tworzy się wielkie szczęście..
- AliceWhite
- 100p
- Od: 5 wrz 2013, o 16:00
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=100849" onclick="window.open(this.href);return false;
- Agula1985m
- 200p
Alicewhite sadzonki kupne czy sama wysiewałaś? Masz już owocki, to super! U mnie ruszyły z kopyta, kwiatów sporo. Mam nadzieję że się utrzymają i nic nie odpadnie. Wiatr też je wysmagał.
Zawsze znajduj czas na małe przyjemności, to z nich tworzy się wielkie szczęście..
Też mam pierwsze owocki u doniczkowych papryk, zaczęły się ładnie krzewić i mają dużo pąków
- AliceWhite
- 100p
- Od: 5 wrz 2013, o 16:00
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Tylko jedna była kupna,Skorpion chocolate, ten z pierwszym owockiem. Natomiast Habanero i Carolina reaper z wysiewu. Obydwie papryczki już mają pierwsze kwiatki. :jest Mam jeszcze małe sadzonki Lemon drop ,Skorpiona żółtego i dwie małe Carolina reaper które powoli doganiają swoją siostrę.
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=100849" onclick="window.open(this.href);return false;
- Agula1985m
- 200p