W warunkach amatorskich jest trudne odkażenie podłoża i namiotu.agaM pisze: powiedz jak przygotować folię i ziemię w niej przed sezonem?
Pozdrawiam
W warunkach amatorskich jest trudne odkażenie podłoża i namiotu.agaM pisze: powiedz jak przygotować folię i ziemię w niej przed sezonem?
Też mi się wydaje, że poplon jest dobry, ale to jest tylko amatorskie doświadczenie, i trzeba słuchać fachowej oceny chemika forumowicz.NITKA pisze:Ja również polecam poplon, w tunelu mam posiane żytko, oprócz walorów odżywczych, podobno w jakimś stopniu odkaża też glebę..
Napisałem wyraźnie :Rusalka pisze:do odkażenia namiotów czy szklarni używa sie siarkę..
Spalając siarkę wytwarza się dwutlenek siarki SO2 który działa korodująco. Na taki szpas może sobie pozwolić ten, kto ma konstrukcje z rurek z tworzywa lub drewna.forumowicz pisze:Jeśli chodzi o konstrukcję namiotu sprawa jeszcze bardziej sie komplikuje, bo środki którymi można to dokonać powodują korozje konstrukcji stalowej.
W każdym razie dobrze o tym wiedzieć.forumowicz pisze:Spalając siarkę wytwarza się dwutlenek siarki SO2 który działa korodująco. Na taki szpas może sobie pozwolić ten, kto ma konstrukcje z rurek z tworzywa lub drewna.
Pozdrawiam
Tak się odkaża chlewiki lub obory. Nie jest to dobry pomysł na wiosnę, kiedy nie ma tyle światła co w środku lata.agaM pisze:Wpadło mi do głowy, by wykorzystać odkażające właściwości WAPNA i ochlapać nim folię w środku,