Sezon 2012
Re: Sezon 2012
furious,
czy ten clematis nn ma "aksamitne" płatki i zaraz po otwarciu ma kolor ciemnoczerwony?
obejrzyj w necie zdjęcia NIOBE - popularna, sprawdzona i piękna odmiana
(najładniejsza krótko po rozwinięciu - wspaniały kolor rubinowy/bordowy, z czasem przybiera właśnie taki mocny róż)
czy ten clematis nn ma "aksamitne" płatki i zaraz po otwarciu ma kolor ciemnoczerwony?
obejrzyj w necie zdjęcia NIOBE - popularna, sprawdzona i piękna odmiana
(najładniejsza krótko po rozwinięciu - wspaniały kolor rubinowy/bordowy, z czasem przybiera właśnie taki mocny róż)
- furious
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 28 wrz 2010, o 11:06
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Adrian może i tak
takich typowo czerwonych to może nie ma, zdjęcia też troszkę przekłamują mimo zabawy z balasmem bieli, (ja to klasyfikuje jako mocny fiolet z czerwonymi przebarwieniami, ale wiesz, jak my faceci znamy się na kolorach ) w sieci też różnie wygląda, ale chyba trafiłeś! ktoś mi tu jeszcze podpowiadał, że to może warszawska nike (?)... ja nie wiem to był nasz pierwszy clematis, biedronkowy, bez etykiety :/ jakieś 4-5 lat ma i z tego co widzimy, obficie kwitnie, chyba nawet powtarza
dzięki!
PS. że zacytuje sam siebie :/
takich typowo czerwonych to może nie ma, zdjęcia też troszkę przekłamują mimo zabawy z balasmem bieli, (ja to klasyfikuje jako mocny fiolet z czerwonymi przebarwieniami, ale wiesz, jak my faceci znamy się na kolorach ) w sieci też różnie wygląda, ale chyba trafiłeś! ktoś mi tu jeszcze podpowiadał, że to może warszawska nike (?)... ja nie wiem to był nasz pierwszy clematis, biedronkowy, bez etykiety :/ jakieś 4-5 lat ma i z tego co widzimy, obficie kwitnie, chyba nawet powtarza
dzięki!
PS. że zacytuje sam siebie :/
tu jego kolor jest najbliższy prawdzie
- reniusia20
- 1000p
- Od: 2 kwie 2012, o 15:06
lesioc i rapunzel dobrze postaram się być dobrej myśli jak mi radzicie
Ahh...jak nie w tym roku to za rok mi ładniutko zakwitną!!! hehe mam taką nadzieję że zakwitną
No muszę wam powiedzieć że po prostu "magicznie" tu jest! tak jak się patrzy na kwiaty tych wszystkich powojników to jest po prostu inny cudowny świat! brawo wszystkim za takie cudowne okazy!
Ahh...jak nie w tym roku to za rok mi ładniutko zakwitną!!! hehe mam taką nadzieję że zakwitną
No muszę wam powiedzieć że po prostu "magicznie" tu jest! tak jak się patrzy na kwiaty tych wszystkich powojników to jest po prostu inny cudowny świat! brawo wszystkim za takie cudowne okazy!
- Agulas74
- 50p
- Od: 9 maja 2009, o 11:28
furious faktycznie na ostatnim zdjęciu twój clematis jest bardzo podobny do mojej Nike.
- furious
- Od: 28 wrz 2010, o 11:06
- Kontakt:
hehe, no to jestem s k o ł o w a n y
w sumie co mi da jego nazwa... ładnie kwitnie, ładnie zimuje, cieszy oko, a to jest najważniejsze!
ale i tak dzięki za próbę identyfikacji
w sumie co mi da jego nazwa... ładnie kwitnie, ładnie zimuje, cieszy oko, a to jest najważniejsze!
ale i tak dzięki za próbę identyfikacji
- BozenkaA
- 1000p
- Od: 26 cze 2011, o 21:29
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Zachwycam się Waszymi powojnikami, więc i mój tegoroczny biedronkowy zaczął wytwarzać pączusie. Na razie jeszcze mizerne, ale z każdym dniem mężnieją.
Na moim biedronkowym też właśnie pojawiły się pączki. Okaże się wreszcie co zacz.
- Ayesha
- Od: 24 sie 2010, o 14:50
- dodad
- Od: 21 cze 2009, o 18:22
Po zimie kiepściutko ale jednak ruszają
Andromeda