Ogródek Robaczka cz.13
- Alania
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 17 lip 2008, o 21:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogródek Robaczka cz.13
Kasiu, ja też co roku dosadzam, ale to zawdzięczam nornicom Piękna i fotogeniczna ta tawuła. Moje jeszcze w pąkach, ale po deszczu na pewno wszystko ruszy. Wczoraj przeszłam się po ogrodzie po deszczu i widać jak wszystko urosło, listki na różach od razu stały się większe, a pąki listkowe na drzewach bardzo duże i jak tylko przyjdzie słońce, to się rozwiną
- Annes 77
- Od: 6 maja 2008, o 19:11
Kasiu James Galway ma piękne,czerwone przyrosty Dzięki za fotę
Tulipany ach jakie one cudne,fiolet z żółtym ech...
Papryczka chili męża jaka dorodna,ja chciałabym w tym roku na balkon kupić donicę wiszącą z truskawkami,aby móc skubać sobie czasami
Miłego dzionka
Tulipany ach jakie one cudne,fiolet z żółtym ech...
Papryczka chili męża jaka dorodna,ja chciałabym w tym roku na balkon kupić donicę wiszącą z truskawkami,aby móc skubać sobie czasami
Miłego dzionka
- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kasiu, cieszę się, że hosta Ci się podoba.
Wprawdzie nie wiem czy na tą czekałaś, ale w razie czego nadrobimy pomyłkę.
Gęsiówkę mam zaklepaną.... już się cieszę......
Moja ma już chyba z 20 lat i czas ją odświeżyć, bo to fajna, niewymagająca roślinka.
Więc dziękuję za już i cieszę się na przyszłość.
życzę i ciepła, bo dzisiaj to tylko gorąca nam została.
Wprawdzie nie wiem czy na tą czekałaś, ale w razie czego nadrobimy pomyłkę.
Gęsiówkę mam zaklepaną.... już się cieszę......
Moja ma już chyba z 20 lat i czas ją odświeżyć, bo to fajna, niewymagająca roślinka.
Więc dziękuję za już i cieszę się na przyszłość.
życzę i ciepła, bo dzisiaj to tylko gorąca nam została.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- takasobie
- Od: 1 mar 2009, o 22:32
Glicynia rośnie na Miodowej za apteką.
(jak ja lubię Twoje zdjęcia! )
(jak ja lubię Twoje zdjęcia! )
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
- aage
- Od: 7 mar 2008, o 13:01
Kasiu tawuła prezentuje się zjawisko, jaka to konkretnie odmiana?
Czy mam rację, że ona potrzebuje dużo miejsca aby pokazać cały swój urok?
Czy mam rację, że ona potrzebuje dużo miejsca aby pokazać cały swój urok?
- korzo_m
- Od: 17 kwie 2006, o 10:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kasiu śliczne jest to poidełko dla ptaszków, gdzie go kupiłaś daj namiary.
Jak zawsze kwitnienie w Poznaniu szybsze niż u nas, kolorowy ogród super się prezentuje.
Jak zawsze kwitnienie w Poznaniu szybsze niż u nas, kolorowy ogród super się prezentuje.
- Elwi
- Od: 1 lis 2013, o 19:38
Kasiu aż się wierzyć nie chce, że masz już pączki na róży Jesteś pewna, że to nie jest zdjęcie z zeszłego roku?
Piękne zdjęcia pokazujesz, dzięki nim mimo szarugi za oknem, weselej się robi
Pozdrawiam, Elwi
Piękne zdjęcia pokazujesz, dzięki nim mimo szarugi za oknem, weselej się robi
Pozdrawiam, Elwi
-
- Od: 19 sie 2010, o 18:09
Kasiuniu moja wisteria nie ma ani jednego pąka kwiatowego Wyrzucę małpę !!Na jej miejsce wsadzę pnące róże z powojnikami
Twoje tulipanowe łany Pięknie to wygląda ile setek wsadziłaś?
Moja tawuła tez pokazała w tym roku na co ją stać ...uwielbiam ją !Chce jeszcze Van Hutte'a
Pozdrawiam prawie weekendowo ...pada i świat się zieleni ...jest pięknie
Twoje tulipanowe łany Pięknie to wygląda ile setek wsadziłaś?
Moja tawuła tez pokazała w tym roku na co ją stać ...uwielbiam ją !Chce jeszcze Van Hutte'a
Pozdrawiam prawie weekendowo ...pada i świat się zieleni ...jest pięknie
marzenia się spełniają! Dana
-
- Od: 14 lis 2013, o 15:50
Kasik - jak u ciebie pięknie , tulipany skropione rosą, lub deszczem lub wężem?
witam tej pięknej wiosny, jak zwykle się nie zawiodłam na Twoich zdjęciach.
witam tej pięknej wiosny, jak zwykle się nie zawiodłam na Twoich zdjęciach.
Nadrobiłem twój wątek Jestem pod wrażeniem twojego talentu łączenia roślin, kwiatów i robienia pięknych zdjęć
-
- Od: 4 lut 2011, o 17:31
Kolejna posiadaczka pierwszego różanego pączusia brawa dla Grahamka i na rozpoczęcie sezonu różanego
Morze tulipanów do zachcenia
Tawuła zawsze wspaniale wygląda ja swojej już nawet po kwitnieniu nie przycinam od paru lat, uwielbiam tę pannę młodą
Morze tulipanów do zachcenia
Tawuła zawsze wspaniale wygląda ja swojej już nawet po kwitnieniu nie przycinam od paru lat, uwielbiam tę pannę młodą
- robaczek_Poznan
- Od: 30 sty 2012, o 23:42
Dobry wieczór!
Dzisiaj króciutko, bo jak zaczynam się rozpisywać, to kończę o północy?. i już nie zdążę zajrzeć do Was, a jestem okrutnie ciekawa jak tam Wasze wiosenne ogrody
Dziękuję za odwiedziny, bardzo mi miło, że zaglądacie mimo moich zaległości u Was
Monia, to niesamowite jaki zastrzyk energii daje roślinkom deszcz, ja też gołym okiem widzę, ja szybko się zmienia obraz ogrodu! Cudownie jest, a kolejny tydzień ma być bardziej słoneczny, więc można się spodziewać sporych zmian
Aniu, wiszące truskawki?.to nawet brzmi apetycznie Ja się wyleczyłam z truskawek w ogrodzie bo do tej pory nie mogę ich wyplewić na rabatach?.ale w donicy? Czemu nie...
James zapowiada się zjawiskowo?ja czekam na Twoją Giardinę
Grażynko, to dokładnie taka, jaką chciałam Dziwne, że Twoja gęsiówka się nie rozsiewa, bo mojej co roku przybywa mimo, że rośnie na bardzo ciężkiej, zbitej ziemii. Może taka jej pasuje? Pozdrawiam!
Miłko, dziękuję Mieszkasz niedaleko, zapraszam w czerwcu do odwiedzin
Agnieszko, to tawuła szara 'Grefsheim' - najlepiej wygląda gdy rozkłada się pędami kaskadowo, ale może też robić za zwarty żywopłot jeśli będzie cięta. Ja moją tnę dosyć radykalnie po kwitnieniu i dobrze to znosi. Polecam!
Dorotko, poidełko (to małe, kamienne z ptaszkami) dostałam w prezencie, a to duże z piaskowca na postumencie kupiłam w Chronosie. Pozdrawiam serdecznie!
Elwi, dzisiaj zauważyłam kilka pączków na Louis Odier Jak tak dalej pójdzie, róże nam zakwitną na majówkę
Danuś, a może ją przesadź za dom? Ta pergola była idealna dla jakiegoś ramblera?może Girlande d'Amour? Ewunia ją ma, ślicznie się wspina po łukach, ma miękkie gałązki oblepione kiściami kwiatów i pasuje stylem do naturalnego ogrodu, polecam!
Dorotko, witaj!Bardzo miło mi Cię gościć! Dziękuję za przemiły wpis i zapraszam!
Kondziu, witaj ponownie ;-) Cieszę się, że jeszcze tu zaglądasz, jesteś u mnie zawsze mile widziany
Majutku, są kolejne pąkasy! Niestety są też mszyce i pewnie zaraz pojawią się bruzdownice? Będę się mieć na baczności Buziaki
Dzisiaj na zielono?
Młode przyrosty na świerku Nidiformis
Posadziłam pierwsze paprocie w zakątku pod sosnami...
Hortensja pnąca się zieleni..
Orliki mają już pączki!
szachownice
Dzisiaj króciutko, bo jak zaczynam się rozpisywać, to kończę o północy?. i już nie zdążę zajrzeć do Was, a jestem okrutnie ciekawa jak tam Wasze wiosenne ogrody
Dziękuję za odwiedziny, bardzo mi miło, że zaglądacie mimo moich zaległości u Was
Monia, to niesamowite jaki zastrzyk energii daje roślinkom deszcz, ja też gołym okiem widzę, ja szybko się zmienia obraz ogrodu! Cudownie jest, a kolejny tydzień ma być bardziej słoneczny, więc można się spodziewać sporych zmian
Aniu, wiszące truskawki?.to nawet brzmi apetycznie Ja się wyleczyłam z truskawek w ogrodzie bo do tej pory nie mogę ich wyplewić na rabatach?.ale w donicy? Czemu nie...
James zapowiada się zjawiskowo?ja czekam na Twoją Giardinę
Grażynko, to dokładnie taka, jaką chciałam Dziwne, że Twoja gęsiówka się nie rozsiewa, bo mojej co roku przybywa mimo, że rośnie na bardzo ciężkiej, zbitej ziemii. Może taka jej pasuje? Pozdrawiam!
Miłko, dziękuję Mieszkasz niedaleko, zapraszam w czerwcu do odwiedzin
Agnieszko, to tawuła szara 'Grefsheim' - najlepiej wygląda gdy rozkłada się pędami kaskadowo, ale może też robić za zwarty żywopłot jeśli będzie cięta. Ja moją tnę dosyć radykalnie po kwitnieniu i dobrze to znosi. Polecam!
Dorotko, poidełko (to małe, kamienne z ptaszkami) dostałam w prezencie, a to duże z piaskowca na postumencie kupiłam w Chronosie. Pozdrawiam serdecznie!
Elwi, dzisiaj zauważyłam kilka pączków na Louis Odier Jak tak dalej pójdzie, róże nam zakwitną na majówkę
Danuś, a może ją przesadź za dom? Ta pergola była idealna dla jakiegoś ramblera?może Girlande d'Amour? Ewunia ją ma, ślicznie się wspina po łukach, ma miękkie gałązki oblepione kiściami kwiatów i pasuje stylem do naturalnego ogrodu, polecam!
Dorotko, witaj!Bardzo miło mi Cię gościć! Dziękuję za przemiły wpis i zapraszam!
Kondziu, witaj ponownie ;-) Cieszę się, że jeszcze tu zaglądasz, jesteś u mnie zawsze mile widziany
Majutku, są kolejne pąkasy! Niestety są też mszyce i pewnie zaraz pojawią się bruzdownice? Będę się mieć na baczności Buziaki
Dzisiaj na zielono?
Młode przyrosty na świerku Nidiformis
Posadziłam pierwsze paprocie w zakątku pod sosnami...
Hortensja pnąca się zieleni..
Orliki mają już pączki!
szachownice
-
- Od: 14 lis 2013, o 15:50
to modrzew? młode igiełki wypuszcza? ja swoje wycięłam zaraza jakaś i takie marne.