.....i przyszła wiosna w wiejskim ogrodzie cz.18
- lora
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 25 maja 2010, o 13:43
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: .....i przyszła wiosna w wiejskim ogrodzie cz.18
..a mnie na 13szachownic tylko jedna zakwitła w zeszłym roku wszystkie kwitły i zastanawiam się może trzeba cebulki i przenieść w inne miejsce...piękne maja liście ale kwiatów nie widać...
...bardzo ciekawy pierwiosnek ząbkowany w pierwszej sekundzie myślałam że to czosnek ozdobny ale to nie pora dla niego...
...cudne zdjęcie z kropelkami Maryś
...bardzo ciekawy pierwiosnek ząbkowany w pierwszej sekundzie myślałam że to czosnek ozdobny ale to nie pora dla niego...
...cudne zdjęcie z kropelkami Maryś
- mar33
- Od: 13 mar 2012, o 16:35
Marysiu zdjęcie księżyca czy spać nie możesz, że po nocy fotki robisz skalniaczek pięknie się teraz prezentuje z wiosennymi kolorami
Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
- klarysa
- Od: 11 mar 2011, o 17:29
Marysiu, co do gąsiątek-niestety nie wiem . Może się trafią .
Ogródek bardzo wielkanocny.
Zdradzę w tajemnicy, że też mi się łapki wyrywają do chwastów
Ogródek bardzo wielkanocny.
Zdradzę w tajemnicy, że też mi się łapki wyrywają do chwastów
Justyna
Moje wątki W rozczochranym..., aktualna cz. 7 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 58&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje "wyczyny'... Za miedzą...i troszkę dalej.
Moje wątki W rozczochranym..., aktualna cz. 7 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 58&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje "wyczyny'... Za miedzą...i troszkę dalej.
- calka
- Od: 14 paź 2012, o 19:56
Marysiu . Gąska w bratkach wygląda cudnie, może podrzuć kilka jaj (choćby styropianowych) . Szachownice sadziłam a nawet śladu po nich nie ma, żonkile i tulipany w tym roku także przerzedzone. Za to hiacynty i krokusy dały popis.
Pozdrawiam świątecznie
Pozdrawiam świątecznie
Ewa
- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Agnieszko zostaw szachownicę , żeby prostowała nazwę mojej, poza tym w wielu miejscach widzę ten sam błąd co mój
Misiu jeżeli mówisz o koronie cesarskiej to rok temu przesadzałam i kwitły mi wszystkie pomarańczowe i żółte od forumkowej Stokrotki (nie ma jej na FO), a w tym roku jakby roślin mniej i żadna nie kwitnie Pierwiosnek od Irminki
Marysiu taka żarówa świeciła prawie o 5 rano w moje oczy .....no to się zbudziłam, ale potem spałam dalej
a skalniak owszem kolorowy
Justynko, bo wiesz wszystko zrobione to coś człowieka bierze, żeby poplewić, tym bardziej że kilka ostatnich dni albo było brzydko albo prace domowe coś czuje że dzisiaj to już się nie opanuję i coś skubnę
Ewuniu tylko muszę znaleźć takie malutkie jak ona sama
Ja szachownice przezornie wsadziłam w donicy, bo tulipany też tak sadzę a jednak zawsze jakaś zgaga wlezie i załatwi. U mnie na odmianę niewiele zostało z hiacyntów Mokrego Dynguska
Misiu jeżeli mówisz o koronie cesarskiej to rok temu przesadzałam i kwitły mi wszystkie pomarańczowe i żółte od forumkowej Stokrotki (nie ma jej na FO), a w tym roku jakby roślin mniej i żadna nie kwitnie Pierwiosnek od Irminki
Marysiu taka żarówa świeciła prawie o 5 rano w moje oczy .....no to się zbudziłam, ale potem spałam dalej
a skalniak owszem kolorowy
Justynko, bo wiesz wszystko zrobione to coś człowieka bierze, żeby poplewić, tym bardziej że kilka ostatnich dni albo było brzydko albo prace domowe coś czuje że dzisiaj to już się nie opanuję i coś skubnę
Ewuniu tylko muszę znaleźć takie malutkie jak ona sama
Ja szachownice przezornie wsadziłam w donicy, bo tulipany też tak sadzę a jednak zawsze jakaś zgaga wlezie i załatwi. U mnie na odmianę niewiele zostało z hiacyntów Mokrego Dynguska
- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Marysiu zgadza sie, też to zauważyłam..... Lisia często jest sprzedawana jako Michajłowskiego.... w ogóle tych pomyłek w cebulowych jest cała masaMaska pisze:Agnieszko zostaw szachownicę , żeby prostowała nazwę mojej, poza tym w wielu miejscach widzę ten sam błąd co mój
- Maska
- Kontakt:
Agnieszko, bo nie raz są tak subtelne różnice (czasem się zacierające), że wcale się nie dziwię. A i oko czasem widzi a czasem pewnych rzeczy nie dostrzega. Życzę mokrego Dynguska
- aguskac
- Od: 9 kwie 2007, o 22:28
Przyszłam się pogapić na południową wiosnę Pozdrawiam świątecznie, dyngusa życzę, ale nie z nieba
- Maska
- Kontakt:
Lucy czy to czary ja właśnie Cię odnalazłam i poszłam do Ciebie szukać tych kęp tulipanów, bo u mnie zupełnie odwrotnie jeden rok kępa, drugi wyłysiała, a potem jakby zdziczała i od nowa
- aguskac
hihi te kępy u mnie jeszcze niekwitnące, ale widzę, że pąków mają gęsto. Wygląda na to, że lubią glinę. Chyba tylko na fotce z szafirkami je widać, ale za parę dni się rozkręcą to zapraszam. Oczywiście nie mam takich łanów jak Kasia Robaczkowa, ani tak rozmaitych odmian... u mnie królują tradycyjne babciowe
Ja do Ciebie dość często zaglądam, tylko bywam niepiśmienna
Ja do Ciebie dość często zaglądam, tylko bywam niepiśmienna
- semper
- Od: 27 lis 2011, o 10:12
Cześć Siostrzyczko Za Mna ostatnio chodzi ta prymulka ząbkowana.Wczoraj byłem w Lewinie na mszy w tym kościółku obok którego spalono czarownice i widziałem cały zagonek tych pierwiosnków.Chyba pójde do kobiety i może jednego wysępię.
Tak w ogóle cały czas podziwiam przemiany jakie dokonały sie na Twoich włosciach.
Masz masę roslinek , o których nawet nie słyszałem.
Tak w ogóle cały czas podziwiam przemiany jakie dokonały sie na Twoich włosciach.
Masz masę roslinek , o których nawet nie słyszałem.
- wielkakulka
- Od: 5 wrz 2012, o 12:25
Jurku a miała jeden kolor, czy więcej?
- aguskac
polecałam Ci do obejrzenia fotkę z szafirkami, bo tam się rozrosły tulipany, a ona jeszcze nie wklejona Już załączyłam, specjalnie dla Ciebie