Miniony tydzień był słoneczny, ciepły i pracowity.
Udało mi się podgonić z pracą, więc nie martwią mnie prognozy pogody...jakby nie patrzeć mamy jesień
Najwięcej czasu poświęciłam na ten zakątek ogrodu...
Nie dość, że dwa dni "walczyłam" z bukszpanem (do tej pory rósł w dość przypadkowym i niefortunnym miejscu),
to na dodatek zarwała się pode mną ścieżka
Zrobiłam ją kilka lat temu z pociętego drzewa. Nie dość, że bardzo podobała mi się, to była bardzo potrzebna (stanowiła skrót).
Nie było rady, trzeba było wyjąć spróchniałe pnie i zrobić coś na szybko...jak wyszło ?
Mimo postępującej jesieni wiele roślin jednorocznych nic nie straciło na urodzie.
Również przed domem jest jeszcze całkiem letnio.
Miałam zamiar wykopać begonie i przezimować w domu, ale kiedy, skoro nie mam nawet czasu, aby zebrać doniczki z kwiatami.
Sabinko & Aniu ja naprawdę wierzę w Wasze klematisy.
Zobaczycie, że jeszcze Was zaskoczą mnogością kwiatów i żywotnością
Bardzo lubię perukowca, bo bez względu na porę roku przyciąga wzrok.
Agnieszko obie moje trójsklepki zawsze kwitną w tym samym czasie: październik.
Posadziłam je dość niefortunnie i teraz czeka mnie przesadzanie...tylko gdzie
Czytałam, że lubią półcień, więc dostały miejscówkę pod budleją skrętolistną, a ta tak się rozrosła, że całkowicie je 'wchłonęła"
Grażynko u mnie drugi dzień pada, ale jestem niezwykle szczęśliwa z tego powodu
Ostatnio przesadziłam kilka dość sporych krzewów, więc deszcz wyręcza mnie w podlewaniu (w końcu jakaś pomoc

).
Na dodatek jest cieplutko, więc nie powinno być problemu z ich przyjęciem się na nowym stanowisku.
Witam serdecznie imienniczkę
Iwonko twoje słowa dopingują mnie nie tylko do dalszej pracy, ale także do tego, aby częściej zabierać za sobą aparat do ogrodu
Dorotko ja kupuję chryzantemy o drobnych kwiatach (markety, targowiska) i jak do tej pory wszystkie przyjęły się.
Jedyny problem, to rozmiar. Nigdy nie wiem, jak wysokie będą w przyszłym roku
Na poniższym zdjęciu widać chryzantemę, którą posadziłam w zeszłym roku (miała wysokość żurawki).
W tym roku jest ze trzy razy wyższa, a i kwiaty są dużo większe. Po prosty przestały działać środki skarlające.
Ewuś nawet nie wiesz, jak bardzo ucieszył mnie twój widok
Twoja przedłużająca się nieobecność zaczęła mnie powoli niepokoić, a nie miałam odwagi napisać na pw.