Danusia Mój ogród cz.4

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Tacca
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 lut 2009, o 12:23
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Re: Danusia Mój ogród cz.4

Post »

No proszę, Marysiu a ja myślałam że u nich tylko w hurcie można kupić, fakt że nie zaglądałam na sklepy internetowe z nasionami ze trzy lata. Ale fajnie że dziewczyny skorzystają. Ja co miałam kupić to już miesiąc temu kupiłam. Ogród mam niewielki, to i rozpędzała się nie będę. Fizyczne możliwości też mam mocno ograniczone, w tym roku to przede wszystkim będę się delektowała wypoczynkiem. Liczę że M zajmie się najpilniejszymi sprawami i oby dał radę się pozbierać z tym co już wysiane i zaplanowane.
Podglądam Was prawie co dziennie i zaraziłam się wspomnieniami. Przeglądam zdjęcia, wspominam i tęsknię za ławeczką w ciepłym ogrodzie, za mięskiem z grilla, za świeżą sałatą i pomidorami, za zapachem lata, za motylami, trzmielami i głośnym śpiewem ptaków nad ranem.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Danusiu przyjdzie Ci jeszcze poczekać prawie pół roku do tej sałatki, ale wiosna już niedługo, a jak już nadejdzie to znowu szybko przeleci :cry: Ja dzisiaj skończyłam wspominać róże i te od Ciebie też we wspomnieniach są. Też powinnam ograniczać uprawy, bo sił coraz mniej ale jak nastanie wiosna to będę przekopywać coraz to nowe kawałki ogrodu i sadzić i siać ;:185
Awatar użytkownika
Tacca
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Marysiu, nie zamierzam czekać tak długo, kiełki różne zjadamy już od dwóch tygodni. Portulaka już wykiełkowała w pojemniczku, będzie, tak sobie myślę za 2-3 tygodnie gotowa do pierwszego ścięcia. Ona ładnie odrasta po ścięciu. Z wiosną to nie wiem jak u mnie będzie. Dziś zapisałam się do Poradni Leczenia Bólu, ale wizytę mam dopiero w kwietniu. Może coś zaradzą. Na razie oszczędzam siły, żeby na lato troszkę zostało, na rehabilitację też muszę czekać ok miesiąca. No właśnie gapię się i nie mogę dopatrzeć się tej róży. Nawet niedawno ktoś mi ją zidentyfikował, to jest róża stulistna, ale odmiana nadal jest NN. Jak ona u Ciebie rośnie?
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Danusiu dopiero w tym roku zakwitła i miała kilka kwiatów, a tak to tylko rosła. Za to ta druga pnąca ładnie kwitnie i rośnie i nawet mi ją ktoś zidentyfikował i zapomniałam ;:223 nazwy ;:185
Awatar użytkownika
Tacca
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Marysiu, jak już zaczęła to będzie kwitła. Ona kwitnie co rok bardzo obficie.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Widziałaś ją u mnie ? pewnie musiała się ukorzenić :D ma takie duże ładne kwiaty :D
Danusiu to życzę żeby te wszystkie zabiegi i metody dały pozytywny skutek, zdrówka ;:168
Awatar użytkownika
Tacca
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Marysiu, widziałam. Zapowiada się dobrze. Zapach i wielkość kwiatów będą nagrodą za czekanie. Płatki tej róży zanurzone w miodzie z plastrem cytryny to o tej porze roku czysta poezja.
Awatar użytkownika
chalaputkowo
1000p
1000p
Od: 16 cze 2014, o 18:59

Post »

Danusiu to ja się na te płatki róży wpraszam ;:196 , nigdy takiego czegoś w ustach nie miałam ;:185 ale brzmi nadzwyczajnie
Zielono mi - bo wesoło mi - bo zielono mi - Monika
Chałaputkowo,Chałaputkowo-dwa
Chałaputkowo to i owo
Awatar użytkownika
Tacca
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Monika , zaproszenie przyjęte.
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Witaj Danusiu :wit , co Ty za smakowitości serwujesz kobieto, aż mi ślinka poleciała, widzisz jak to jest miałam na działkę sobie pojechać i jeszcze porobić coś czego potem zrobić nie będę mogła, a tu zima się zrobiła ;:185 ale na siewy ziemie sobie kupiłam, to w domku później pomalutku sobie będę siała małe co nie co ;:108
Awatar użytkownika
mysia
200p
200p
Od: 28 wrz 2014, o 18:37
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Danusiu
Od dawna po cichu przechadzam się po Twoim ogrodzie pięknie u Ciebie. ;:108
piękne rośliny ,z pomysłem urządzone rabatki.
A te ręczne arcydzieła są ;:333
czy mogę zostać na dłużej

pozdrawiam i zdrówka życzę
Awatar użytkownika
Tacca
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Iwonko, nie stresuj się kobieto. Zdążysz wszystko zrobić. A jak czegoś nie zdążysz w tym to zrobisz w przyszłym roku. Przecież to miał być Twój raj na ziemi, to nie możesz się katować, ciesz się że masz gdzie odpocząć latem. Jasne że już na przełomie marca i kwietnia coś tam będziesz siała. Głowa do góry. Adaś podrzuci Cię na działeczkę, a ja wpadnę na pogaduchy, dobrze będzie. Mówisz o smakołykach. Płatki z róży robiłam już wiele razy w cukrze i nie przepadałam za nimi, Boguś lubi słodkości, ale w ubiegłym roku spróbowałam zalane w miodzie z plasterkami cytryny, pycha, już wszystko zjedzone, zostało troszkę w cukrze, jak wpadniesz na kawę to spróbujesz.
Mysia,bardzo się cieszę że mnie odwiedziłaś i mam nadzieję że będziesz często zaglądać.
Awatar użytkownika
mysia
200p
200p
Od: 28 wrz 2014, o 18:37
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Danusiu ja zaglądałam bardzo często tylko po kryjomu ;:7
cieszę się że teraz mogę na legalu
jestem ciekawa czy przetrwała u Ciebie lewisja ?

spokojnej nocy życzę
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”