Datura - pielęgnacja/porady praktyczne - 3cz.
Moje na chwilę obecną wyglądają tak. Nie są zabierane na noc od dłuższego czasu, tylko jedna noc dała się dwóm sztukom we znaki. Nie było wprawdzie przymrozku ale wiał silny i zimny wiatr. Liście im się niektóre zrobiły takie flaki, ale następnego dnia rano już były takie jak wcześniej. Nie mogę się już doczekać kiedy zakwitną bo to będzie mój pierwszy rok z daturami. Dwie sztuki mam rozmnożone z nasion, bo tylko te dwie były na tyle silne żeby przetrwać. Postawiłam je gdzieś z boku i na prawie całe wakacje o nich zapomniałam Ale teraz już wszystkich pilnuję
- iwika
- 500p
- Od: 17 paź 2006, o 14:08
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
mommy_b śliczne, mam nadzieje że częściej je będziesz pokazywać Ja bym te drobne przyrosty oberwała niech się skupią na rośnięciu i kwitnięciu
Iwona i Lhasa Apso
Mój prawie ogród - Iwika
Mój prawie ogród - Iwika
-
- 200p
- Od: 13 mar 2009, o 15:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Karate będzie działam poniżej 19 stopni, przy wyższej temperaturze nie zadziała, więc to może być przyczyną niepowodzenia w walce z mszycami. Ja w zeszłym roku stosowałam wywar z czosnku na mszyce na róże szczególnie i po kilku opryskach nie było śladu. Tam gdzie było ich niewiele to pomogło od razu ale gdzie więcej to trzeba było powtarzać. No i chyba sama dzisiaj będę pryskała tyle, że róże od mszycy. Jest jeszcze środek Pirimor na mszyce.
- andrzej1050
- 500p
- Od: 4 lip 2007, o 17:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
-
- 30p - Uzależniam się...
- Od: 27 kwie 2009, o 14:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
witam
O jejku!! jak ja wam dziękuje za podpowiedz! wiecie co??? moją różę pienną tak mszyce jedzą, ze to co ujrzalam to bylo straszne!!!!!!!!!!!! czyli mam teraz dwie bidule na głowie i różę i daturę... a jak to się robi ten roztwór np.z cebuli czy czosnku? jednak dla pewnosci kupię decis takze...
Podlewam daturę nawozem do datur "BIOPON" może on być czy kiepski ?
O jejku!! jak ja wam dziękuje za podpowiedz! wiecie co??? moją różę pienną tak mszyce jedzą, ze to co ujrzalam to bylo straszne!!!!!!!!!!!! czyli mam teraz dwie bidule na głowie i różę i daturę... a jak to się robi ten roztwór np.z cebuli czy czosnku? jednak dla pewnosci kupię decis takze...
Podlewam daturę nawozem do datur "BIOPON" może on być czy kiepski ?