Storczyki Początki mojej pasji
- zabkamarta
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 1 maja 2017, o 18:41
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Storczyki Początki mojej pasji
Weź mi nie przypominają o Phal. Liu`s Berry za dlugo się wahała yyyy odnośnie zakupów to sprawdziłam stan konta, stwierdziłam, że lipa, ale... Kurcze jest wiosna jeśli nie teraz to kiedy no i stwierdziłam, że najwyżej nic nie będę jeść
A na parapet postawie regał tylko sprzedawca zapomniał mi jedną półkę dosłać i czekam z młotkiem w ręku żeby to zbić, pociągnąć lakierem i zagospodarować
A na parapet postawie regał tylko sprzedawca zapomniał mi jedną półkę dosłać i czekam z młotkiem w ręku żeby to zbić, pociągnąć lakierem i zagospodarować
Asiu, zacznę od końca. Phal. lindenii ma śliczne listki i jest ozdobą nawet gdy nie kwitnie
Cieszę się , że jako kolejna os. kupiłaś Phal. celebensis. Moja słabizna ładnie się wzmacnia (choć w nią nie wierzyłam).
W pewnym momencie miała najmłodszy liść taki wiotki, że myślałam - już po niej ... Ale jest o.k.
Z kwitnących, mam sentyment do Phal. modesta. Miałam ją kiedyś i pięknie kwitła.
Któregoś dnia zdrowy trzon odpadł od zdrowych korzeni. Tak to ja widziałam, a okazało się, że jakaś choroba trawiła trzon poniżej podłoża
w niewidocznym dla mnie miejscu :/
Z tego co pamiętam, to sporo storczyków zakupiłaś w ub. roku i teraz, więc spodziewam się Asiu w przyszłych miesiącach
eksplozji kwitnień
Cieszę się , że jako kolejna os. kupiłaś Phal. celebensis. Moja słabizna ładnie się wzmacnia (choć w nią nie wierzyłam).
W pewnym momencie miała najmłodszy liść taki wiotki, że myślałam - już po niej ... Ale jest o.k.
Z kwitnących, mam sentyment do Phal. modesta. Miałam ją kiedyś i pięknie kwitła.
Któregoś dnia zdrowy trzon odpadł od zdrowych korzeni. Tak to ja widziałam, a okazało się, że jakaś choroba trawiła trzon poniżej podłoża
w niewidocznym dla mnie miejscu :/
Z tego co pamiętam, to sporo storczyków zakupiłaś w ub. roku i teraz, więc spodziewam się Asiu w przyszłych miesiącach
eksplozji kwitnień
Pozdrawiam, Joanna
Uratowane storczyki Art cz.I, Ulubione storczyki Art cz.II
Ulubione storczyki Art cz.III
Uratowane storczyki Art cz.I, Ulubione storczyki Art cz.II
Ulubione storczyki Art cz.III
Asiu masz piękne rośliny i super nowości
Kwitnący phal lindenii to jedno z moich marzeń Kupiłam w zeszłym roku nawet dwie sztuki, ale małe, bo dorosłych nie mogłam wtedy znaleźć. Więc na kwitnienie pewnie poczekam parę lat, bo póki co rosną baaardzo wolno. W jakich warunkach będziesz swoją trzymać?
Phal mariae to też i moje chciejstwo, będę z ciekawością obserwować jak Twoja rośnie. Niestety mariae się u mnie nie podoba Mam jedną chyba z 2 lata, wygląda jak siedem nieszczęść, wątpię czy kiedykolwiek zakwitnie, ale żal mi sierotki, więc ją trzymam.
Kwitnący phal lindenii to jedno z moich marzeń Kupiłam w zeszłym roku nawet dwie sztuki, ale małe, bo dorosłych nie mogłam wtedy znaleźć. Więc na kwitnienie pewnie poczekam parę lat, bo póki co rosną baaardzo wolno. W jakich warunkach będziesz swoją trzymać?
Phal mariae to też i moje chciejstwo, będę z ciekawością obserwować jak Twoja rośnie. Niestety mariae się u mnie nie podoba Mam jedną chyba z 2 lata, wygląda jak siedem nieszczęść, wątpię czy kiedykolwiek zakwitnie, ale żal mi sierotki, więc ją trzymam.
- Asia7084
- 200p
- Od: 16 lut 2015, o 10:47
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Art phal. modesta jak na razie trzyma się całkiem nieźle, szkoda ze Twoja się zmarnowała.
Pięknie pachnie.
Mam kilka pędów ale na razie w trakcie rośnięcia, mam nadzeję że sukcesywnie będę mogła je tu pokazać.
Luisa mój phal.lidenii jest też mały. Jedyne co jestem w stanie jej zapewnić to chłodniejsze miejsce zimą ok 18stopni.
Latem jest jak jest. Zobaczymy jak będzie się rozwijać a w razie czego będę kombinować by poprawić jej warunki.
Na phal. mariae już długo polowałam, mam nadzieję że się jej u mnie spodoba. na razie są u mnie świeżo więc aklimatyzują się. Ciekawe co z Twoja jest nie tak. Czy zakwitła kiedyś u Ciebie czy od początku taka marna?
Czas pokazać co aktualnie kwitnie
Phal.Jennifer Palermo x cornu-cervi var.chattaladae
Phal.Modesta
Phal.Kimono
mini
Phal.Gold Staff
mini
Phal.Elegant Dream Diamond
Phal.Liodoro
mini
Phal.Manhattan z odbicia
Phal.Andorra
mini
midi
Phal.Equestris Graz kończy kwitnienie i wypuszcza keiki
woskowy
kolejna mini
phal.Phoenix
Phal.Red eye
Phal.Emperor Jewel
i ten na którego czekam,czekam...
Ciekawe czy ktoś zgadnie cóż to jest
Pięknie pachnie.
Mam kilka pędów ale na razie w trakcie rośnięcia, mam nadzeję że sukcesywnie będę mogła je tu pokazać.
Luisa mój phal.lidenii jest też mały. Jedyne co jestem w stanie jej zapewnić to chłodniejsze miejsce zimą ok 18stopni.
Latem jest jak jest. Zobaczymy jak będzie się rozwijać a w razie czego będę kombinować by poprawić jej warunki.
Na phal. mariae już długo polowałam, mam nadzieję że się jej u mnie spodoba. na razie są u mnie świeżo więc aklimatyzują się. Ciekawe co z Twoja jest nie tak. Czy zakwitła kiedyś u Ciebie czy od początku taka marna?
Czas pokazać co aktualnie kwitnie
Phal.Jennifer Palermo x cornu-cervi var.chattaladae
Phal.Modesta
Phal.Kimono
mini
Phal.Gold Staff
mini
Phal.Elegant Dream Diamond
Phal.Liodoro
mini
Phal.Manhattan z odbicia
Phal.Andorra
mini
midi
Phal.Equestris Graz kończy kwitnienie i wypuszcza keiki
woskowy
kolejna mini
phal.Phoenix
Phal.Red eye
Phal.Emperor Jewel
i ten na którego czekam,czekam...
Ciekawe czy ktoś zgadnie cóż to jest
- zabkamarta
No to mam oczopląs
Oglądam już parę razy zdjęcia. Jest parę takich, że jak Ci znikną w nocy to znaczy że to byłam ja. A adres znam.
Ale poważnie to jak zawsze zachwyca Gold Staff, Andora (na razie żyje u mnie), ta czekoladowa mini to pierwsza zniknie Ci z parapetu, a zaraz za nią ta midi.
Graz Cię znowu obdarza chojnie.
Emperor Jewel naprawdę taki ciemny jest w rzeczywistości?
A jeśli chodzi o zagadke stawiam na Phalaenopsis schilleriana albo Philadelphia
Oglądam już parę razy zdjęcia. Jest parę takich, że jak Ci znikną w nocy to znaczy że to byłam ja. A adres znam.
Ale poważnie to jak zawsze zachwyca Gold Staff, Andora (na razie żyje u mnie), ta czekoladowa mini to pierwsza zniknie Ci z parapetu, a zaraz za nią ta midi.
Graz Cię znowu obdarza chojnie.
Emperor Jewel naprawdę taki ciemny jest w rzeczywistości?
A jeśli chodzi o zagadke stawiam na Phalaenopsis schilleriana albo Philadelphia
Rany, ile Ty ich masz kwitnących
Ale wiesz, co jest najgorsze? Że dopiero jak zakwitnie, to będzie można stwierdzić czy to czysta mariae, czy krzyżówka z bastianii, bo one są notorycznie mylone. Jak sobie pomyślę, że parę lat czekania i się okaże, że to nie jest mariae
No właśnie, ostatnio mariae nigdzie nie można było dostać. Swoją kupiłam jako małą siewkę 2 albo 3 lata temu, nie kwitła jeszcze. Może po prostu cherlawy egzemplarz trafiłam, zdarza się. Długo z grzybem się zmagała (jako jedyny z moich storczyków), musiałam jej powycinać duże kawałki liści, więc naprawdę straszy wyglądem Ale teraz jej idzie nowy liść, nowe korzenie, więc może jeszcze coś z niej będzie.Asia7084 pisze:Art
Luisa Na phal. mariae już długo polowałam, mam nadzieję że się jej u mnie spodoba. na razie są u mnie świeżo więc aklimatyzują się. Ciekawe co z Twoja jest nie tak. Czy zakwitła kiedyś u Ciebie czy od początku taka marna?
Ale wiesz, co jest najgorsze? Że dopiero jak zakwitnie, to będzie można stwierdzić czy to czysta mariae, czy krzyżówka z bastianii, bo one są notorycznie mylone. Jak sobie pomyślę, że parę lat czekania i się okaże, że to nie jest mariae
- Asia7084
- 200p
- Kontakt:
- zabkamarta
Eno pudło jak nic, bo bardzo ciemny... Hmmm...strzał Phal Black Pearl - tylko że chyba za jasny na niego kurcze nie mogę uchwycić punktu odniesienia odnośnie wielkości pąków bardziej wydaje mi się, że będzie czerwony co nie?
- Asia7084
- 200p
- Kontakt:
- zabkamarta
Ooooszty masz Piccolo
- zabkamarta
Kurcze, czekaj, czekaj, gdzie ja mam ten adres
Teraz go jakoś kupiłaś czy może już jesteś długoletnim posiadaczem?
Teraz go jakoś kupiłaś czy może już jesteś długoletnim posiadaczem?
- Asia7084
- 200p
- Kontakt:
Mam go 3 lata chyba. Mam się bać
Teraz to chyba jego zdobycie to tylko z jakiś prywatnych kolekcji.
Muszę powiedzieć że u mnie dość kapryśny jest,to będzie dopiero drugie jego kwitnienie u mnie tym bardziej się cieszę bo już chyba zapomniałam jaki jest piękny
Teraz to chyba jego zdobycie to tylko z jakiś prywatnych kolekcji.
Muszę powiedzieć że u mnie dość kapryśny jest,to będzie dopiero drugie jego kwitnienie u mnie tym bardziej się cieszę bo już chyba zapomniałam jaki jest piękny