Działeczka Erazma i nie tylko ... 2 cz. 2008r.
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 17 sie 2005, o 13:10
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Mariolu kwiatek ten nazywa się żurawka. Jak wykłada się na ścieżkę to wbij patyk i podwiąż sznurkiem. Żona wykorzystuje go jako dodatek do innych kwiatów do wazonu.
Moniko a opryskane mlekiem pomidory są w gruncie czy w tunelu. Pamiętaj, że oprysk mlekiem liści pomidorów (od góry i spodu) musisz wykonywać teraz w każdą sobotę.
Po sprawdzeniu widzę, że pomidorki masz w gruncie. Zaznaczam ja nie sprawdzałem nigdy skuteczności mleka przy oprysku pomidorów w gruncie. Mam je zawsze w tunelu.
Moniko a opryskane mlekiem pomidory są w gruncie czy w tunelu. Pamiętaj, że oprysk mlekiem liści pomidorów (od góry i spodu) musisz wykonywać teraz w każdą sobotę.
Po sprawdzeniu widzę, że pomidorki masz w gruncie. Zaznaczam ja nie sprawdzałem nigdy skuteczności mleka przy oprysku pomidorów w gruncie. Mam je zawsze w tunelu.
Pozdrawiam Andrzej.
- Elizabetka
- Przyjaciel Forum
- Od: 4 lip 2006, o 20:04
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Już od dawna wybieram się do Ciebie Andrzeju żeby zobaczyć co też tam porabiasz.
Niezmiennie ....oaza warzywnictwa i sadownictwa. Piękne zbiory się szykują ....mówisz ogórki do przymrozków?.....piękna sprawa. Przepiękne są też łany kwiatów przy ścieżce i jakie różnorodne.
Ślicznego macie tego "maleńkiego" basioczka....strasznie słodki no i na pewno bardzo "żarty".
Ja przed truskawkami posiałam łubin myślę, że to dobry pomysł zwłaszcza przy moich piaskach. Jak byś mógł napisz o swoich truskawkach....z góry dzięki.
Pozdrawiam.
Niezmiennie ....oaza warzywnictwa i sadownictwa. Piękne zbiory się szykują ....mówisz ogórki do przymrozków?.....piękna sprawa. Przepiękne są też łany kwiatów przy ścieżce i jakie różnorodne.
Ślicznego macie tego "maleńkiego" basioczka....strasznie słodki no i na pewno bardzo "żarty".
Ja przed truskawkami posiałam łubin myślę, że to dobry pomysł zwłaszcza przy moich piaskach. Jak byś mógł napisz o swoich truskawkach....z góry dzięki.

Pozdrawiam.

-
- Od: 17 sie 2005, o 13:10
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Moje truskawki jesienią w 2006 roku dostały w międzyrzędzia obornik. Wiosną posypałem trochę azofoską.Elizabetka pisze:...Ja przed truskawkami posiałam łubin myślę, że to dobry pomysł zwłaszcza przy moich piaskach. Jak byś mógł napisz o swoich truskawkach....z góry dzięki.![]()
Pozdrawiam.
Pozdrawiam Andrzej.
- izabella1004
- Od: 18 kwie 2008, o 08:57
- 7koliberek9
- 200p
- Od: 17 mar 2008, o 12:37
Też mam labradora, który rok temu wyglądał podobnie do Twojego - mały, ofutrzony grubasekErazm pisze:Mamy taki sam problem. I jak temu zaradzić?

Miałam z nim spore problemy bo szalał w ogródku i na działce więc na początku tego roku byłam zmuszona wybudować mu kojec ale ze siatka miała z jednej strony tylko 120 cm to zaczął przeskakiwać i trzeba było użyć takiej na 1,5m. Od kwietnia zamykamy go regularnie na noc a w dzień bawi sie tylko pod kontrolą i muszę przyznać że trochę zmądrzał. Nie kopie dołów bo szkoda na to czasu, jest bardziej chętny do zabawy z ludźmi i bardziej sie słucha. Można powiedzieć że pół roku temu był wielkim indywidualistą i chadzał własnymi ścieżkami a teraz na krok mnie nie odstępuje

Z tym kąpaniem w stawie to chyba nic nie da sie zrobić. Mój zawsze korzysta z okazji żeby sie gdzieś wychlapać nawet jeśli jest to kałuża albo śmierdzące bajoro (już nie raz tak było fuj fuj)