Pasja - czas letni się zbliża :)

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
gaura
500p
500p
Od: 14 lut 2013, o 15:37
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Pasja - czas zimowy :)

Post »

Kasiu, jaka cudowna kolekcja ;:138 Nostalgie i Elfe przepiękne
Pozdrawiam, Kasia
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Kasiu, ta biała ta Artemis,a druga nie podpisana wygląda na Bordure Rose ;-)
Twoja Elfe faktycznie niesamowita... Moja już po przeprowadzce, ciekawe czy rozwinie skrzydła w tym roku.
Kasiu, cudne te kompozycje w skrzyniach z heliotropem - jaką trawkę tam masz?
Pozdrawiam serdecznie :wit
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Kasiu przepiękny różany pokaz ;:167 Cieszę się bardzo, bo po rekonesansie ogrodowym stwierdzam, że nasze królewny pięknie przetrwały zimę..... można liczyć na obfite kwitnienia :D
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Kasiu,imponująca kolekcja róż,w realu widok musi zapierać dech.Czy róże okrywowe przycina się jakoś wiosną,bo z moich zrobiły się prawie pnące.
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Jak tam prace ogrodowe rozpoczęte?
Ja popracowałam przez te 2 dni
No i po uprzątnięciu kilku rabat odkryłam, że jednak kilka przebiśniegów mam ;:138
Awatar użytkownika
magenta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2010, o 19:18
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

Witam was w króciutkim urlopowym przelocie, akurat net chwycił! Beskidy są cudowne i ta wszechobecna wiosna, wydobywająca się z roślin, drzew, mchów, borówek które mają malutkie listki jest niesamowita! Aż zachciało mi się tu przyjechać latem! Po całym dniu na świeżym powietrzu, padamy jak muchy i wybaczcie nie odwiedzam waszych ogrodów bo oczy kleją się niesamowicie. :oops:
Odpowiem jednak szybciutko, bo jest mi bardzo miło, że zaglądacie ;:173 do mnie :D
Gaura bardzo dziękuje, moja kolekcja jest skromniutka, ale bardzo mnie raduje. W tym roku postanowiłam się od początku bardzo przyłożyć do pielęgnacji i mam nadzieję, że mi się to uda.
Kasiek dzięki, tak to Artemis dzięki za przypomnienie. ;:196 A ta druga miała jakąś inną nazwę z francuska brzmiącą, coś jakby na P... ;:131 kupiłam ją, bo jest również bardzo zdrowa i przypominała odrobinę nostalgie, chociaż zupełnie inaczej wygląda kwiat po rozwinięciu.
Elfe niestety dostała plamistości i muszę zadziałać miedzianem na początku sezonu, może się nie podda. Straciła również na żywotności przez opuchlaki, bo ją popryskałam mospilanem i górne listki się zwinęły...Ech ta chemia! Spróbuje z wrotyczem tym razem i powtórnie z nicieniami! Ale z tego co wiem to ogólnie w naszych stronach pojawiły się te paskudy. Kasia Elfe w twoich rękach na pewno się spisze w tym roku, w każdym razie życzę ci tego, bo śliczna jest bardzo! W skrzyniach posadziłam miskanta silberspienne. Nie wiem czy przetrwał, bo nie był okryty należycie :oops: W razie straty będzie nowa kompozycja :lol:
Agnieszka dziękuję ;:168 tTeż liczę na bujne kwitnienie, ale wiem, że opieka musi być ;:108 Od samego startu!
Małgosiu moje róże nie rosną razem, więc nie dają takiego spektakularnego wrażenia, ale lubię wyławiać wzrokiem ich kształty i piękno spośród zieloności rabat ;:224 Przypomniało mi się, że mam jeszcze jedną Pilgirima :lol: Oj powinnam chyba zrobić solidną inwentaryzację :)
Moje okrywówki jeszcze tak się nie rozrosły więc nie miałam powodów ich przycinać, myślę, że tu będzie ekspertem Robaczek ( ma sporo rabat z okrywówek)
Małgosiu Margo prace porządkowe rozpoczęłam w styczniu i postępują powoli :lol:
Teraz się feriuję z rodzinką ;:173
A tak się martwiłaś brakiem przebiśniegów :lol: A tu proszę ;:224 Super

Pozdrawiam was do miłego! :wit
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Beskidy są cudowne i ta wszechobecna wiosna, wydobywająca się z roślin, drzew, mchów, borówek które mają malutkie listki jest niesamowita!
Wiem coś na ten temat :D
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Kasiu, kiedy wracasz z ferii? Pogoda u nas bardzo sprzyjająca i można robić bez końca... oczywiście miarą jest siła zakwasów dnia następnego :lol:
Pozdrawiam wiosennie!
Awatar użytkownika
magenta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Witajcie pączkowo ;:306 szybciutki wpis, pomiędzy pochłanianiem kolejnych :D

Aniu, wyrażam absolutnie swój podziw, dla osób które zmagają się z trudnym klimatem przy uprawie swoich ogrodów ;:oj Cudnie wszystko wygląda jak mamy ciepełko i śródziemnomorskie klimaty, ale górski klimat to dopiero wyzwanie ;:oj Z pewnością zawitam tu latem ;:173 Baza do wypadów jest niedaleko więc można nawet bez noclegów się przemieszczać wycieczkowo. Pozdrawiam wiosennie!

Aga oj wracam niebawem i ruszam do działania, chociaż słyszę, że jeszcze nocami przymrozki zmrażają glebę. Poza tym co tam czytam u ciebie :lol: Crazy Garden ;:63 Super pomysł ;:333 Do miłego po powrocie!
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Za pączka podziękuję, przyszłam poczytać jak się urlop podoba w Beskidach.
Wiosna na całego :wink:
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

A ja dzisiaj nie zjadłam ani jednego. Może to i lepiej ;:306
Awatar użytkownika
magenta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Witajcie, dziś jeszcze choć na momencik, biegnę na działkę do taty podejrzeć wiosenkę ;:65 Ależ tu ciepło ;:oj Jestem w szoku :shock: Śląskie koleżanki chyba wszystkie z grabiami i kawą biegają po ogrodach :lol: Aż zazdroszczę ;:173
Aga urlop wspaniały, chociaż zdrowie nie dopisało :? Dzieciaki tyle ile mogły poszusowały na nartach, a my wygrzewaliśmy w słoneczku z grzańcem w dłoni średnio stare kości :lol:
Małgoś pączek musi być, inaczej roczek się będzie słabo kulał :lol:

Lecę zobaczyć co u was ;:65 :wit
Awatar użytkownika
majowa
1000p
1000p
Od: 20 kwie 2010, o 11:38

Post »

Cześć Kasiu.
Kości wygrzane, dzieci zadowolone, baterie naładowane? Śląsk grabi, wertykuluje, sprząta ale i my, koleżanki z sekcji mazowieckiej nie pozostajemy z tyłu :wink: Bailando chyba pierwszy raz właśnie u Ciebie widziałam i kupiłam u Ewy trzy krzaczki. Liczę na kwitnienie taki jak u Ciebie. Pokażesz później swoje zakupy galeryjkowe?
Pozdrawiam, Iwona
cz.5_aktualna, spis wątków
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Na razie to ja się kulam. :D
Zapomniałam, że u mamy zjadłam jednego racucha
Będzie dobrze ;:333
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

A masz rację, grabią, wertykulują, piją kawę, latają z sekatorami, grillują i spędzają cały boży dzień w ogrodzie...cudnie jest :tan
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”