Pasja - czas letni się zbliża :)
- gaura
- 500p
- Od: 14 lut 2013, o 15:37
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Pasja - czas zimowy :)
Kasiu, jaka cudowna kolekcja
Nostalgie i Elfe przepiękne

Pozdrawiam, Kasia
- robaczek_Poznan
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 30 sty 2012, o 23:42
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kasiu, ta biała ta Artemis,a druga nie podpisana wygląda na Bordure Rose ;-)
Twoja Elfe faktycznie niesamowita... Moja już po przeprowadzce, ciekawe czy rozwinie skrzydła w tym roku.
Kasiu, cudne te kompozycje w skrzyniach z heliotropem - jaką trawkę tam masz?
Pozdrawiam serdecznie
Twoja Elfe faktycznie niesamowita... Moja już po przeprowadzce, ciekawe czy rozwinie skrzydła w tym roku.
Kasiu, cudne te kompozycje w skrzyniach z heliotropem - jaką trawkę tam masz?
Pozdrawiam serdecznie

- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Kasiu przepiękny różany pokaz
Cieszę się bardzo, bo po rekonesansie ogrodowym stwierdzam, że nasze królewny pięknie przetrwały zimę..... można liczyć na obfite kwitnienia 

- malgocha1960
- Od: 8 lut 2010, o 18:15
Kasiu,imponująca kolekcja róż,w realu widok musi zapierać dech.Czy róże okrywowe przycina się jakoś wiosną,bo z moich zrobiły się prawie pnące.
- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Jak tam prace ogrodowe rozpoczęte?
Ja popracowałam przez te 2 dni
No i po uprzątnięciu kilku rabat odkryłam, że jednak kilka przebiśniegów mam
Ja popracowałam przez te 2 dni
No i po uprzątnięciu kilku rabat odkryłam, że jednak kilka przebiśniegów mam

- magenta
- Od: 31 mar 2010, o 19:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Witam was w króciutkim urlopowym przelocie, akurat net chwycił! Beskidy są cudowne i ta wszechobecna wiosna, wydobywająca się z roślin, drzew, mchów, borówek które mają malutkie listki jest niesamowita! Aż zachciało mi się tu przyjechać latem! Po całym dniu na świeżym powietrzu, padamy jak muchy i wybaczcie nie odwiedzam waszych ogrodów bo oczy kleją się niesamowicie.
Odpowiem jednak szybciutko, bo jest mi bardzo miło, że zaglądacie
do mnie
Gaura bardzo dziękuje, moja kolekcja jest skromniutka, ale bardzo mnie raduje. W tym roku postanowiłam się od początku bardzo przyłożyć do pielęgnacji i mam nadzieję, że mi się to uda.
Kasiek dzięki, tak to Artemis dzięki za przypomnienie.
A ta druga miała jakąś inną nazwę z francuska brzmiącą, coś jakby na P...
kupiłam ją, bo jest również bardzo zdrowa i przypominała odrobinę nostalgie, chociaż zupełnie inaczej wygląda kwiat po rozwinięciu.
Elfe niestety dostała plamistości i muszę zadziałać miedzianem na początku sezonu, może się nie podda. Straciła również na żywotności przez opuchlaki, bo ją popryskałam mospilanem i górne listki się zwinęły...Ech ta chemia! Spróbuje z wrotyczem tym razem i powtórnie z nicieniami! Ale z tego co wiem to ogólnie w naszych stronach pojawiły się te paskudy. Kasia Elfe w twoich rękach na pewno się spisze w tym roku, w każdym razie życzę ci tego, bo śliczna jest bardzo! W skrzyniach posadziłam miskanta silberspienne. Nie wiem czy przetrwał, bo nie był okryty należycie
W razie straty będzie nowa kompozycja
Agnieszka dziękuję
tTeż liczę na bujne kwitnienie, ale wiem, że opieka musi być
Od samego startu!
Małgosiu moje róże nie rosną razem, więc nie dają takiego spektakularnego wrażenia, ale lubię wyławiać wzrokiem ich kształty i piękno spośród zieloności rabat
Przypomniało mi się, że mam jeszcze jedną Pilgirima
Oj powinnam chyba zrobić solidną inwentaryzację 
Moje okrywówki jeszcze tak się nie rozrosły więc nie miałam powodów ich przycinać, myślę, że tu będzie ekspertem Robaczek ( ma sporo rabat z okrywówek)
Małgosiu Margo prace porządkowe rozpoczęłam w styczniu i postępują powoli
Teraz się feriuję z rodzinką
A tak się martwiłaś brakiem przebiśniegów
A tu proszę
Super
Pozdrawiam was do miłego!

Odpowiem jednak szybciutko, bo jest mi bardzo miło, że zaglądacie

Gaura bardzo dziękuje, moja kolekcja jest skromniutka, ale bardzo mnie raduje. W tym roku postanowiłam się od początku bardzo przyłożyć do pielęgnacji i mam nadzieję, że mi się to uda.
Kasiek dzięki, tak to Artemis dzięki za przypomnienie.

Elfe niestety dostała plamistości i muszę zadziałać miedzianem na początku sezonu, może się nie podda. Straciła również na żywotności przez opuchlaki, bo ją popryskałam mospilanem i górne listki się zwinęły...Ech ta chemia! Spróbuje z wrotyczem tym razem i powtórnie z nicieniami! Ale z tego co wiem to ogólnie w naszych stronach pojawiły się te paskudy. Kasia Elfe w twoich rękach na pewno się spisze w tym roku, w każdym razie życzę ci tego, bo śliczna jest bardzo! W skrzyniach posadziłam miskanta silberspienne. Nie wiem czy przetrwał, bo nie był okryty należycie

Agnieszka dziękuję

Małgosiu moje róże nie rosną razem, więc nie dają takiego spektakularnego wrażenia, ale lubię wyławiać wzrokiem ich kształty i piękno spośród zieloności rabat

Moje okrywówki jeszcze tak się nie rozrosły więc nie miałam powodów ich przycinać, myślę, że tu będzie ekspertem Robaczek ( ma sporo rabat z okrywówek)
Małgosiu Margo prace porządkowe rozpoczęłam w styczniu i postępują powoli

Teraz się feriuję z rodzinką

A tak się martwiłaś brakiem przebiśniegów

Pozdrawiam was do miłego!

- sweety
- Od: 20 mar 2012, o 09:37
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Wiem coś na ten tematBeskidy są cudowne i ta wszechobecna wiosna, wydobywająca się z roślin, drzew, mchów, borówek które mają malutkie listki jest niesamowita!

Kasiu, kiedy wracasz z ferii? Pogoda u nas bardzo sprzyjająca i można robić bez końca... oczywiście miarą jest siła zakwasów dnia następnego
Pozdrawiam wiosennie!

Pozdrawiam wiosennie!
- magenta
- Kontakt:
Witajcie pączkowo
szybciutki wpis, pomiędzy pochłanianiem kolejnych
Aniu, wyrażam absolutnie swój podziw, dla osób które zmagają się z trudnym klimatem przy uprawie swoich ogrodów
Cudnie wszystko wygląda jak mamy ciepełko i śródziemnomorskie klimaty, ale górski klimat to dopiero wyzwanie
Z pewnością zawitam tu latem
Baza do wypadów jest niedaleko więc można nawet bez noclegów się przemieszczać wycieczkowo. Pozdrawiam wiosennie!
Aga oj wracam niebawem i ruszam do działania, chociaż słyszę, że jeszcze nocami przymrozki zmrażają glebę. Poza tym co tam czytam u ciebie
Crazy Garden
Super pomysł
Do miłego po powrocie!

Aniu, wyrażam absolutnie swój podziw, dla osób które zmagają się z trudnym klimatem przy uprawie swoich ogrodów

Aga oj wracam niebawem i ruszam do działania, chociaż słyszę, że jeszcze nocami przymrozki zmrażają glebę. Poza tym co tam czytam u ciebie

- aage
- Od: 7 mar 2008, o 13:01
Za pączka podziękuję, przyszłam poczytać jak się urlop podoba w Beskidach.
Wiosna na całego
Wiosna na całego

- Margo2
A ja dzisiaj nie zjadłam ani jednego. Może to i lepiej 

- magenta
- Kontakt:
Witajcie, dziś jeszcze choć na momencik, biegnę na działkę do taty podejrzeć wiosenkę
Ależ tu ciepło
Jestem w szoku
Śląskie koleżanki chyba wszystkie z grabiami i kawą biegają po ogrodach
Aż zazdroszczę
Aga urlop wspaniały, chociaż zdrowie nie dopisało
Dzieciaki tyle ile mogły poszusowały na nartach, a my wygrzewaliśmy w słoneczku z grzańcem w dłoni średnio stare kości
Małgoś pączek musi być, inaczej roczek się będzie słabo kulał
Lecę zobaczyć co u was

Aga urlop wspaniały, chociaż zdrowie nie dopisało

Małgoś pączek musi być, inaczej roczek się będzie słabo kulał

Lecę zobaczyć co u was

- majowa
- 1000p
- Od: 20 kwie 2010, o 11:38
Cześć Kasiu.
Kości wygrzane, dzieci zadowolone, baterie naładowane? Śląsk grabi, wertykuluje, sprząta ale i my, koleżanki z sekcji mazowieckiej nie pozostajemy z tyłu
Bailando chyba pierwszy raz właśnie u Ciebie widziałam i kupiłam u Ewy trzy krzaczki. Liczę na kwitnienie taki jak u Ciebie. Pokażesz później swoje zakupy galeryjkowe?
Kości wygrzane, dzieci zadowolone, baterie naładowane? Śląsk grabi, wertykuluje, sprząta ale i my, koleżanki z sekcji mazowieckiej nie pozostajemy z tyłu

- Margo2
Na razie to ja się kulam.
Zapomniałam, że u mamy zjadłam jednego racucha
Będzie dobrze

Zapomniałam, że u mamy zjadłam jednego racucha
Będzie dobrze

- aage
- Od: 7 mar 2008, o 13:01
A masz rację, grabią, wertykulują, piją kawę, latają z sekatorami, grillują i spędzają cały boży dzień w ogrodzie...cudnie jest