Siedlisko z sosnami cz.5

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2012, o 14:23
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Siedlisko z sosnami cz.5

Post »

Sosenki4 pisze:Miłko, zdjęcia będą, bo jakieś robiłam. Mimo suszy jakieś twardziele kwitły, obżarte też są, choć tych wolę nie pokazywać, bo rany mi się jeszcze nie zagoiły. Strusie na szczeście nie biegają w mojej okolicy, ale jastrzębie tak ;:138
Żeby nie bylo tylko o uschniętych i zeżartych roślinach to się pochwalę, że pieris od Ciebie pąki kwiatowe puszcza,czyli jest szansa na kwitnienie wiosną ;:138
Widzę, że urlop minął szybko i był zdecydowanie za krótki...ja też sobie robię nadzieje na swój wrześniowy i też pewnie malo co zrobię...
Awatar użytkownika
wielkakulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2012, o 12:25
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Czytam i szkoda mi twojej pracy, ale drzewka dadzą radę - jeszcze się zdziwisz. ;:196
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

;:138 ;:138 ;:138 w nocy popadało solidnie i wreszcie rośliny łapią oddech po letnich upałach i tropikalnych warunkach życia. Nieważne, że burza za burzą była i nawałnice przechodziły, gradu nie było, szkód w ogrodzie nie ma. Jestem szczęśliwa jak dziecko z tego nocnego padania.

Pati, cieszę się bardzo, że pieris ma się dobrze. U mnie pewnie miałby gorsze warunki bytowe jak u Ciebie. Susza straszna pewnie by go wykończyła, bo niektóre azalki mają popalone liście od słońca. Świerk, który ma dawać im cień ma zalednie 30cm wzrostu i jeszcze jest nieposadzony, choć dołek już ma naszykowany.

Aniu, obyś miała rację, że sadzonki dadzą sobie radę i przezyją spotkanie z sarnami.

Tymczasem telefon, na ktrórym mam zdjęcia odmówił współpracy z kompem i zdjęć nie mogę z niego wydobyć. Muszę pewnie znów poprosić kolegę w pracy, żeby mi pomógł z tym ustrojstwem.
Najnowsze wieści: kostka z boczniakiem, kupiona i nastawiona do owocowania 9go sierpnia ma już małe owocki-grzybki :heja . To mój pierwszy eksperyment, więc przeżywam to strasznie mocno.
Awatar użytkownika
wielkakulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

;:oj łał boczniaki - daj znac jak będą i koniecznie wrzuc fotki.
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu mam już małe grzybeczki i fotki ich też mam, ale jak wcześniej pisałam sprzęty się na siebie obraziły i komp nie widzi aparatu, czy aparat nie chce się kompowi pokazać, Nie wiem ...
Awatar użytkownika
wielkakulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Może cos w kabelkach...miałam problem z czytaniem karty a okazało sie ze przewód złamany przy końcówce z USB...
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu, u mnie to jest tak, ze oba muszą mieć te same aktualizacje i net do połączenia. Obawiam się, że komp ściągnął sobie nowszą wersję oprogramowania i teraz aparat jest nieaktualny. Póki co, po urlopie nie mam czasu na zabawę ze sprzętem. Postaram się może w domu, ale tam wiadomo...syn okupuje kompa (tego zdatnego do użytku), drugi jest tak powolny, że do Bożego Narodzenia nie zgram zdjęć na niego ;:306
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Marzenko, trzyma kciuki za udane zbiory grzybków :uszy
Miłego popołudnia :wit
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
czar_na
1000p
1000p
Od: 17 kwie 2012, o 15:49

Post »

Marzenko na jakim stanowisku masz posadzonego pierisa? Mojego spaliło słońce i jeśli przeżyje biedaczek to będę musiała mu innego miejsca poszukać.
Współczuję strat roślinnych. Sarny piękne ale potrafią dać w kość :roll:
Awatar użytkownika
Grazka226
1000p
1000p
Od: 12 mar 2012, o 13:45
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Marzenko witaj ;:196
Nadrabiam zaległości u Ciebie...
Siedzę z kawusią i podczytuję :D
Aktualny wątek http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 40&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Trzy­maj się z da­la od ludzi, którzy próbują pom­niej­szać Two­je am­bicje. Ma­li ludzie zaw­sze tak ro­bią, a nap­rawdę wiel­cy spra­wiają, że czu­jesz, że i Ty możesz być wielki. Mark Twain
Awatar użytkownika
mewa
1000p
1000p
Od: 25 paź 2009, o 17:13

Post »

Trzymam kciuki za boczniaki - u mnie po pierwszym rzucie coś jest chyba nie tak - za to ziemiórek od groma :oops:
Pozdrawiam. Ewa
Awatar użytkownika
ElleBelle
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 paź 2009, o 15:36

Post »

Po deszczu wszystko weżmie się w garść ,nie martw się ;:196 Tu też bardzo sucho ,floksy w ogrodach padnięte ,ale kaskady surfinii w Zakopanem cudowne ;:138 Dzisiaj tu tez popadało i ukradli nam góry ;:7 ;:196
Pozdrawiam, Ela
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dopiero teraz mam chwilkę na FO, więc szybko odpowiedzi:

Kasiu, kciuki się przydadzą, bo pierwszy raz nastawiłam kostkę i liczę na udane zbiory. Nie sądziłam, że po 11tu dniach pojawią się pierwsze grzybki. Poczekam jednak aż podrosną.

Aniu, nie mam pierisa. Kupiłam dwa i oddałam na prezenty. Nie odważyłam się ich mieć u siebie, choć z drugiej strony mam enkianta i ten rośnie w cieniu sosny. Trochę podeschnął, ale żyje. Wśród Rh rośnie i teraz zamierzam dosadzić tam choć z 5 wrzosów.

Grazynko, urlopowałam 2 tyg, wątek powoli się toczył, więc zaległości i czytania nie ma zawiele. Postaram się teraz choć zdjęciami przebłagać gości, żeby znów mnie odwiedzali. U mnie kawusia i relaks w ogrodzie to najwyżej przy domku syna. Czasem mu towarzyszę i wtedy troszkę odpoczywam. Inaczej to ja w ogrodzie = praca.

Ewa, nie mam pojęcia co z Twoją kostką. Swoją uprawiam pierszy raz i nie mam żadnego doświadczenia. Może Elę podpytać, bo przecież dla niej w tym samym źródle kupowałam. Ela teraz w Zakopcu się relaksuje i zwiedza Sanktuarium, to nie będę jej głowy zawracać

Elu, właśnie o Tobie pisałam do Ewy :wink: . Zwiedzaj, wypoczywaj, podziwiaj. W tamtym roku te kaskady obsadzone były wiszącymi pelargoniami. Piękne te dekoracje.

Trochę zdjęć, chyba nie chronologicznie, ale tematycznie mam ułożone.
Jak wiecie siedlisko strasznie ucierpiało podczas suszy. Po ulewie 9.sierpnia wyglądało tak:

Obrazek
ziemia była tak zeschnięta, że nie chłonęła wody. Rozlewiska stały jednak zaledwie 20minut

Obrazek
widać wypaloną od słońca trawę, która całkiem żółta jest

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Po tym deszczu ruszyły powtórnie z kwitnięciem dalie

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

deszcz spodobał się też kannom
Obrazek
Awatar użytkownika
anym
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2013, o 19:01

Post »

Witaj Marzka :wit deszcz cieszy wszystkich, a najbardziej roślinki ;:138
Piękne są Twoje dalie i canny ;:108
Wierzę, że są kwiaty, które się rodzą z spojrzeń ludzkich oczu. Anka
Moje wątki, Aktualny
Awatar użytkownika
maliola
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2012, o 16:01

Post »

Dalie to masz piękne i rzeczywiście deszcz był im potrzebny tak jak i innym roślinom.
Pozdrawiam.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”