Jadziu to jak Ci jeszcze ta róża przeleci to ją złap mizianki były arum dla mnie też było zaskoczeniem Iwonko zaczęłam zbierać teraz jeszcze arum ciekawa jestem co będzie następne Marysiu Masko lelije i liliowce biegam co dzień rano aby zobaczyć co nowego zakwitło i cieszę się jak dziecko z zabawki arum zimuje bo u mnie jest tak na 'oko' z 5 lat Reniu rosną młode bulwki bo dostało arum motyczką Marysiu chinanit głowaczek pobił wszelkie rekordy, zmierzę go po zaschnięciu pędu arum w dotyku jest aksamitne Dorotko niestety kokorycz Canary Feather nie przetrwała zimy, znajomy miał zadołowaną doniczkę w tunelu i też padła a tam miał temperaturę powyżej zera Marysiu delospermo postawię ją na piedestał
Dzisiaj moje pupilki MICHGAN NIKKI CAMEROON NIGHTS LUXURY LACE NIGHT EMBERS SPACECOAST FREAKY TIKI ?
siewka
MINI STELLA
kolejny maluszek
dziękuję za wspólnie spędzony czas
Marysiu to razem biegamy rano do liliowców i lilii a potem w ciągu dnia też sprawdzam. Czy Twoje liliowce też mają takie pokraczne pierwsze kwiatki? już obrywam pąki, bo mnie wkurzają
Ja juz nawet nie oglądam się za liliowcami, bo przez nie mam coraz mniej miejsca na inne kwiaty.Twoje są śliczne czekam aż zakwitnie żółty pajączek.Maryś nie chcesz czasem jakiegoś przygarnąć jak znosisz te upały, bo ja wypadam z gry i tylko wcześnie rano mogę funkcjonować, a skończenie malowania altanki musi poczekać aż się ochłodzi
Maryniu Znowu mnie dawno u Ciebie nie było ale jakoś mi się nie wyświetlało.Różany raj jakim się otaczasz, budzi niezmiennie mój najwyższy podziw i zachwyt. Z prawdziwą przyjemnością oglądam Twój tegoroczny różany spektakl w Twoim ogrodzie.Liliowce też zachwycają swoją pięknością.
Jakoś upały nastrajały do leżenia a potem opady deszczu i wicher do biegania po ogrodzie i łapanie wszystkiego w biegu. nareszcie trochę wytchnienia między pieleniem, wycinaniem zbędnych badyli i piciem kawy wśród śpiewu ptaków i zapachu kwiatów Marysiu masz rację rano biegnę i patrzę czy aby coś nowego zakwitło i ile 'łysych' się posiliło Jadziu liliowce mogę przyjąć jak masz za dużo Marusiu nic też nie brakuje w Twoim raju i jakie dorodne moje trochę w tym roku podupadły na 'zdrowiu' przez tą zimę Jurku dziękuję
Angels Keep Their Watch Applique Prague Spring
All American Windmill Josef Reinermann Spider Miracle Yellow Spider
Oprócz liliowców rosną też inne rośliny Fusion
naparstnica drobnokwiatowa
trojeść campanula spicata
opuncja zaszczyciła mnie jednym kwiatkiem
eukomisy zaczynają kwitnąć
pierwsza dalia
Jurku drzwi zawsze otwarte, napisz tylko kiedy i o której abym gdzieś nie polazła na obchód po szkółkach Marysiu wystarczy jak ja mam falbanki tu i ówdzie więc chociaż chudzielce wśród kwiatów zakochałam się w nich Iwonko dziękuję za uznanie dla moich pupilków Jadziu tego drugiego już od Ciebie mam a ten pierwszy będzie mile widziany
Dzisiaj troszkę z innej półki
Późno ale spacer wśród floksów bardzo przyjemny o tej porze