Kobea i jej uprawa - cz.1
- aneczka1979
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 14 cze 2010, o 21:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Kobea i jej uprawa.
Za tydzień planuję być na wczasach, ale co tam! Przynajmniej jak wrócę będzie ich jeszcze więcej
Jeszcze dodam, że i u maciejki z pierwszego siewu "wywęszyłam" pączuszki, ale będą zapachy!
Jeszcze dodam, że i u maciejki z pierwszego siewu "wywęszyłam" pączuszki, ale będą zapachy!
- AAleksandra
- Od: 5 wrz 2009, o 10:19
Ja przydreptałam do wątku z kobeą, aby pochwalić się dzisiejszym moim odkryciem. Biała kobea rosnąca w gruncie dzisiaj pokazała kwiatuszek. Fioletowa jeszcze czeka.
Pozdrawiam serdecznie,
moje wątki
moje wątki
- Ann_85
- 1000p
- Od: 26 mar 2010, o 14:00
Ja mam tylko fioletową - ile później zakwita od białej?
-
- 200p
- Od: 16 mar 2010, o 09:23
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Kilka tygodni co najmniej później, a może nawet i miesiąc. Ja na swoich białych mam sporo dużych juz całkiem paczków a na fioletowej malusie strasznie.
- pamelka
- Od: 30 gru 2009, o 00:34
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
A ja właśnie dzisiaj zauważyłam na filetowej - chyba pączek, bo nie nowy listek zdecydowanie Ponieważ to mój pierwszy raz z kobeą będę obserwować
- Ann_85
- 1000p
Nawet miesiąc później?! To może chociaż przekwita później niż biała? ;) Musze w fioletowej jakiś pozytyw znaleźć
- aneczka1979
- Od: 14 cze 2010, o 21:44
Pozytyw fioletowej..? Taki, że ma piękne łodygi, a dokładnie ich ciemny kolor i jak pięknie przechodzi w zielony na liściach
Ochoczo melduję, że i na mojej fioletowej zaczynają się pączki!!! ;:49 ;:49 ;:49
ja tymczasem kupiłam sobie storczyki do pokoju i zaczynam łapać bakcyla ;) Mam trzy i kupiłabym kolejne
Ochoczo melduję, że i na mojej fioletowej zaczynają się pączki!!! ;:49 ;:49 ;:49
ja tymczasem kupiłam sobie storczyki do pokoju i zaczynam łapać bakcyla ;) Mam trzy i kupiłabym kolejne
- pamelka
Czy to jest pączek? Pierwszy raz wysiewałam, więc nie mam pojęciapamelka pisze:A ja właśnie dzisiaj zauważyłam na filetowej - chyba pączek, bo nie nowy listek zdecydowanie Ponieważ to mój pierwszy raz z kobeą będę obserwować
- Tunia-mar
- 200p
- Od: 18 lut 2010, o 08:35
Tak jak najbardziej to jest przepiękny pączek:) ale przed nim jeszcze długa droga:) a po rozkwitnięciu kwiaty po około trzech dniach opadają ale efekt wart czekania:)
- pamelka
Dzięki n to się doczekałam, ma bys fioletowa, chyba dam papu
- Ann_85
- 1000p
Faktycznie, łodygi są fioletowe, póki co tylko to mam fioletowe, bo kwiatka jeszcze żadnego nie uświadczyłamaneczka1979 pisze:Pozytyw fioletowej..? Taki, że ma piękne łodygi, a dokładnie ich ciemny kolor i jak pięknie przechodzi w zielony na liściach
Ochoczo melduję, że i na mojej fioletowej zaczynają się pączki!!!
- Locutus
- Od: 17 kwie 2010, o 16:48
- Kontakt:
Trzy tygodnie temu pisałem, że moja kobea ma pół metra. Dziś ma już ponad półtora (dokładnie 160 cm)... Niesamowita jest.
Pozdrawiam!
LOKI
Pozdrawiam!
LOKI
-
- 0p - Nowonarodzony
- Od: 22 cze 2010, o 18:46
dziękuję za podpowiedzi...może i faktycznie za dużo nawozu...oberwałam uschnięte listki i czekam... niestety pączków nie widać , w porównaniu do waszych moja kobyłka jeszcze raczkuje...miło popatrzeć na wasze cudeńka...Pozdrawiam cieplutko