Ali uśmiechnięty ogród cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
snowflake
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 lut 2009, o 17:12

Post »

Halinko, proszę, cieszę się że się podobają :D

Iduś, widać jesień widać... teraz jest cały czas tak samo... wole wiosnę, wczesne lato wtedy tyle jest różności i wszystko takie żywe a teraz już troszkę gorzej... a co do listy chciejstw... ja wiem że pozbywam się tunelu.. ale to nie = wolne miejscy tylko dla roślinek :lol: ale popatrzę co tam masz :wink:

Magda, dzięki... a kapustę siałam na wiosnę sama :) ale dopiero teraz ma piękne barwy jak noce stały się zimniejsze :wink: i dziękuję ślicznie za roślinki, widzę że pięknie o nie dbasz :wink:

Grzesik
... kwiecie...Alicjo... coś na romantyzm Cię wzięło :lol:

Jadziu
dziękuję... a co do dzwoneczka to tak jak Dala powiedziała: to kobea... dopiero teraz wzięła się za prawdziwe kwitnienie :wink:

Dalo
, miło mi Cię gościć, dziękuję za pochwały... pelargonie zostawiamy na kilka lat wtedy ładne duże krzaczki się robią i są chlubą ogrodu :wink:

Wiesiu, dziękuję, ciesze się, że znalazłaś chwilę by tu zajrzeć, pozdrawiam :wink:
Awatar użytkownika
snowflake
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

A mi cały czas zmienia się koncepcja nasadzeń :lol: a będę szła na żywioł chyba :lol: i tak do otoczenia nie pasuje nic innego jak tylko swojski ogródek :D

Za to winobluszcz który sam się rozsiał za pergolą i wspiął się na obrzydliwą ścianę sąsiada już na 3 metry pomógł mi w decyzji że dosadzam tam inne... a co tam... i tak na razie nie ma głowy co do remontu ściany a sąsiad też nie ma takowego zamiaru więc niech zarasta... najwyżej potem będę sadzić jeszcze raz :D

I jestem dumna bo po długim dundaniu mój Warszawiak zrobił mi rafkę na kompost...i to jaką ładną ;:10
Awatar użytkownika
pestka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 gru 2008, o 21:09
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witam pięknie i bardzo kolorowo u ciebie mimo że jesień nadchodzi
pozdrawiam :D :D :D
magdala
1000p
1000p
Od: 15 kwie 2009, o 23:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

snowflake pisze: ... pelargonie zostawiamy na kilka lat wtedy ładne duże krzaczki się robią i są chlubą ogrodu
Alu - a gdzie i jak je zostawiacie?? Rozumiem ,że co roku są te same krzaczki ,a zimują w domu ?
Magda.
Awatar użytkownika
snowflake
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Pestko dziękuję :wink:

Magda, tak zimujemy je w domu w nieogrzewanym pokoju, przez zimę podlewamy tak żeby nie przesuszyć, one się wybują ale wiosną je mocniej przycinamy i hartujemy na dworze, na początku są marne ale szybko się regenerują i pięknie kwitną :wink:
BOzENA1542
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2008, o 21:31

Post »

Alu
O penstemonie napisałam u siebie.nadziwić się nie mogę,u Ciebie jesieni nie widać w ogóle.Pelargonie piękne :lol: ja w tym roku też zostawię może mi przezimują.,i już sadzonki porobiłam.A pod fotką z kapustami jest biała tunbrergia :?:
Awatar użytkownika
snowflake
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Bożenko dziękuję, ale zaręczam widać jesień już wszędzie nawet u mnie :wink: myślę, że pelargonie powinny bez problemu przezimować... a na zdjęciu - tak to biała tunbergia... jedna wykiełkowała mi z nasionek ale licho rośnie... także na pnącze się nie nadaje ale jako ciekawostka... :wink:
Awatar użytkownika
foggia
500p
500p
Od: 25 lis 2008, o 21:43

Post »

Alu, co Ty tak o tej jesieni? Ja tu widzę pełnię lata, tyle kolorów i słońca... To ja Tobie powinnam zazdrościć klimatu :)
Pozdrawiam serdecznie.
Maria
Miiniaturowy ogród
Awatar użytkownika
gagawi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 gru 2007, o 21:57

Post »

Alu, przeczytałam u Agrażki, że interesuje Cię świerk niebieski o umiarkowanym wzroście- proponowałamym glauca globosa- do 3m wysokości i szerokości po 2o latach. U mnie rośnie jeszcze jako gniazdkowy, dopiero z wiekiem wykształca przewodnika, chociaz w szkółkach widziałam stosunkowo młode i juz z przewodnikiem.

Piekny masz ogródm , zaraz będę szczegółowo zwiedzać :)
Grażyna W
Mój ogródek
regulamin
Awatar użytkownika
snowflake
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mario ja bardzo lubię kolory wiosny,wczesnego lata... u nas już te kwiaty nie kwitną ... a u Ciebie stale i bardzo długo... wolałabym tak :lol:

Gagawi, dziękuję za poradę i że zajrzałaś do mnie... myślałam i tym świerku... ale w inne miejsce bo też mi się podoba... chciałabym świerk niebieski, do 5 metrów wysokości i wąski... czyli nie ma takiego :lol: :lol: :lol: więc wybiorę chyba jodłę koreańską :lol: tyle tego a i tak nie ma co wybrać :lol:
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Alu, super kolorowo u Ciebie :!: Ta pora roku też jest piękna.
U mnie te kapustki też dopiero teraz wypiękniały. Dzięki za nie :)
Awatar użytkownika
snowflake
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jacku a zostało Ci w końcu co z nich czy glizdy wszystko spałaszowały :D ale faktycznie ładne są.... spodobały i mi się :lol:
Awatar użytkownika
snowflake
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Rozkwitł właśnie jeden z moich bieluniów...lepiej później niż wcale... trzymam go w doniczce to podobno błąd bo niby jest jednoroczny... ale coś mi się nie wydaje... na pewno przezimuje w domku, już ja się nim zaopiekuję :twisted: :lol:

no i takie tam jeszcze kwitnące:

Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”