Ogród Joli
- jola1
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 4 kwie 2008, o 08:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogród Joli
piwoy na tym zdjęciu rzeczywiście widać na pierwszym planie bokkonię ale te kwiatostany należą do parzydła leśnego , myślę że o to pytałeś.
malgocha1960 Lusia 57 zyta.malek MalinaG lora pozdrawiam ciepło
merle też mam nadzieję że to ostatnie mrozy wczoraj wysłuchałam że konkretne ocieplenie od 10 marca.
Aniu nie mam pojęcia ile lat mają choinki ,teraz już trzeci raz obcinaliśmy im wierzchołki a boczki miały strzyżone drugi raz, nigdy nie chorowały po tym zabiegu, ważne jest aby to zrobić w zimie na wiosnę wypuszczają masę nowych pędów i mocno się zagęszczają. Choinki tak mają że najpierw stoją w miejscu a potem bardzo szybko przyrastają , jeden z naszych znajomych podpędził kiedyś świerki saletrą poszły jak burza ale mocno się wyciągnęły.
malgocha1960 Lusia 57 zyta.malek MalinaG lora pozdrawiam ciepło
merle też mam nadzieję że to ostatnie mrozy wczoraj wysłuchałam że konkretne ocieplenie od 10 marca.
Aniu nie mam pojęcia ile lat mają choinki ,teraz już trzeci raz obcinaliśmy im wierzchołki a boczki miały strzyżone drugi raz, nigdy nie chorowały po tym zabiegu, ważne jest aby to zrobić w zimie na wiosnę wypuszczają masę nowych pędów i mocno się zagęszczają. Choinki tak mają że najpierw stoją w miejscu a potem bardzo szybko przyrastają , jeden z naszych znajomych podpędził kiedyś świerki saletrą poszły jak burza ale mocno się wyciągnęły.
- malgocha1960
- Od: 8 lut 2010, o 18:15
Ja już powoli tracę nadzieje na wiosnę,rano było u mnie - 23 stopnie.Ogladałam zdjęcia swoje z forum z ubiegłego roku to 15 marca były czapy sniegu.
A ja pamiętam taki marzec sprzed dwóch lat, gdzie na ósmego fotografowałam już pierwsze kwiaty na skalniaku
Będzie dobrze jeszcze chwila cierpliwości ..
Będzie dobrze jeszcze chwila cierpliwości ..
wszystko moje jest tu:
zapraszam
zapraszam
-
- 1000p
- Od: 1 paź 2009, o 18:56
Witaj Jolu
Przyszłam z rewizytą i już widzę,że będę tu zaglądać często
Masz te roślinki, które uwielbiam- magnolie, wiosenne cebulkowe-ja niestety nie mogę ich mieć na razie i oglądam u innych , hortensje, powojniki.Nawet wilczka masz bardzo podobnego
Szpaler żonkili zbił mnie z nóg. One tak same sie rozrosły czy posadziłaś ich tysiące szt?
Bardzo fajnie u Ciebie.
No i byłabym szczęśliwa, gdybyś podała przepis na chlebek -ten pszenny. Ja również czasami coś upiekę, ale nie wygląda tak apetycznie. Spód chlebka jest u mnie zbyt blady.
Pozdrawiam.Anna
Przyszłam z rewizytą i już widzę,że będę tu zaglądać często
Masz te roślinki, które uwielbiam- magnolie, wiosenne cebulkowe-ja niestety nie mogę ich mieć na razie i oglądam u innych , hortensje, powojniki.Nawet wilczka masz bardzo podobnego
Szpaler żonkili zbił mnie z nóg. One tak same sie rozrosły czy posadziłaś ich tysiące szt?
Bardzo fajnie u Ciebie.
No i byłabym szczęśliwa, gdybyś podała przepis na chlebek -ten pszenny. Ja również czasami coś upiekę, ale nie wygląda tak apetycznie. Spód chlebka jest u mnie zbyt blady.
Pozdrawiam.Anna
Anna
Mój ogród...
Mój ogród...
- jola1
Aniu te żonkile to zupełny przypadek, miałam masę cebulek i nie wiedziałam co z nimi zrobić więc posadziłam je w takim rządku a one po kilku latach tak się rozrosły. Pomysł był dobry bo potem posadziłam w tym miejscu żurawki i jak przekwitną narcyzy i zaczynają żółknąć to nie widać tego. Teraz gdyby mi przyszło zagospodarować tę ilość cebulek to pewnie bym się zapłakała.Jeżeli będziesz zainteresowana cebulkami to chętnie się podzielę.
Moje magnolie bardzo skromnie wypadają przy tej ilości która jest u Ciebie.
Nasze wilczki rzeczywiście podobne, moja Sara ma 2,5 roku i wychowujemy ja od szczeniaka jest bardzo do nas przywiązana a my do niej ale niestety wczoraj dopadła ją choroba, dzisiaj konsultowałam się z wetem i okazało się że to nerwobóle spowodowane tym okropnym zimnem. Dostała już witaminę , co chwilę do niej biegam i teraz jest już trochę żwawsza, mam nadzieję że wszystko dobrze się skończy .
Moje magnolie bardzo skromnie wypadają przy tej ilości która jest u Ciebie.
Nasze wilczki rzeczywiście podobne, moja Sara ma 2,5 roku i wychowujemy ja od szczeniaka jest bardzo do nas przywiązana a my do niej ale niestety wczoraj dopadła ją choroba, dzisiaj konsultowałam się z wetem i okazało się że to nerwobóle spowodowane tym okropnym zimnem. Dostała już witaminę , co chwilę do niej biegam i teraz jest już trochę żwawsza, mam nadzieję że wszystko dobrze się skończy .
- Fabi 12
- 1000p
- Od: 18 sty 2010, o 21:20
Jolu czy żonkile kwitną dłużej od tulipanów?
Pozdrawiam Fabiola.
Mój ogród - Fabi 12 - Witam w moim ogrodzie ...
Mój ogród - Fabi 12 - Witam w moim ogrodzie ...
- MalinaG
- 1000p
- Od: 30 sie 2008, o 09:51
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Jolu! Wygłaskaj Sarunię od cioci Ali-biedna psinka,to jej się choróbsko przyplątało
Niech ta zima się wreszcie skończy,bo nawet zwierzęta maja już jej dosyć
Niech ta zima się wreszcie skończy,bo nawet zwierzęta maja już jej dosyć
Pozdrawiam Ala
Zapraszam do siebie
Zapraszam do siebie
- jola1
Fabi 12 nigdy nie porównywałam długości kwitnienia tulipanów i narcyzów wydaje mi się ze dłużej kwitną narcyzy ale tylko dla tego ze mają więcej kwiatów.
Alinko Sarka wymyziana od Ciebie. Dzisiaj jest już lepiej jest o wiele żwawsza . M stwierdził ze nawet ADHD jej się włączyło. Znowu mój wet trafił z diagnozą na telefon.
Alinko Sarka wymyziana od Ciebie. Dzisiaj jest już lepiej jest o wiele żwawsza . M stwierdził ze nawet ADHD jej się włączyło. Znowu mój wet trafił z diagnozą na telefon.
Jolu zwiedziłam cały twój ogródek jest bardzo ładny i masz ciekawe rośliny.Zwróciłam jednak największą uwagę na 2 datury.Czy dobrze zauważyłam, masz pomarańczową daturę czy to tylko zdjęcie tak wyszło oraz czy ta biała datura jest pełna czy ma puste kwiaty.Ja mam różową pełną kupiłam w zeszłym roku nie wiele urosła tamtego lata może w tym roku pokarze na co ją stać.
- jola1
Danusiu bardzo mi milo ze do mnie zajrzałaś u mnie furtka zawsze otwarta.
Ta pomarańczowa datura na początku kwitnienia ma żółte kwiaty a potem ciemnieją i stają się może rzeczywiście lekko pomarańczowe. ta druga biała jest pełna. Jeżeli byś byla zainteresowana to mam sadzonki tej żółtej a białą będę ukorzeniała latem chętnie się wymienię.
Ta pomarańczowa datura na początku kwitnienia ma żółte kwiaty a potem ciemnieją i stają się może rzeczywiście lekko pomarańczowe. ta druga biała jest pełna. Jeżeli byś byla zainteresowana to mam sadzonki tej żółtej a białą będę ukorzeniała latem chętnie się wymienię.
Jolu chętnie, ale moja pełna różowa jest bardzo mała może latem urośnie .Ja nie mam gdzie przetrzymywać datur dlatego co roku kupuję nowe albo jak dostanę patyczki jesienią to ukorzenię i mam.Tą różową pełną kupiłam w zeszłym roku i wyniosłam ją do mojej koleżanki tutaj z forum na przechowanie ale jesienią to już ją będzie trzeba ciąć.Zainteresowało mnie jednak to że można też ukorzeniać latem nigdy tego nie próbowałam.Taki był kwiat musiałam go podnieść do zdjęcia bo była tak mała sadzonka że nie mogłam zobaczyć środka.
- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Kwiat niesamowity. szkoda by było, żeby się zmarnowało taką daturę. Myślę, że sadzonki można robić o każdej cieplejszej porze.