Ogród Joli

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
jola1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2008, o 08:15
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród Joli

Post »

piwoy na tym zdjęciu rzeczywiście widać na pierwszym planie bokkonię ale te kwiatostany należą do parzydła leśnego , myślę że o to pytałeś.
malgocha1960 Lusia 57 zyta.malek MalinaG lora pozdrawiam ciepło ;:196
merle też mam nadzieję że to ostatnie mrozy wczoraj wysłuchałam że konkretne ocieplenie od 10 marca.
Aniu nie mam pojęcia ile lat mają choinki ,teraz już trzeci raz obcinaliśmy im wierzchołki a boczki miały strzyżone drugi raz, nigdy nie chorowały po tym zabiegu, ważne jest aby to zrobić w zimie na wiosnę wypuszczają masę nowych pędów i mocno się zagęszczają. Choinki tak mają że najpierw stoją w miejscu a potem bardzo szybko przyrastają , jeden z naszych znajomych podpędził kiedyś świerki saletrą poszły jak burza ale mocno się wyciągnęły.
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Ja już powoli tracę nadzieje na wiosnę,rano było u mnie - 23 stopnie.Ogladałam zdjęcia swoje z forum z ubiegłego roku to 15 marca były czapy sniegu. ;:98 ;:98 ;:98
Awatar użytkownika
jola1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Gosiu więcej optymizmu!!
Awatar użytkownika
maribat
1000p
1000p
Od: 4 mar 2010, o 12:53
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

A ja pamiętam taki marzec sprzed dwóch lat, gdzie na ósmego fotografowałam już pierwsze kwiaty na skalniaku ;:108
Będzie dobrze :uszy jeszcze chwila cierpliwości ..
wszystko moje jest tu:
zapraszam
Ann-ka72
1000p
1000p
Od: 1 paź 2009, o 18:56

Post »

Witaj Jolu :wit

Przyszłam z rewizytą i już widzę,że będę tu zaglądać często :)
Masz te roślinki, które uwielbiam- magnolie, wiosenne cebulkowe-ja niestety nie mogę ich mieć na razie i oglądam u innych :wink: , hortensje, powojniki.Nawet wilczka masz bardzo podobnego :)
Szpaler żonkili zbił mnie z nóg. One tak same sie rozrosły czy posadziłaś ich tysiące szt?

Bardzo fajnie u Ciebie. ;:108
No i byłabym szczęśliwa, gdybyś podała przepis na chlebek -ten pszenny. Ja również czasami coś upiekę, ale nie wygląda tak apetycznie. Spód chlebka jest u mnie zbyt blady.

Pozdrawiam.Anna ;:196
Awatar użytkownika
jola1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu te żonkile to zupełny przypadek, miałam masę cebulek i nie wiedziałam co z nimi zrobić więc posadziłam je w takim rządku a one po kilku latach tak się rozrosły. Pomysł był dobry bo potem posadziłam w tym miejscu żurawki i jak przekwitną narcyzy i zaczynają żółknąć to nie widać tego. Teraz gdyby mi przyszło zagospodarować tę ilość cebulek to pewnie bym się zapłakała.Jeżeli będziesz zainteresowana cebulkami to chętnie się podzielę.
Moje magnolie bardzo skromnie wypadają przy tej ilości która jest u Ciebie.
Nasze wilczki rzeczywiście podobne, moja Sara ma 2,5 roku i wychowujemy ja od szczeniaka jest bardzo do nas przywiązana a my do niej ale niestety wczoraj dopadła ją choroba, dzisiaj konsultowałam się z wetem i okazało się że to nerwobóle spowodowane tym okropnym zimnem. Dostała już witaminę , co chwilę do niej biegam i teraz jest już trochę żwawsza, mam nadzieję że wszystko dobrze się skończy .
Awatar użytkownika
Fabi 12
1000p
1000p
Od: 18 sty 2010, o 21:20

Post »

Jolu czy żonkile kwitną dłużej od tulipanów?
Awatar użytkownika
MalinaG
1000p
1000p
Od: 30 sie 2008, o 09:51
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Jolu! Wygłaskaj Sarunię od cioci Ali-biedna psinka,to jej się choróbsko przyplątało :(
Niech ta zima się wreszcie skończy,bo nawet zwierzęta maja już jej dosyć ;:223
Pozdrawiam Ala
Zapraszam do siebie
Awatar użytkownika
jola1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Fabi 12 nigdy nie porównywałam długości kwitnienia tulipanów i narcyzów wydaje mi się ze dłużej kwitną narcyzy ale tylko dla tego ze mają więcej kwiatów.
Alinko Sarka wymyziana od Ciebie. Dzisiaj jest już lepiej jest o wiele żwawsza . M stwierdził ze nawet ADHD jej się włączyło. Znowu mój wet trafił z diagnozą na telefon.
Awatar użytkownika
danutab
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 gru 2008, o 23:02

Post »

Jolu zwiedziłam cały twój ogródek jest bardzo ładny i masz ciekawe rośliny.Zwróciłam jednak największą uwagę na 2 datury.Czy dobrze zauważyłam, masz pomarańczową daturę czy to tylko zdjęcie tak wyszło oraz czy ta biała datura jest pełna czy ma puste kwiaty.Ja mam różową pełną kupiłam w zeszłym roku nie wiele urosła tamtego lata może w tym roku pokarze na co ją stać.
Pozdrawiam Danuta aktualne
Moje linki
Awatar użytkownika
jola1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Danusiu bardzo mi milo ze do mnie zajrzałaś u mnie furtka zawsze otwarta.
Ta pomarańczowa datura na początku kwitnienia ma żółte kwiaty a potem ciemnieją i stają się może rzeczywiście lekko pomarańczowe. ta druga biała jest pełna. Jeżeli byś byla zainteresowana to mam sadzonki tej żółtej a białą będę ukorzeniała latem chętnie się wymienię.
Awatar użytkownika
danutab
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 gru 2008, o 23:02

Post »

Jolu chętnie, ale moja pełna różowa jest bardzo mała może latem urośnie .Ja nie mam gdzie przetrzymywać datur dlatego co roku kupuję nowe albo jak dostanę patyczki jesienią to ukorzenię i mam.Tą różową pełną kupiłam w zeszłym roku i wyniosłam ją do mojej koleżanki tutaj z forum na przechowanie ale jesienią to już ją będzie trzeba ciąć.Zainteresowało mnie jednak to że można też ukorzeniać latem nigdy tego nie próbowałam.Taki był kwiat musiałam go podnieść do zdjęcia bo była tak mała sadzonka że nie mogłam zobaczyć środka.
Obrazek
Pozdrawiam Danuta aktualne
Moje linki
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Kwiat niesamowity. szkoda by było, żeby się zmarnowało taką daturę. Myślę, że sadzonki można robić o każdej cieplejszej porze.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”