Mój ogródek - stokrotka12311
Kiedy zapraszasz no to jestem i sądząc ze zdjęć to prędko nie wyjdę
Twoje oleandry to aż buchają kwieciem ;:26 A delechampię to trzymasz w donicy czy rośnie w gruncie
Twoje oleandry to aż buchają kwieciem ;:26 A delechampię to trzymasz w donicy czy rośnie w gruncie
Serdecznie pozdrawiam Barbara
Rzucony kamień staje się opoką.../psalm/
doniczkowe... przyblokowy w garnku
-
- Konto usunięte na prośbę.
- Od: 22 sty 2006, o 11:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
To prawda - u Danusi jest w y j ą t k o w o . Wyhodować tyyyle kwiatów i to takich rzadko spotykanych, a nawet egzotycznych - to nie lada umiejętność i pracowitość. Ile razy odwiedzam ten wątek, to jestem pełna uznania dla Gospodyni . Danusiu - jesteś niesamowitą ogrodniczką - gratulacje .
Kwiaty lipcowe były wspaniałe, ale chętnie zobaczyłabym też te sierpniowe ... Mam nadzieję, że uraczysz nas znowu kolejną foto-relacją z Twojego ogrodu
Wyczekująco pozdrawiam - dobranoc
Kwiaty lipcowe były wspaniałe, ale chętnie zobaczyłabym też te sierpniowe ... Mam nadzieję, że uraczysz nas znowu kolejną foto-relacją z Twojego ogrodu
Wyczekująco pozdrawiam - dobranoc
- stokrotka12311
- 500p
- Od: 18 gru 2006, o 00:43
Stokrotko - nareszcie doczekałam się nowych zdjęć twoich wspaniałości, i jak zwykle jest co podziwiać . Dalechampia piękna i dorodna...mam maleńką sadzoneczkę mam nadzieję że doczekam się takiej ...Acidanthera też mi nie zakwitła, a tobie już pachnie.....naprawdę, czy przesadzają z tym zapachem??? Mandawilla, szafirowa burza...no i ten oleander - ciekawa jestem czy ktoś w Polsce może pochwalić się takim okazem
Serdecznie pozdrawiam Barbara
-
- Konto usunięte na prośbę.
- Od: 22 sty 2006, o 11:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Święta racja, Alu - niewiele !Fleur 78 pisze:Istotnie, niewiele kwitnie...stokrotka12311 pisze: niewiele co u mnie kwitnie ... oprócz ''olków'
Jak u Danusi nie kwitnie kilkaset, a tylko kilkadziesiąt roślin - to dla Niej jest n i e w i e l e
Piękne, wspaniałe, cudne, zachwycające ... itp . - Danusiu za mało się chwalisz tymi cudami ;:78
Powiedz mi, proszę, czy trudny jest w uprawie krzew psianki ? Chętnie widziałabym go teraz u siebie , bo właśnie przeprowadzam parzydło leśne i mam miejsce
Ciepło pozdrawiam :P
- stokrotka12311
- 500p
- Od: 18 gru 2006, o 00:43
Basiu - bardzo mi miło
chłodnym kącie , mocno przesuszona z niewielką ilością liści.
Wiosną
jej wynagradzam daje nawóz wodę i na ogród ,/w pół cień/.
Alu... zauważyłam ze lepiej kwitnie jak ma ciasno / korzenie /.
i kwitnie bez problemu
Zimą w ciemnym pomieszczeniu ...na plusie..i raz na dwa tygodnie niewiele wody.
aha ,,,, mocno, bardzo mocno / tak jak wierzbę/póżną jesienią przycinam .
Ziel-ona - dziękuję
Traktuję byle jak t.j przez zimę stoi w / półciemnym,Fleur 78 pisze:
Powiedz temu "niewiele", że jest piękne!!!
Ja też mam taką begonię, jak Twoja. Jest co prawda mniejsza, ale nigdy nie miała tylu kwiatów! Jakie warunki jej zapewniasz? (Oświetlenie, woda, nawożenie?)
chłodnym kącie , mocno przesuszona z niewielką ilością liści.
Wiosną
jej wynagradzam daje nawóz wodę i na ogród ,/w pół cień/.
Alu... zauważyłam ze lepiej kwitnie jak ma ciasno / korzenie /.
Psianka łatwa w uprawie ...trzeba zapewnić jej dużżżżo nawozu , wody , słońca ...Powiedz mi, proszę, czy trudny jest w uprawie krzew psianki ? Chętnie widziałabym go teraz u siebie , bo właśnie przeprowadzam parzydło leśne i mam miejsce
i kwitnie bez problemu
Zimą w ciemnym pomieszczeniu ...na plusie..i raz na dwa tygodnie niewiele wody.
aha ,,,, mocno, bardzo mocno / tak jak wierzbę/póżną jesienią przycinam .
Ziel-ona - dziękuję