Może "winogronek"Krystyna551 pisze:Taki pomidor mi wyrosł z megagronka, jest dosłownie obwieszony owocami. Tylko nie mogę dla niego wybrać nazwy.
Nasiona pomidorów od kozuli - cz. 2
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 maja 2010, o 22:55
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Nasiona pomidorów od kozuli - cz. 2
- Krystyna551
- 200p
- Od: 6 lip 2011, o 10:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Dobre, i tak sobie zapiszę...chcecie go na akcję? Nie wiem czy będzie taki sam bo on mi wyrósł z megagronka. Jak Ania się zgodzi , to zostanie jako "winogronek"
pozdrawiam:)
Krystyna
Krystyna
Myślę, że to urocza nazwa dla pomidora. Podoba mi się
Nowy avatar Agi, też
Nowy avatar Agi, też
-
- Od: 8 maja 2010, o 22:55
Czuję się nieomal jak matka chrzestna tego winogronkaKrystyna551 pisze:Dobre, i tak sobie zapiszę...chcecie go na akcję?
- GunnarSK
- Od: 1 paź 2009, o 17:10
To jest dobre imię, ale jeszcze Kozulka musi go potwierdzić. Na akcji pewnie będzie dużo chętnych, i pierwsze już się zgłosili.chudziak pisze:Czuję się nieomal jak matka chrzestna tego winogronka
pozdrawiam, Gunnar
- Krystyna551
- 200p
- Od: 6 lip 2011, o 10:54
To czekamy na opininię i pozwolenie Ani. A ja muszę zebrać jeszcze troszkę nasionek.
pozdrawiam:)
Krystyna
Krystyna
- termic88
- 500p
- Od: 18 paź 2011, o 02:00
Ja też jestem za nową nazwą dla tegoż odmieńca! Też właśnie takowy mi sie udał, i już pozbierałam z niego nasionka. Jest pyszny, duża koktajlówka, czerwona, bardzo plenna! Mam nadzieje że powtórzy swój tegoroczny numer i nie zrobi mnie w balona na przyszły rok
"Zawsze warto być człowiekiem, Choć tak łatwo zejść na psy" - moja ulubiona sentencja, zespół Dżem
Hymn spokoju, Moje nadwyżki
Pozdrawiam, Teresa.
Pozdrawiam, Teresa.
-
- Od: 1 lis 2008, o 20:06
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
To zbierajcie z odmienców niech i inni sie cieszą w następnym sezonie
-
- Od: 25 lut 2010, o 21:44
A ja w tym roku żadnego Kozuli nie posadziłam, wiedziałam że nie będę się mogła nimi zająć jak trzeba..:/ Ale w przyszłym koniecznie nadrobię, jak patrzę na wasze to ślinka cieknie;) W poprzednim najbardziej smakowo mi podszedł AlbengaxCopia f1, ale kurcze miał gigantyczne owoce, co dla mnie jest wadą bo strasznie wolno dojrzewały.. Tym niemniej, zostawiłam sobie z tego co mi najbardziej podpasował nasiona, posieję i zobaczymy..
Winogronek wygląda super Ciekawe co tam jeszcze powychodzi z tego... Zrobiłam sobie jedną własną krzyżówkę, powiem wam że to niesamowita satysfakcja tak widzieć że się udało coś unikatowego uhodować, bez względu na smak;D
Winogronek wygląda super Ciekawe co tam jeszcze powychodzi z tego... Zrobiłam sobie jedną własną krzyżówkę, powiem wam że to niesamowita satysfakcja tak widzieć że się udało coś unikatowego uhodować, bez względu na smak;D
Od przyszłego sezonu, ja też zaczynam zabawę w krzyżowanie.
Obserwowanie, co wyrośnie z odmian ustalonych, zaczyna mnie powoli nudzić. Z odmian, oczywiście nie rezygnuję.
Każdy ma jakichś swoich faworytów. Człowiek zaczyna się zastanawiać, co dałoby pożenienie X z Y, Y z Z i tak dalej ?
Już myślę o tych parach. Najgorsze jest to, że pomysłów mam coraz więcej
Obserwowanie, co wyrośnie z odmian ustalonych, zaczyna mnie powoli nudzić. Z odmian, oczywiście nie rezygnuję.
Każdy ma jakichś swoich faworytów. Człowiek zaczyna się zastanawiać, co dałoby pożenienie X z Y, Y z Z i tak dalej ?
Już myślę o tych parach. Najgorsze jest to, że pomysłów mam coraz więcej
- termic88
- 500p
- Od: 18 paź 2011, o 02:00
Oj, oj.. też na początku jak Kozula pisała podstawowe wiadomości o tworzeniu krzyżówek przyszło mi od razu dużo pomysłów, ale niestety za mało jeszcze posiadam wiedzy żeby takie rzeczy wyczyniać. Będę więc, skupiać się na odmianach ustalonych na razie, i stworzyć listę najbardziej porządanych "Dawców" Jeszcze sporo mi zostało do wypróbowania
Niemniej jednak, jeden z najlepszych pomidorów jakie jadłam to krzyżówka Kozuli nr 136 - żółta zebra płaska, pyszna. Pięknie wygląda, jeszcze lepiej smakuje )
Niemniej jednak, jeden z najlepszych pomidorów jakie jadłam to krzyżówka Kozuli nr 136 - żółta zebra płaska, pyszna. Pięknie wygląda, jeszcze lepiej smakuje )
"Zawsze warto być człowiekiem, Choć tak łatwo zejść na psy" - moja ulubiona sentencja, zespół Dżem
Pozdrawiam, Teresa.
Pozdrawiam, Teresa.
-
- Od: 4 mar 2010, o 00:10
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Winterku ,pomysły pomysłami tylko gdzie to wszystko pomieścić
Pozdrawiam
Jerry