Canna -Paciorecznik cz.4
- Helios
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 15 cze 2010, o 18:56
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Canna -Paciorecznik 4
Dzięki Aniu za pocieszenie i obietnice.
Nie mam siły reklamować, to takie bezsensowne i na dodatek stresujące. Kolejna nauczka (to już dwie, jeśli chodzi o kanny).
Gdzie kwitnie kwiat - musi być wiosna, a gdzie jest wiosna - wszystko wkrótce zakwitnie (Friedrich Rückert)
Ogród Heleny Ogród Heleny cz.2
Ogród Heleny cz.3
Ogród Heleny cz.3
Tak wyglądają moje kanny wysadzone w połowie lutego
A tak te, które dostałam od Janusza i były wysadzone pod koniec marca. Gonią, gonią co tchu
A tak te, które dostałam od Janusza i były wysadzone pod koniec marca. Gonią, gonią co tchu
Pozdrawiam, Atena
Mój wiejski bałagan
Mój wiejski bałagan
- Helios
Ateno, przepiękne. Jakie to odmiany
Gdzie kwitnie kwiat - musi być wiosna, a gdzie jest wiosna - wszystko wkrótce zakwitnie (Friedrich Rückert)
Ogród Heleny cz.3
Ogród Heleny cz.3
- jonatanka
- Od: 4 mar 2012, o 12:11
Witaj Januszu
Witam wszystkich miłośników Cann. Śledziłam poprzednie wątki podziwiając Twoje kanny i nie tylko.Cały czas śledzę watek, bo jestem zakochana w tych kwiatach i od Was cały czas czytam i się uczę .Wcześniej brak ogrodu nie pozwalał mi na posiadanie Cann...... teraz już chyba za późno na zdobycie karp.Podpowiedzcie więc, gdzie zdobyć takie piękne odmiany Kann?Mieszkam na terenie gdzie brak jest dużych centrum ogrodniczych a jak juz wcześniej czytałam na allegro lepiej nie kupowac.Czy byłaby możliwość kupienia u Ciebie?pozdrawiam.
Witam wszystkich miłośników Cann. Śledziłam poprzednie wątki podziwiając Twoje kanny i nie tylko.Cały czas śledzę watek, bo jestem zakochana w tych kwiatach i od Was cały czas czytam i się uczę .Wcześniej brak ogrodu nie pozwalał mi na posiadanie Cann...... teraz już chyba za późno na zdobycie karp.Podpowiedzcie więc, gdzie zdobyć takie piękne odmiany Kann?Mieszkam na terenie gdzie brak jest dużych centrum ogrodniczych a jak juz wcześniej czytałam na allegro lepiej nie kupowac.Czy byłaby możliwość kupienia u Ciebie?pozdrawiam.
Helios, chwaliłam się już w tym wątku moimi kannami( wpis z 13 marca), ale chętnie jeszcze raz się pochwalę
Yellow King Humbert
Tropical Sanrise
Orange Beauty
Golden Lucifer
Wyoming
Mango Punch
Aphrodite
Durban
Picasso
Rosemond Cole
Pretoria
Mam też zwykłe indica.
Yellow King Humbert
Tropical Sanrise
Orange Beauty
Golden Lucifer
Wyoming
Mango Punch
Aphrodite
Durban
Picasso
Rosemond Cole
Pretoria
Mam też zwykłe indica.
Pozdrawiam, Atena
Mój wiejski bałagan
Mój wiejski bałagan
- Anna29
- 500p
- Od: 4 maja 2008, o 11:20
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
A gdzie znów Janusza cięło? Znów nie ma internetu? Ktoś coś wie?
Chyba nadal walczy z operatorem , miejmy nadzieję ,że upora się z tym jak najszybciej
Pozdrawiam. Ewa
- drozd
- Od: 13 lut 2009, o 21:12
Witam.
To prawda walka z operatorem trwa i jak przeważnie bywa klient jest na pozycji przegranej szczególnie z takimi molochami jak Tp S.A. Drugi dzień mam połączenie z internetem to już coś bo w ogóle w tym miesiącu to 5 dni z przerwami. Może to połączenie firm przyniesie korzyść choć jestem sceptycznie nastawiony, że coś się zmieni. Tyle tego tematu.
Moje kanny stoją od tygodnia pod folią. Oczywiście w specjalnej zrobionej obudowy z ram okiennych którą na noc okrywam plandekami. Zimno i brak słońca zatrzymało wzrost ale na razie nie żółkną to znaczy,że już zahartowały się. Mam jeszcze trochę spóźnialskich w domu to dopóki nie zrobi się ciepło na dworze niech korzystają z domowego ciepła.
http://i40.tinypic.com/4fu7nb.jpg
To prawda walka z operatorem trwa i jak przeważnie bywa klient jest na pozycji przegranej szczególnie z takimi molochami jak Tp S.A. Drugi dzień mam połączenie z internetem to już coś bo w ogóle w tym miesiącu to 5 dni z przerwami. Może to połączenie firm przyniesie korzyść choć jestem sceptycznie nastawiony, że coś się zmieni. Tyle tego tematu.
Moje kanny stoją od tygodnia pod folią. Oczywiście w specjalnej zrobionej obudowy z ram okiennych którą na noc okrywam plandekami. Zimno i brak słońca zatrzymało wzrost ale na razie nie żółkną to znaczy,że już zahartowały się. Mam jeszcze trochę spóźnialskich w domu to dopóki nie zrobi się ciepło na dworze niech korzystają z domowego ciepła.
http://i40.tinypic.com/4fu7nb.jpg
Pozdrawiamy. Krystyna i Janusz
Janusz, jak miło,że zawitałeś. Smutno bez Ciebie I wątek jakoś wolniej się snuje
Pozdrawiam, Atena
Mój wiejski bałagan
Mój wiejski bałagan
- gosia79z
- 200p
- Od: 19 sty 2011, o 18:36
Witam
Moje kanny mają podobne warunki jak Janusza, tzn. trzymam w inspekcie, a na noc dodatkowo zabezpieczam plandeką.Wysokie na 10-15 cm.Już czeka na nie honorowe miejsce na rabacie.
Pozdrawiam
Moje kanny mają podobne warunki jak Janusza, tzn. trzymam w inspekcie, a na noc dodatkowo zabezpieczam plandeką.Wysokie na 10-15 cm.Już czeka na nie honorowe miejsce na rabacie.
Pozdrawiam
- Helios
U mnie do tej pory było zimno, od jutra ma być ciepło i słonecznie.
Powędrują na balkon. Przez te pochmurne dni i zupełny brak słońca jakieś blade się zrobiły
Kanny z PNOS-u nie rozpoczęły wegetacji. Nigdy więcej
Ateno, przepraszam, gapa ze mnie
Januszu - przepiękna i obiecująca gromadka, aż miło popatrzeć
Ogród Heleny cz.3
Ogród Heleny cz.3
Jedna z kann od 2 tygodni stoi na balkonie tak dla testu radzi sobie dobrze, reszta z altany wyniesiona do tunelu i się powoli hartują już nie mogę się doczekać kiedy powędrują na stałe miejsca
proszę o wypowiedź - czy to może być Pinc Sunburst, Listek bardzo mały
Janusz czy się już cieszyć?
Gdy wychodzi z ziemi jest zielony pod wpływem światła wybarwia się na ciemny kolor
Janusz czy się już cieszyć?
Gdy wychodzi z ziemi jest zielony pod wpływem światła wybarwia się na ciemny kolor
Pozdrawiam. Ewa