Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko...
Re: Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko...
Elu zakupy na prawdę piękne i poprawiające nastrój. U mnie brzoskwinia nawet nie myśli jeszcze o kwitnieniu. Może teraz po tym deszczach i ciepłych dniach trochę się ruszy.
Pozdrawiam, Kasia {Nie pytaj świata dokąd zmierza, bo nie daj Boże Ci odpowie[...]Co ma przeminąć, to przeminie. A co ma zranić do krwi zrani [...]}
Kawałek zielonego marzenia
Kawałek zielonego marzenia
- ElleBelle
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 5 paź 2009, o 15:36
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
MARYSIU-Hortensje piękne zobaczymy czy dadzą radę bo coś w tym roku ogrodowe na razie cienko jak ze wszystkim Jestem ciekawa czy morelka u Ciebie zaowocuje bo ja z niej nie byłam zadowolona i dlatego już jej nie ma
HELENKO- każda ma swój urok,a w tym fatalnym roku tylko patrzę żeby coś odbiło ale w końcu nie wiem gdzie i komu Zobaczymy i kupujemy
KASIU-brzoskwinia kwitnie już od kilku dni a na efekty musimy poczekać,ale sąsiad ma póżną brzoskwinie jesienną i też kwitnie.Pewnie u Ciebie też na dniach jak przygrzeje to zakwitnie
HELENKO- każda ma swój urok,a w tym fatalnym roku tylko patrzę żeby coś odbiło ale w końcu nie wiem gdzie i komu Zobaczymy i kupujemy
KASIU-brzoskwinia kwitnie już od kilku dni a na efekty musimy poczekać,ale sąsiad ma póżną brzoskwinie jesienną i też kwitnie.Pewnie u Ciebie też na dniach jak przygrzeje to zakwitnie
Pozdrawiam, Ela
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
Elu,przed chwilą w radio usłyszałam, że do Łodzi z każdego miejsca w Polsce jest blisko więc wpraszam się na dojrzałe brzoskwinki
- AGNESS
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Eluś hortensje piękne ....wszystkie 3....ja chyba nie wiedziałabym którą wybrać , dobrze, ze masz wszystkie
- ElleBelle
BOGUSIU-tak bo łódż leży po środku ale co tam odległość ,zapraszam oby były W tym roku to wszystko jest jakieś inne ,zobaczymy
AGUŚ -właśnie był ten dylemat i dlatego są wszystkie Przesadzałam ,moje Anabelki i w życiu nie myślałam że one mają takie korzenie Byłam sama w domu i myślałam,że nie dam rady ,ale jak miałam zostawić takie podkopane i zaparłam się Dałam radę Ale potu wylałam No a moją pracę polał deszcz
AGUŚ -właśnie był ten dylemat i dlatego są wszystkie Przesadzałam ,moje Anabelki i w życiu nie myślałam że one mają takie korzenie Byłam sama w domu i myślałam,że nie dam rady ,ale jak miałam zostawić takie podkopane i zaparłam się Dałam radę Ale potu wylałam No a moją pracę polał deszcz
Pozdrawiam, Ela
- Helios
- Od: 15 cze 2010, o 18:56
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Moi bliscy, a przede wszystkim dzieci, kompletnie nie podzielają mojej pasji ogrodniczej, niestety
M też zaczyna działać jak hamulcowy, przerażają go moje zapędy i rujnowanie domowego budżetu.
Cieszę się, że u Ciebie jest inaczej
Gdzie kwitnie kwiat - musi być wiosna, a gdzie jest wiosna - wszystko wkrótce zakwitnie (Friedrich Rückert)
Ogród Heleny Ogród Heleny cz.2
Ogród Heleny cz.3
Ogród Heleny Ogród Heleny cz.2
Ogród Heleny cz.3
- ElleBelle
HELENKO- ja ciągle słyszę od M a gdzie ty to posadzisz No jak gdzie w ogrodzie no nie Nareszcie mam śliwkę uciętą ale się nasłuchałam od M no bo jak wycinać jak rośnie no nie ale syn mi pomagał w przekonaniu M i ścięciu i nawet obeszło się bez szkód w ogrodzie.Nie mam tak lekko o nie
Pozdrawiam, Ela
- doromichu
- Od: 12 mar 2011, o 18:41
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Elu to tak jak z moim M gdzie ty to posadzisz.A ja tam jeszcze tony roslin bym zmiescila
A moje dzieci tez uciekaja od prac w ogrodzie gdzie pieprz rosnie
A moje dzieci tez uciekaja od prac w ogrodzie gdzie pieprz rosnie
- ElleBelle
DOROTKO-Ja mam taką nadzieję że coś się jeszcze w nich obudzi za mojego życia oby Kiedyś znajoma nauczycielka opowiadała mi jak uciekała z działki jak była jeszcze w domu a póżniej była zapaloną ogrodniczką i mówiła żeby moja mama która już nie żyła zobaczyła to by nie uwierzyła. więc bądżmy dobrej myśli Chyba ze wszystkimi M tak jest ,oprucz tych którzy sami są pasjonatami ogrodów
Pozdrawiam, Ela
- ewa2204
- Od: 2 kwie 2009, o 22:02
Elu, ale dużo ciężkiej pracy miałaś w tym tygodniu. Wyciąć drzewo - to jedno,
ale potem uprzątnąć, pociąć na mniejsze - to też wcale nie łatwa robota.
Coś o tym wiem, bo na jesieni wycinałam dwa drzewa. To znaczy ja nie wycinałam, ale cała reszta była na mojej głowie . Dodam tylko - nie mam kominka ani pieca
ale potem uprzątnąć, pociąć na mniejsze - to też wcale nie łatwa robota.
Coś o tym wiem, bo na jesieni wycinałam dwa drzewa. To znaczy ja nie wycinałam, ale cała reszta była na mojej głowie . Dodam tylko - nie mam kominka ani pieca
Ewa
Coś Wam opowiem
Coś Wam opowiem
- Isskaa
- 500p
- Od: 21 kwie 2011, o 15:32
- Kontakt:
Elu chyle czola..
My w zeszlym roku tez scinalismy drzewo,bo bylo po prostu suche.(te ktore teraz sluzy mi za pieniek z koszyczkami przy skarpie,widzialas u mnie w ogrodku)
Maz sie niezle napracowal,wiem ile to wysilku kosztuje i tymbardziej podziwiam i gratuluje dobrej roboty
My w zeszlym roku tez scinalismy drzewo,bo bylo po prostu suche.(te ktore teraz sluzy mi za pieniek z koszyczkami przy skarpie,widzialas u mnie w ogrodku)
Maz sie niezle napracowal,wiem ile to wysilku kosztuje i tymbardziej podziwiam i gratuluje dobrej roboty
- ElleBelle
EWUŚ ,IZKO-co roku to przerabiam bo trzeba jakieś gałęzie obcinać i teraz już najchętniej wyciełabym wszystkie drzewa bo sił coraz mniej i trzeba kogoś prosić a wszyscy są zajęci swoimi sprawami zamiast zrobić to jesienią albo zimą to teraz dopiero ,ale synowie mają dzieci małei tak trudno wygospodarować im czas,ale wiecie jak to jest my zawsze dl dzieci a ja teraz dla wnuków zawsze muszę mieć czas i tak to w życiu jest
Pozdrawiam, Ela
- ElleBelle
Ale dzisiaj miałyśmy z córką farta Trafiłyśmy na przecenę róż tylko po 3zł No i córka zafundowała mamusi Pewnie że nie odmianowe ale zawsze może coś zakwitnie Moje chyba już ducha oddały bo te co puszczały to mają już małe listki a u tamtych cisza
Pozdrawiam, Ela
- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Mocz je to może ducha odzyskają pewnie w sumie wyjdzie za dwa krzaki jeden! i tak się opłaca
- ElleBelle
MARYSIU-one mają korzenie zapakowane z ziemią w folię i powinny być wilgotne ,jutro za dnia zobaczę ,jeżeli nie to oczywiście ,że będę moczyć. No tak niech połowa się przyjmie to już będzie okej Na pudełeczkach są ładne róże ale bez nazwy ,trudno Jedna jest taka jak Nostalgia którą na jesieni posadziłam ale pozostała tylko nostalgia bo róży brak
Pozdrawiam, Ela